Šampónovanie psa

cavelocavelo
15. jún 2024

Dobrý deň mám psa Akita inú 5 mesačného a veterinár mi povedal že kúpať ju mám len bez šampónu no ale ja by som ju rada okúpala aj so šampónom našla som špeciálny pre psov čo si o tom myslíte vy je to v pohode? Kúpete vy psa so šampónom?

csipcsip000
15. jún 2024

@cavelocavelo ano ja hej

lavender94
15. jún 2024

@cavelocavelo tak bežne sa psy umývajú šamponom - pre psy. Skôr by som sa na tvojom mieste zaujímala o to, že prečo ti veterinár odporučil bez šampónu. Jasne, že ho nebudes umývam tvojim šampónom ale kúpiš šampón pre psa. Ale myslím že veterinar keď povedal bez šampónu tam nemyslel ľudsky 😀 môže byť, že su citlivé a niektoré zložky ich dráždia, alergia ekzém… neviem vôbec. Mala si sa veterinára opýtať na dôvod. Či je problém mydlo ako také, alebo su problém nejaké zložky.

mimicka2013
15. jún 2024

@cavelocavelo pes sa nema kupat a uz vobec nie so samponom. Skodi to jeho prirodzenej srsti a pokozke. To ze sa to medzi ludmi zauzivalo a stalo normalne neznamena ze je to dobre pre zviera. Preto ti to veterinar ktory je jeden z miliona este znaly veci takto povedal. Jasne ze ak mas psa v posteli budes ho umyvat a idealne samponom a budes sa snazit kupit najmenej skodlivy...ale to stale neznamena ze to bude pre psa dobre

jumama
15. jún 2024

Ved si precitaj niekde aj sama odbornejsie clanky od veterinarov o akite a jej srsti. Vacsinu psov staci pravidelne vycesat, vacsina psikov ma samocistiacu srst.
Napriklad nas pes ma podsahu aj vrchnu srst, kazde cca tri mesiace sa trimuje - chodime chovatelovi, ktory to trimovanie vie. Vyslovene sa nema kupat, pretoze inak sa mu pokazi ta jeho dratena srst. On neplzne, da sa mu ta srst trosku vycesat, ale nie uplne, treba mu to rucne trimovat. Samozrejme, ze ak sa nam v niecom vyvala, tak to by sme nedavali, ide do vane, ale to mu nasanponujeme len tu spinavu cast, inak len vodou.
S velkou pravdepodobbnostou, ak aj psa vykupes v niecom vonavom, on si sam sebe nebude moc vonat a je nachylnejsi sa ti v niecom vyvalat. Nas ked bol malicky mal snahu sa vo vselicom vyvalat, na lukach pri rieke nasiel vzdy najsmradlavejsiu skapatu rybu 🙂 Teraz to chvalabohu davn uz neurobil 🙂

aliaray1
15. jún 2024

@cavelocavelo my husky kupeme od malinka samponom aj kondicionerom. Do vane sa tesi a skace tam (aj za mnou do sprchy) sama. Pouzivame Tropiclean.

ktochytavzite
16. jún 2024

@cavelocavelo ze ma pravdu.Pre psa ro rotiz nie je zdrave

simca06022011
16. jún 2024

napr. ja mam viszlu a neodporucali kupanie ked bola maly, do dnes sa samponuje jednine ak sa v dacom vyvala, a to je tak 2-3x do roka... podla mna cim sa viac pes umyva, tym viac smrdi.
Ja osobne by som sa spytala veterinara preco mi to neodporuca.

aweramina
17. jún 2024

@cavelocavelo ja by som psa nesamponovala, pes je pes, iba ked sa mi vyvalala v rybe zdochnutej tak som skusila vsetko, ked sa clovek chce drbat chemiou ok, ale pes o to nema zaujem

katayama991
19. jún 2024

@cavelocavelo mali sme 2 japonske akity. Kupali sme raz za rok, v tomto case, ale nie kvoli spine, skor aby im pustila podsada a dali sa lahsie vycesat. Kupali sme samponom - vhodnym pre citlivu pokožku (samozrejme sampon pre psov-je obrovske mnozstvo na vyber). Prva akita mala problémy s ekzemom. Inak, ak sa naozaj v niecom nevyvala, tak by som nekupala. Akita nema ten typicky psí zapach a srst je samocistiaca.