Pudel verzus maltezák

miska_mysicka
24. okt 2024

Máte prosím skúsenosti s týmito plemenami? Ktorý z týchto je vhodnejší k deťom? Výhody, nevýhody? Mala som iba yorshira a moj teda deti neznasal (vtedy som deti nemala) obe rasy su neplznuce len sa teda neviem rozhodnut. Ako je mi jasne, ze povahy su rozne, len skusam ci mi niekto nepomoze v mojej dileme. A odporucate radsej sucku ci psika? Dakujem za kazdu radu a tip 😊

biba_18
24. okt 2024

ja by som išla do pudla alebo keď niečo biele tak do bišona - a oboch strihať na krátko ... maltezak je tiež taký nervóznejší z detí, a z cudzích dupľom, aspoň tí čo ja ich poznám ...

nika1971
24. okt 2024

mali sme fenku bisona
https://www.hafkonaut.sk/plemena-psov/bison/

ma vlasy, ale treba strihat kazde 3 mesiace...my sme ju strihali na kratko, chodila s nami aj do prirody a na chatu...dost sa treba starat o srst...inac mile, pritulne, ale treba vychovavat od malicka, aby si pes nerobil co chce...ja by som uz psa momentalne nechcela, skor uvazujem o macke...maine coon..je to taky mackopes 😀

biba_18
24. okt 2024

inak, biela srsť je v našich končinách praktická, skôr uvidíš kliešťa ☹

mimikarol
24. okt 2024

Pudel neviem. Máme maltezaka psa, je to môj maznáčik. 3 mesačne stena sa už vedel pýtať von, poslúcha základné povely. Teraz má 8 mesiacov. S dcérou by sa len blaznil, ale to ona si ho tak naučila. Agresívny je na cudzích, to ho musím riadne drazt na prechádzke, na tom musíme ešte riadne popracovať.
Každý pes je taký ako ho človek výchova. Jediná nevýhoda je to časté strihanie. Strihame si ho doma, nepáči sa mi keď sú taký velmi vystrihany a keď ho chcem takého aký je, musela by som raz do mesiaca chodiť psej kadernícke

katarinkalilly
24. okt 2024

Mám fenku maltezáka už 11r.,je to miláčik.Je kľudná,deti má rada,ale bola od malinka tak vychovaná.

simsalabim
24. okt 2024

Pudlik. Priatelsky a velmi inteligentny havino.

hyta
24. okt 2024

Za mňa sú obe plemená skvelé. V rodine máme maltezáka, to je zlatíčko, miluje všetkých, s deťmi nemá problémy.

ivik4
24. okt 2024

Maltezacik

nicoletta98
24. okt 2024

@miska_mysicka hlavne si vyber psíka z CHS, aby si naozaj dostala takú povahu, po ktorej túžiš 😊

colsami
24. okt 2024

No tak to su dost diametralne povahy. To zvaz ako prve. Povahu psa. A ci sucka alebo pes je viacmenej jednoz je to velmi individualne. Poprosila by som chovatela ktory je s nimi 8 tyzdnov 24/7 aby Ti vybral najvhodnejsie stena podla povahy, podla Tvojich ocakavani. U mna sa to tak robi, vybera sa konkretne steniatko podla povahy. Ale ano to musi byt chovatel co sa vyzna a co so stenatami realne travi cas. Vela stastia pri vybere.

Pozri si nieco aj o kavalierovi, maly psik, uzasna povaha, super k detom, vhodny pre amaterov, nenarocny. Ziadna hyperaktivita ani naroky na vycvik atd, ako dve Tebou zmienovane. A ovela menej starostlivosti o srst. Pocitaj s tym ze pudla a maltezaka musis casto strihat, aj kupat.

miska_mysicka
autor
24. okt 2024

@nicoletta98 áno určite nechcem podporovať množiarne

miska_mysicka
autor
24. okt 2024

@colsami neviem aka je ich srsť náročna… yorshira som mala a tiez denne cesanie a caste kupanie, cavaliwr neplzne?

janetinka27
24. okt 2024

@miska_mysicka ahoj, v rodine sme mali cierne pudliky, boli mile a nenarocne,pritulne. Muselivsa strihat, ale inak nepotrebovali extra starostlivost o srst. U bieleho psa by ma "mrzeli" tie cervene flaky pod ocami, teraz mame bieleho spica a odmalicka ma s tym problemy.