Je dobre sa podľa tejto tabuľky riadiť? Alebo odporúčate niečo iné? Viac km? Ďakujem.
Ahoj,
Vo vseobecnosti odporucam prisposobit zataz konkretnemu psikovi, plemenu, aj kondicii. Kazdy pes ma inu vydrz - a je velky rozdiel co je zataz pre napr maleho psa v 7 mes (kedy uz ma cca defacto ukonceny rast) a velke plemeno (co ma v 7 mes najhorsi vek - tj. rychly intenzivny rast, je vtedy najcitlivejsie na urcite zmeny a zataz atd). Je velky rozdiel ci mas jorksira, kavaliera alebo rotvajlera ci dogu. Ale kilometrami sa to merat fakt neda. Zlate pravidlo do 12.mesiaca veku psa je vzdy ky = menej je viac.
A co sa tyka samotnej tabulky, ked teda na to pozrieme, ak max p/d znamena maximum per day tj denne, tak je to divne a pride mi to nejak malo, zas nevidim dovod do roka chodit so psom 4.kilometre denne. Len zataz staci prisposobit aj tempom, rozlozenim tych km a pod.
Ahoj my sme o takejto tabuľke v živote nepočuli, zobrali sme si z útulku 10 mesačného psika a vyšiel s mami kráľovu hoľu bez akýchkoľvek problémov 🤷🏽♀️ aj na choč sme vyšli vobec sme sa neriadili podľa tabuliek
@spanielka44 tie problémy na kĺboch sa ukážu neskôr...
Ano tak 10 mesacneho psika vziat na Kralovu holu je presne to pretazovanie rastuceho zvierata, co naozaj nie je odporucane a moze to viest k problemom. Tu nejde o to ze ten pes to nevyjde. Vyjde, ale moze mu to naozaj uskodit.
Takze @autorka ani na zahrade nemusime sediet, ale rozhodne Kralovky a Choce si nechavam az po 12 mes veku psa, ked mam zrengenovane a viem ze je vsetko OK, uz psika "nesetrim" 🙃
@colsami ďakujem za super vysvetlenie 🙏🏻 dosť pomohlo
@colsami no ako vravím absolútne sme nevedeli o tom že by psíky počas rastu nemali chodiť na take dlhé túry. Keby mame takéto informácie nebrali by sme ho 🙂
@colsami je odbornicka