Dobry den.
Vedeli by ste nam poradit na zaklade Vasich skusenosti a vedomosti, akeho psika si vybrat k detom do bytu, aby velmi (alebo vobec) neplzol, bol priatelsky a velmi nehavkal pre nic za nic, z tychto mini psikov:
1. mini maltezak
2. mini teacup
3. mini pomeranian
4. mini maltipoo
5. mini bison.
Dakujeme velmi pekne.
@roselyn všetko mini je z množiarni, nie je to uznané plemeno. Vo väčšine prípadov aj keď si od množiteľov takéhoto psíka vezmeze, v dospelosti mini nebude + môže mať veľa zdravotných problémov. Prosím nepodporujte množiarne a kúpte si psíka z registrovanej chovnej stanice alebo adoptujte z útulku.
Aké máte staré deti? Každý psík šteká, je na vás ako si ho naučíte.
Mam poma, je to dlhosrste plemeno, ale chlpy nie sú všade,lebo sa dajú pekne vycesat, na rozdiel od krátkosrstých plemien, kde sa srsť zapichava ostro do textílií, oblečenia s čím si ani práčka neporadí. ( mala som fr.buldocka v dome a to bol des). Mam mini s PP, aj keď mini neexistuje, ale naša sa narodila malinka a nedorastla, ohlási každú návštevu, ale u nás v dome nepočuť zvuky z okolia, je to iné ako byt. Ma úžasnú povahu, oddanu, laskavu, milujucu. Zvažovala som poma alebo pudlika.
Aké staré máš deti?
Deti - prvy a druhy stupen ZS. Rozmyslame najviac nad mini maltez alebo mini bison, pripadne az tie dalsie. Chcela by som Vase rady a skusenosti zo zivota s tymito psikmi. Vacsinou, co som pozerala predaj takych psikv bolo, ze su zacipovane, zaockovane a s veterin.preukazom - cize to je to PP?
@roselyn nie to je mnoziaren... Vo veterinárnym preukaze je zapísané očkovanie a čipovanie, ja zapisujem nášmu aj odčervenie kedy dostal tablety. A je to mix, veterinárny preukaz ma každý psík, ktorí je očkovaný cipovany.
Cize ak chceš čistokrvné ho musí byť napísané s papiermi pôvodu TJ. s PP
Ahoj, v prvom rade, nejake mini teacup a maltipoo su krizence. To mozes ist rovno do utulku a vybrat si nejak malinke steniatko, a nie z bazosa od klamara kupit stena za tisic euro.
Dalej, ziadna "mini" verzia neexistuje, to su len mnozitelske bludy. Je iba jeden standard, ci maltezaka ci bisona ci hocijakeho psika, ziadne mini maltezak mini pom ani nic neexistuje. Mimochodom, toe psy, ktore mnozitelnia predavaju ako "mini" su vacsinou urcitym sposobom zdegenereovane mini verzie, pretoze to je nie je pre toho psika standardne ani normalne. Takze takymto reciam sa naozaj oblukom vyhni. Kto hovori o mini psikoch je podvodnik a spekulant, alebo ten, co bol presne takymito ludmi oklamany, rpetoze ziadne mini verzie neexistuju.
Veterinarny preukaz a cip neznamena, ze psik je s PP. Hladaj v inzerate "chovatelska stanica" a "rodokmen" - vtedy su steniatka od regulerneho chovatela.
Ja na Tvojom mieste si viac nastudujem povahy a standardy plemena - aj pre pochopenie, ze nijake "mini" neexistuje. Drzim palce pri vybere, naozaj plati dva krat meraj (studuj) a raz strihaj (kupuj) 😊 kedze psik je zavazok na 10-15 rokov, naozaj sa neopalti neuvazene kupit prve co sa zapaci z fotiek.
A inak, podla mna je velmi bezproblemovy psik kavalier. Chciet bezproblemoveho dobruckeho psa k malym detom, kupim si kavaliera. Plznut sice pravdepodobne bude a je vacsi ako maltezak alebo jorksir, ale ta povaha je uplne uplne ina. Nie je tak reaktivny, hyperaktivny, ustekany, a pod (samozrejme cest vynimkam na oboch stranach, ale je to ovela pokojnejsi pes) skus si nieco precitat aj o tychto psikoch. Ono naozaj je jedno ci ma pes 3 alebo 7 kg, zas tak vela priestoru ani nicoho Ti to v byte neberie.
@roselyn maltezak je super, steka ozaj vynimocne, ale nie kazdy ma rad deti - musi s nimi od steniatka vyrastat. Mozno skor oslovot nejakeho veterinara, ako su tieto plemena na tom vyvojovo - niektore si totiz nesu v genetike ochotenia klbov, atd atd
@janababana ja myslim ze 90% maltezakov su hrozne ustekane, a to poznam vyse 20 kusov, takze nehodnotim podla vzorky 1-2 😁
Vyvojovo su na tom ako kazde ine malinke plemeno... Take najvyraznejsie co im robi problem su luxovane patelly (99% psov bez papierov od kadejakych mnozitelov naozaj trpi luxaciou patelly). U psikov s rodokmenov by na to mali vysetrovat rodicov. Este som sa realne nestretla s jedincom z chs, co by mal taky zly nalez ako tie bezpapierove.
My sme mali doteraz na zahrade - nemeckeho spica a tak nemeckych ovciakov (velke chlpate psy). Ale nase lasky. Dozili sa pekne od 11 do 15 rokov.
Teraz by sme chceli uz do bytu k nam. Uvidime, co prinesie buducnost 😉
Male psiky byvaju viac ustrachane a ak majitel s nim nepracuje, su naozaj uštekané. Zial na nasom sidlisku vsetky maltezaky aj yorskirske teriery štekaju ako blaznive 😪
Čo ale môžem poradit, povaha psíka závisi nielen od daného plemena ale aj od rodičov a preto by som hladala CHS a so šteniatkami sa aj realne stretla, to napovie oveľa viac.
@colsami dakujem za odpoved, psika sice nehladam, ale maltezak je moja srdcovka. Nasa bola kupena ako dospela a na starobu mala problemy s klbami, bez papierov, tak bude pravda co pises.
@roselyn skor otazka je ci mas na to vysolit za takeho psa z chovky cca 1000 euro? Dalsia vec je ze ziaden mini neexistuje. Takto sa oznacuju psy ktory su mnozeny len za ucelom penazi. Mne takto chceli predat 3 rocnu civavu akoze mini. Pes bol agresivny, a uz podla genitalii mi bolo jasne, ze to je dospely pes a ziadne stena. Nahlasila som ich.
Z utulku je problem dostat psa. Maju kopec poziadaviek ktore nesplnas uz len tym, ze mas napriklad deti.
Mi sme mali minuly rok problem dostat psa z utulku. Ponukali sme krasny slnecny pozemok o rozlohe skoro 1000m2, kvalitnu stravu atd.
Odmietli z dovodu, ze obaja chodime do prace, pes by bol iba na dvore bez pristupu dnu atd.
Nakoniec sme zobrali od jednej pani Borderku ale s tym, ze sme videli otca aj mamku, surodencov. Prostredie kde vyrastal. Nie som za to podporovat mnozitelov ale pani bola velmi mila. Psi maly krasny vybeh, vsade cisto. Videli sme otca a fena bola po kastracii. Komunikacia 100% bolo vidiet, ze im zalezi kam pes pojde. Doteraz sme v kontakte. Boli aj u nas na navsteve
Maltezacik neplzne ,ma vlasky . Ale to ci Ti bude pes stekat neovplivnis, vsak kazdy ma inu povahu. Nas stekal v jednom kuse . Susedov vobec
čo sa týka plemenna - ide o to akého psa máte záujem… matlezaky a bišoniky sú plemená malé, vrtké, bystré, ale náročné na starostlivosť o srsť, hlavne bišon. pomeranian je špic, šteká lebo je to pracovný pes a detto náročná starostlivosť o srsť. pudlik - veľmi inteligentní ale treba sa im venovať aby sa nenudil, starostlivosť o srsť - ako predchádzajúce… osobne by som žiadne z uvedených plemien nechcela práve kvôli vysokej potrebe starať sa o srsť… počítaj s tým, že každému z týchto plemien sa budeš musieť venovať niekoľkokrát týždenne čo sa týka srsti…
alebo AK by som išla do niektorého tohto plemena, tak do bišona - a strihala by som ho total na krátko…
My mame yorka... nema papiere ale nedame na neho dopustit. Neplzne vobec. Poznam rodinu ktorej plzne a riadne (jasne ze bez PP.. ale aj nas je bez)
Nieje ustekany ako ine. Ked aj ideme von nevsima si inych psov... pozrie sa to je jasne ale ze by stekol tak to nie... ani nepipne... ine ide roztrhnut a on si ide dalej.... to ale skor zalezi od povahy daneho psika.
Keby plzol nezniesol by som to.
Dcéra má cavaliera a je to veľmi vhodný pes k deťom.
My sme napríklad nemali nikdy problém dostať psa z útulku, aj keď je zas pravda že sme ich brali s tím že berieme dnu s prístupom na dvor keď sme doma. Teraz poslednú fenku máme už 8rocnu krizenku borderkolie s niečím, máme ju od šteniatka z útulku, ale je to fakt najlepší pes akého som kedy mala.... Máme dve deti a tak jemného, krotkeho, dobrého psa som ešte nevidela. Na druhej strane kto by chcel není samozrejme strážny pes, tá by sa pohrala aj so zlodejom 😀
Uz ked ste mali spica, to mozete hocico vybrat a bude lepsie😂srandujem, ale spice su podla mna jedny z najnarocnejsich povah. A urcite investujte do psa z xhovatelskej stanice, nakoniec kupna cena je len zlomok penazi, ktore vysolite za cely zivot roho psa
@colsami Pekne napísané, super.
@biba_18 psik bez PP je kríženec
@makina7974 to nemalo byť asi mne, nemá to súvis s tým čo som písala…
Mame síce stredného maltézaka ale nedam dopustiť
Má 11 rokov a až tetaz má zdravotne problémy
Doteraz nič
TChlo sa naučila na wc keďže bývame v dome pýta sa na záhradu prítulná k ľudom a deti miluje
Ja určite odporúčam
Maltezaka