Ahojte chcem kúpiť rybku do malého gulateho akvária...
Bez filtra atď... len čisto rastlinky, kamienky a dekorácie.
Aká rybka je vhodná?
Ako často treba meniť vodu ?
A rastlinky radšej umelé alebo živé?
Ďakujem za rady.
Komentáre typu.... rybka v gulatom, malom akvariu trpí mi nepíšte.
Žiadna.
Ja co som videla aj vo zverimexoch tak vacsinou bojovnice boli takto v gulatych akvarkach a kyslik som si nevsimla ze by tam mali pusteny.
Tak toto je naozaj velmi male aj na bojovnicu. Ano, niekto ti napise, ze v takom bojovnicu mal. Nehovorim, mozno prezije, ale ver tomu, ze sa tam trapi. Naozaj to chces takto?
Sprav si z toho radsej nejake dekoracne, s riasogulami...
Ale ona tam reálne trpí.
Do takéhoto akvária jedine rybku z umelej hmoty. Chudák ryba. Prečo ju chceš takto trápiť, keď si si vedomá, že to akvárium nie je vhodné?
ZIADNA. Prosim, netyraj zvierata.
@luccija v obchode povedali ze bojovnica nepotrebuje nič vraj jej stačia 2l vody a dáka rastlinka.
Jasne ze jej dáme väčšie akvárko ako 2l ...
Tak asi kúpime teda tu bojovnicu
@crazy_lazy áno vraj im netreba. Bojovnicu poradili aj nám.
Ale to, že nie je vhodná, je odpoveď na tvoje otázky. Proste vieš, ono je to tak, že aj človek prežije v prázdnej miestnosti 2x2 metre ak mu dáš najesť a napiť, ale je to život? Veď to je trápenie. Ľudia, ktorí rozmýšľajú ako ty nemajú mať žiadne,nikdy žiadne zviera!
V obchode ti povedia tak, aby predali. Prosim, nedavaj tam zivu rybku. Naozaj tam bude trpiet.
V obchode aby predali, tak tam ti povedia, že aj delfína tam môžeš chovať, keď vidia na tebe, že to chceš počuť.
Clovek by ocakaval, ze v chovprodukte bude predavac, ktory ma rad zvierata.....
Toto isté sa tu riešilo včera. Bojovnica dýcha vzdušný kyslík, áno, ale bez filtru nič dlho pri živote neudržíte. Je to otázka pár dní, možno týždňov, ak sa Vám podarí kúpiť nejakú mladú a odolnú, ale určite dostane bakteriálny rozpad plutiev. Častá výmena vody nepomôže, lebo sú to obrovské chemické šoky pre imunitný systém ryby.
Myslím že ešte nikomu som na nete nevynadala, ale toto mi nedá... ak ste schopná zadreť že je vám jedno, že zviera trpí, tak ste jednoducho hovado.
Tiež to neodporúčam. Mali sme v trochu väčšom akváriu a čistiť som ho musela 2x týždenne minimálne. Ale rybka vydržala celkom dlho ale už by som znovu nekupila
@stanulienkat V chovprodukte je mladý človek za minimálnu mzdu. Plus im tam často chodia skryté kontroly a majú nakázané, čo musia povedať. Ak sa náaaahodou aj rozumeli do rýb, povedali zákazníkovy pravdu a došlo by sa na to, tak ich vyhodia. chvíľu som sa o tú prácu zaujímala a toto bolo prvé, čo mi povedali. Predať za každú cenu.
Bojovnica, staci jej aj umelá rastlinka, taká aby sa mohla skryť, a poprípade mušla. Naša tak žije už druhá momentálne dva roky. Len ich netreba prekrmovat. Vodu tiež nie príliš často meniť. Kyslík pridávať netreba, chodia sa nadýchnuť keď potrebujú nad hladinu. Len treba dávať pozor aby nevyskočila z akvária.
My máme už druhú bojovnicu,akvarko určite väčšie nech ti nakecaju v obchodoch čokolvek.A filter tiež,za 2 dni tam máš riasy a bordel zo zradla aj z ryby a nechci vedieť ako to smrdí.Staci malý,obyčajný za 10€ a aj teplé svetlo nad akvarkom.
@weronika90 jej super ďakujem, konečne normálna odpoveď.
A mate ju v gulatom akvariu koľko litrov ma akvárko?
Sama dobre vies, ze je to hlupost. 🙃
A argument ze v obchode povedali.... - vies sama ze preto, lebo chcu predat. To nie je argument.
Nemusime byt ani akvaristi. Sedliacky rozum staci. Bojovnica Ti v tom chvilu pozije ale do casu. Este budes mat aj kopu starosti s vymenom a smrad. Sprav si pekne dekoracne bez rybky, nebudes musiet kupovat kazdu chvilu novu.
@nops aha dobre ďakujem za radu 😉
@colsami rybku chce syn. A nechcem minút desiatky e na začiatok keď ho to možno omrzí.... preto riešime len malé gulate s jednou rybkou
Co si ty za cloveka??? Jeden grc.
Syn bude urcite stastny, ked mu budu rybky jedna za druhou umierat...
Je v okrúhlom, teda také rozširujúce sa do hora. Nie je veľké. Kúpili sme ho pri prvej rybke. Dcere ju kúpila babka lebo stále chcela rybu. A teda žila skoro 3 roky. Raz ušla, ale to bolo skôr tým že jej vadilo keď jej chvíľu trochu cez deň svietilo slnko na akvarko. Preložili sme ju a bola kludnejsia.
Pani čo sa zaoberala chovom bojovníc sama povedala že keby sa jej nepáči neprežila by toľko. A teda druhý má dva roky a tiež bez problémov. Akurát vedia tieto rybky tvrdo spať, že vyzerajú ako mŕtve a nereagujú.
Aj moja dcéra chce rybku. Ale keďže nemám rada trápenie zvierat, tak som jej vysvetlila, že zvieratá nie sú na hranie, a treba sa o ne aj náležite starať, aby sa mali dobre... Skús radšej toto 😉 ako ten tvoj postoj, že však keď ho to omrzí 🤦🤦🤦
Uff kupovať si zviera s tým ze dopredu vies ze bude trpieť a je ti to jedno...
Ty si podľa mňa taký typ človeka co daruje na vianoce psa a keď vás omrzí tak ho vypustite, ved co je na tom, že? (:
Do guľatého akvária by som skôr odporučila krevetky, bude to pre syna oveľa zaujímavejšie. Pár rastlín, mach, príp. riasoguľka a budete mať peknú dekoráciu. Také akva bude fungovať aj samé. Ryby by som do guľatého nedávala.
@weronika90 ďakujem za info si zlata 🙂
Bojovnicu, ale neviem či nepotrebuje kyslík
To, že ostatné trpia v malom guľatom je pravda🙂
Spýtaj sa v chovprodukte poradia