Ahojte,
zvažujeme kúpu psíka. Vedeli by ste mi poradiť drobnú rasu, ktorá je priateľská k deťom? Psík by bol vonku na dvore.
chodský pes
Retriever alebo labrador ❤️
My máme cavaliera, dcérku zbožňuje, šteká len keď chce jest a na WC, je prítulný, hravý a lepšieho psa si ku nej ani neviem predstaviť , len neviem ci je vhodne aby bol vonku
Podľa mňa jazvečík je super voľba 🙂
nie je pes ako pes. podľa mňa aj staford je vhodný ku deťom , ak boli rodičia "v pohode". my sme mali rotvajlera , a super, lebo aj rodičia boli salámisti , dobrá výchova , kľudný pes. teraz máme 2 čivavy, a jedného belgického ovčiaka.
Máme fenku.Labrador zmemiesany s vlciakom.Je to ten najmilší pes na svete a deti miluje.
labradorka urcite... len teda ako stena je to riadny zahul....
kazdy pes je vhodny k detom -zalezi ale od skusenosti majitela ako si ho vychova ..a tiez aku povahu bude mat pes... kedze psy sa nevyrabaju seriovo ako veci,ale maju svoju osobnost povahu a nalady
Chcete väčšie či menšie plemeno? Keď bolo deti malé.malinsme miešania slovenského stavača, neskôr nemeckého ovčiaka obaja boli vonkajší a veľmi dobre vychádzali s deťmi, nás Bežný spával spolu s našim kocúrom. Teraz máme borderku a deti ho zbožňujú
Súhlasím s @ukgirls V podstate každé plemeno. Viac ide o výchovu, socializáciu, prístup majiteľov (ako ku psovi, tak aj k dieťaťu voči psovi - aby sa aj dieťa v tomto usmerňovalo, aby vedelo, že pes keď si zalezie na svoje miesto, tak ho tam nemá vyrušovať atď) a povahu jednotlivca. Viac by som sa zamerala na to, čo s tým psom chcete/čo mu viete, resp. chcete poskytnúť - tzn. či chcete skôr kľuďasa alebo aktívneho psa atď. A za mňa je super aj keď chovateľská stanica má dieťa/deti (alebo aspoň k nim prídu deti k vrhu), a teda pes od narodenia prichádza do styku s dieťaťom, a teda už vo fáze imprintingu si vybuduje pozitívnu väzbu na deti...
Nemecký špic. Veľmi hravý a k deťom priateľský.
Nemecký ovčiak
@puertorico jasne, staford a rotvajler, drobné rasy, spolocenske plemena vhodne k detom 🤦♀️
Za mna jazvečík,je to male,nevyskakuje tak po ludoch ,detoch ako taka BK.Male,nie az tak aktivne.A moze byt aj celoročne na zahrade.Urcite sa vyhnite vatsim,aktívnym rasa s tendenciou vyskakovať po kazdom .
@ssimusska okrem toho ze je odpudivý pre roto napr?
: Je to pes, ktorý si vyžaduje veľa pohybu, času a trpezlivosti. Je naviazaný na svoju rodinu, a preto by sa nemal používať na stráženie objektov, kde bude celý deň sám. Najlepšie mu je v strede diania doma na gauči.
+ chce psa na zahradu,nie gauc.
@ssimusska Dobre,takze dajme bokom autorkine preferencie.A napisem ti vseobecne preco staford nie k detom?Napriklad preto ze je odpudivý a vyzera skaredo?Ak mas deti,tak vies ze detom sa skor pacia take tie chlpaté gule,ktore vyzeraju ako plysacikovia.A Stafford sa na ziadneho plysiacika nepodoba.
@dobryden tu ti to vyvrátim, k našemu stafordovi vždy prišli deti a chceli ho hladkať. Na ulici aj keď prešli okolo tak sme počuli od deti ako hovorili mamám že aký krásny havo, tak isto synovec, ten by sa s ním mojkal stále. To že sa tebe nepáči neznamená že je škaredý, mne sa napríklad nepáči žiadny pes čo je výškovo pod kolená a nehovorím tu, že je taký pes odpudivý a škaredý.
Za mňa určite kólia dlhosrstá je super psík k deťom na dvor 🥰
Zlatý retríver, ak chceš vačsieho.
@belllinka ked bol syn mensi na stafordovi sedel a on s nim chodil. Cisty salamista. A zlodej by mohol v pohode kradnut ani brvou by nehol.. zato jeho matka to ani postarka nemohla do schranky list vhodit. Zalezi od povahy tiez. Ale detom ktore poznaju nespravoa nic. Pri najstarsej sme mali dobermanku ta tak strazila kociar nikto nakuknut donho nemohol. Ked spala v perinke na posteli strazila ju ani sa nepohla
@dobryden sorry, ale to, že je staford odpudivý a škaredý je čisto tvoj názor. To isté si niekto môže myslieť o tebe a pritom môžeš byť dobrý človek. Určite je staford viac vhodný pes k deťom, ako malá agresívna čivava. Mne sa napríklad nepáčia prachovky typu maltezak, york...
My sme mali putbulla, ktorý nedovolil nikomu cudziemu priblížiť sa k bráne, ale cudzie deti mal rád. A aj oni jeho. Pre cudzích to bol vrčiaci, brešúci pes ale vnútri s nami to bol gaučák a maznák. Deti neriešia, ako pes vyzerá. Deti bud zvieratá majú radi alebo nemajú. Pokial ich rodič nevedie tvojou cestou to je škaredý pes.
Z vlastnej skúsenosti labrador/retriever alebo vlčiak. Síce sú to väčšie rasy, ale s mojím skoro 2 ročným tvoria svorku, nedajú si ho ani za nič, a ani on ich.
Mala som aj farbiara, úžasná bola k deťom.
Všetko záleží na tom, ako toho psa vychováš a koľko sa mu venuješ.
@ssimusska preto lebo staford aj rotvajler sú plemené vhodné pre skúsenejších chovateľov, čo autorka evidentne nie je. Potrebujú poriadny výcvik, prácu a nie iba robiť spoločnosť deťom. A je podstatný rozdiel, ak niekto nezválne výcvik staforda, čo môže mať až tragické následky alebo nejakého spoločenského plemena. Áno, teraz tu x-ľudí napíše, ako ich staford je zlatíčko, v živote by ani muche neublížil a blabla...
@ssimusska Lenze ten pes okrem ineho potrebuje pevnú ruku ,aktivitu a výcvik.Ak to nezvládne moze to byt problem.To nie je ako BK ktora je priateľská aj k zlodejovi.Autorka ma rodinu a chce psa na zahradu,cize nechce gaucoveho psa a pri detoch asi takeho,co nepotrebuje vela pozornosti a aktivít.Okrem toho sa tieto psy povidne šľachtili na psie súboje.
Naozaj k detom na dvor je ideálny jazvečík,maly ,neškodný,neublíži ,pekny,malo narocny.Idealny pre deti.
Jazvecika mali,susedia. Teda rovno 2. Mily, hravy psik. Ale ked siel cudzi do domu,jeden z nich vrcal, stekal, pokym ho sused nevzal,na ruky, dotycny ho musel pohladkat a bol klud. Ale postarku nemohol ani citit...asi aj preto, ze ona sama.sa ho bala.....teda.ona sa.bala.vsetkych psikov, akoby to citil aj ten pes.....
Deti mal velmi rad. Ale kedze je to polovnicky pes, tak dlhe prechadzky a vybehanie miseli byt.na dennom poriadku
kamaratka teraz v lete kupovala jazvecika. takeho uzasneho mileho a milujuceho psika som este nezazila. no len neviem, ci je uplne vhodne, aby bol celorocne len tak vonku.