Ahojte, nezvyknem zakladať diskusie, ale chcel by som sa spýtať ako ste prežívali odchod svojho milovaného miláčika? Psík york má 13 rôčkov, začalo to štvrtkom, zvracal potom už nejedol, v sobotu sa ešte aj napil z ruky, od nedele už len cez striekačku, chodí malátne, potáca ho, neobstojí na nožičkách dlho. Ale stále vidíme v tých očkách, že bojuje, že chce byť s nami čo najdlhšie, že to nevzdáva. Aj ráno keď vstávame z postele tak sa postaví aj on a chce ísť za nami. Včera (pondelok) sme boli pri veterinárovi a povedal, že už chudáčik odchádza, zlyháva mu pečeň, obličky,... Že odporúča buď odchod normálnou cestou alebo eutanáziou. Chceme ešte skúsiť inú veterinárku, čo sme sa chodili k nej strihať, možno povie, že infúzia by ho naštartovala, (čítal som, že niektorých to úplne zachránilo) aspoň niečo skúsiť, nie zahodiť akúkoľvek možnosť. Samozrejme ak už nebude iná možnosť nebudeme ho trápiť a dáme mu injekciu aby sa už netrápil. Navždy ostane v našich srdiečkach a bude veľmi chýbať. 🐶❤
Zlyhávajú mu organy, infuzia mu akurát tak predĺži bolesť.. A bude sa trápiť dlhšie.
Ma krásnych 13rokov, netráp ho viac..
Neviem odkiaľ si, ak blizko TT, skúsila by som Fagu starsieho. Ten postavi na nohy aj zviera, nad ktorým zubatá už stojí s kosou. Ak ten povie, že už nie je pomoci, išla by som do eutanazie. My sme vedeli, kedy je ten správny čas, videli sme to na očiach psikov, vtedy sme im preukázali sluzbu a už sme to nepredlžovali.
Tiež mám 13 ročnú fenku, neskutočná láska. Ja by som skúsila ešte tu druhú veterinárku, skús, čo povie. Veľmi držím palce ♥️🍀
moja odisla v 13tich .. to co ty vidis v jej ociach je sice pekne,ale zhod okuliare a uvidis aj tu bolest ... naco jej predlzovat trapenie? behanim po veterine a \bytocnom vysetreni... vdaka liekom od bolesti,mozno bude vyzerat zdravsie,ale v skutocnosti nie.. nechaj ju bud odist v pokoji doma,alebo sa zlutuj nad trapenim a daj ju uspat
Ahoj, velmi podobny pripad som riesila ja pred 2,5 tyzdnami. Mojmu 11-rocnemu zlaticku zlyhavali oblicky, mal vsetky priznaky a nedalo sa uz robit nic. Uz nepapal, posledny den sa uz ledva napil vody, skoro stale spinkal a ak aj vstal, tak sa tackal. Netesil sa ked som prisla domov. Velmi schudol a uz sa nedalo divat na to trapenie. Tiez presne som videla, ze este chce bojovat, ze este chce byt s nami, ale vedeli sme, ze tento boj vyhrat nedokaze ☹. Tiez som rozmyslala nad udrziavanim na infuzke, aj sme to skusili, ale z infuzky sa vratil este v horsom stave, mala som pocit, ze sa mu stav este zhorsil. Museli sme ho uz nechat odist. Mama ho drzala v naruci ked ho veterinar uspal a mne sa dival do oci ☹. Stale to mam pred ocami. Ani ti nejdem opisovat, ako sa odvtedy citim. Je to najhorsie obdobie mojho zivota ☹
@andejko Prevdčerom sme dali uspať 12 ročného labradora. Mal tieto isté príznaky čo píšete Vy😓 zvracanie, nechuť do jedla, malatnosť , chodieval za nami ale už neobstál na nohách musel si sadnúť, alebo sa pustil úplne dole. Bojoval veľmi a chcel tu byť s nami❤️ bol to zachránený psík zo zlých podmienok a bohužial u nás bol len necelé 4 mesiace ale bol to náš miláčik naše slniečko a nechceli sme ho nechať ďalej sa trápiť keďže aj veterinár potvrdil zlyhávanie orgánov a veľmi zlú krv a lieky už nezaberali… veľmi nás to bolí hlavne kvôli jeho minulosti že len krátky čas si ozaj úžíval život😥💔🕊️
@andejko aj ja som musela dat uspať moju milovanú fenku. V tej dobe bola celý môj vesmír. (Nemala som deti)
Do dnes si to vyčítam, ako som mohla...
Bojuj! Ak máte na to financie a možnosti, bojujte. Kým vidíte tie iskricky v očiach a chuť žiť... bojujte!
Ja som bola vtedy tak rýchlo dotlacena k tomu koncu, nevedela som racionálne uvažovať a uverila som ze je to to najlepšie čo pre ňu môžem urobiť. Neviem... možno to naozaj bolo správne, ale s výčitkami žijem už pár rokov
@kikiballa súhlasím.... minimálne zmeniť veterinara
ja neviem, bud doverujes alebo nie. My sme riesili psika s rakovinou, moznosti boli bud liecba alebo ho nechat dozit. A bola som rada, ze mi zverolekarka podala nenasilne svoj nazor, ked som sa opytala. A nejaky cas na to ta ista ho aj uspala... uz je to 10 rokov a stale si este poplacem, aj teraz. Ale na druhej strane viem, ze som urobila spravne.
ďakujem Vám za reakcie, skúsim ešte s druhým veterinárom zato už nič nedáme (niekedy to neodhadnete ani u toho veterinára, proste popočúva a odfajkne si, že už zomiera, aby si nerobil starosti a mal pokoj), náš psík bol doteraz furt čulý, až priam hyperaktívny na svoj vek, nikdy nebol ani na operácii, zuby mal do 12r krásne biele, každý ho chválil aký je čiperný 🙂
@andejko Tak mu dajte ešte šancu, Viem neni to vôbec jednoduché. U nás bol tiež veterinár ktorý tvrdil že nič vážne a že má len teplotu a podla toho nasadil lieky. Ale nezdalo sa nám to a pre istotu sme zobrali psíka na inú kliniku kde ho vyšetrili normálne, zobrali krv atď a diagnóza bola úplne iná… aj sa mu začal postupne stav zlepšovať a krásne sa zotavoval ale nevydržalo to dlho, ale u Vás to môže zabrať.. skúste, len keď budete vidieť alebo počuť aj od druhého veterinára že je zle tak ho prosím nenechajte trápiť sa. Budem na Vás myslieť a určite dajte vedieť. Tiež mám ťažké obdobie. Veľa štastia🍀
ďakujem babeny, presne potom by sme si to možno vyčítali, že sme neskúsili inú variantu a dali sme ho hneď utratiť, určite bude chýbať je to náš miláčik, ak už mu nebude pomoci, tak sa s ním rozlúčime, poplačeme a necháme ho zaspinkať navždy 😔 manželka je tiež nešťastná a neverili by ste ale aj mňa chlapa to zobralo .. malo to taký rýchly spád a prišlo to nečakane, to som si vravel, že ešte máme minimálne 2 rôčky spolu pred sebou 🙂
Zažila som a toto rozhodnutie neprajem nikomu. Náš dostal z ničoho nič 30.12 min rok záchvat, proste ho hodilo o zem, triaslo ho, oči prevrátené. Prebral sa, ale ostal ,,mimo" . Točil sa dokola, nevnimal, nereagoval. Vet povedal, že asi epi zachvat. Prvy sa nerieši, nechat tak, klud , tma. Na Silvestra dostal ďalšie záchvaty, dostal diazepam. Spal, stále mimo, nevnimal, nereagoval. To bola nedela. Pd pondelka prestal jest, len pil, vela, začal sa pocikávat, práčka išla nonstop, začal padat z nôh, zasekavat sa pod radiator, zhadzovat stolicky (zavreli sme ho v kuchyni aby mespadol zo schodov) , nespala som tyždeň, len som dvihala 30 kg psa a menila deky a čakala na zázrak. Veď ked má odísť, tak odíde sám. Nakoniec rozhodol chlap, keďže stav sa zhoršoval, on odchadzal preč a ja by som to sama nedala. Už vtedy som bola zombie. Bol to x pitbulla , 12 ročný, inak zdravý, aktivny. Mám výčitky do dnes, aj keď viem, že to už bola len živá mrtvola a trapila som ho , kvôly sebe.
Ahojte, všetci, tak nášmu havinkovi včera už dobilo srdiečko, ráno sme sa s ním ešte rozlúčili pred odchodom do práce a vraveli sme mu, že nech nás počká, žiaľ už dožil svoju krásnu 13r púť. Aj nás mrzí, že sme posledné minúty neboli pri ňom, ale asi to tak už sám chcel (ževraj psíkovia majú radi samotu pri umieraní) Ale aspoň sme ho nemuseli trápiť chodiť po veterinároch a nedaj bože mu dávať tú hnusobu injekciu, takto odišiel v pohodli domova a normálnou cestou. Už ho hlavne nič nebolí a v našich srdiečkach ostane navždy. Ľúbime ho a navždy budeme. ❤
Je mi to ľúto. Máme doma psa (5-ročný) a už teraz ma desí, že raz príde ten čas, kedy odíde. :( Je smutné, že sú tu s nami tak krátko. Tvoj psík sa už aspoň netrápi a nemá bolesti. Držím palce, aby čo najskôr prešiel smútok a nech vám naňho ostanú len tie najkrajšie spomienky.
ďakujem Vám všetkým, tak veríme, že tá bolesť rýchlo prejde a ostanú už iba tie najkrajšie spomienky, nikdy na neho nezabudneme, bol to statočný bojovník do poslednej chvíle celý život, verný, energický, láskyplný 🙂 jeho hračky ešte dlho s nami ostanú, ešte aj misky má stále plné, keďže jeho dušička je ešte určite s nami a sem tam si odbehne pobehať po obláčikoch, každý večer mu sviečočku zapálime nech vidí svetielko zo záhradky, kde sme ho pochovali. Tak ľudkovia ďakujem za podporu a tí ktorí už miláčikov máte tiež v nebíčku veľa síl a hlavne len tie najkrajšie spomienky, a tí ktorí máte ešte tie svoje lásky po boku napĺňať ich tou najväčšou láskou do posledného dňa ako sme to robili aj my tomu nášmu fešákovi lebo oni si to zaslúžia, sú tu po našom boku celý život verný, oddaný a takú lásku ako dá psík je neopísateľná 🙂❤
@andejko som celoživotný psickar, prijala by som realitu a dala psíka uspať
To je take zúfale že iná veterinár, ani tam neurobíš zázrak, proste prišiel jejo čas
Poďakovala za krásne roky a nech spinka