Ahojte je tu niekto komu operovali psika na roztrhnuty väz kolena ? Operacia prebehla v stredu vo veterinarnej klinike zevraj bez komplikacii. Chodime momentalne snou na injekcie ATB v pondelok dostane poslednu. Potom za 2 tyzdne na vybratie stehov. Som znepokojena psik je odvtedy bez nalady netesi sa jest to je. Pytala som sa na toto veterinara zevraj ju to este boli. Psik este chodi stale na 3 nohach aj teraz sa trase. Len sa na nazor pytam som znepokojena.
@csipcsip000 a dostáva niečo na bolesť?nemá teplotu?
Je po OP a atb co očakávaš? Ze sa bude tedita na teba skákať? Veď normálna reakcia
@macekovam nema teplotu
@stellarstar dufam ze mas pravdu lebo mne tak povedali ze 2 dni moze byt taka unavenejsia a dnes je to 4 den po operacii stale spi a ma zlu naladu
@macekovam nedostala tabletky na bolest injekcne ATB jej davaju v pondelok ideme na ATB naposledy
@csipcsip000 keby tebe operovali koleno ty by si tancovala od radosti? Jasne, ze ma bolesti, obmadzeny pohyb takze je bez nalady a chodi po troch. Ty by si chodile s barlami po takej operacii aj mesiac
@csipcsip000 ked s trasie tak moze mat teplotu alebo silne bolesti. Nieco na bolest domov ti veru mohli dat. Skus si k nej sadnut a hladkat ju. 11 rokov je uz veru dost. Uz ta rekonvalescencia nemusi byt taka v pohode.
@viestta ano pravdaze mas pravdu aj mi trocha odlahlo ze som sa tu popytala nato
@betulinka1 nema teplotu vtedy máva uška horuce teraz sa uz netrasie aj ja sa cudujem ze nedostala tabletky na bolest inak psik vyzera na 4-5 rokov tolko jej tipovali na klinike je vo velmi dobrej kondicii
Stale spinka a to teda nezvykla
@csipcsip000 ked spinká je dobre, hovorievala moja babka. Lebo telo sa vtedy regeneruje.
@csipcsip000 pokojne to moze byt aj po anestezii
@inga93 uz je 4 dni po operacii
@csipcsip000 tie bolesti a únava u staršieho psíka trvá určite viac ako 4-6 dní. Ak žerie a pije, vyvenčí sa tak ho nechaj spať koľko potrebuje.
@3009 ano vyvenci sa aj jedlo zle pit nepije ...ale aj pred operaciou velmi malo pila..len ju takto nepoznam tak som vylakana
Po operacii RPSV su taketo priznaky normalne.
Btw, niektore psy sa trasu zo vsetkeho, staci trochu stresu ci bolesti ci zmeny... Aj u vas samozrejme ze ho to boli. A samozrejme, ze aj tie lieky proti bolesti sa davaju v rozumnej miere. Tiez nemozno analgetikami vyblokovat vsetku bolest aby pes "bolest necitil" a zbytocne to bude psik prehanat s pohybom a vyrobi si problem, to nie je clovek ze mu poviete "setri si nohu".
Treba si uvedomit ze je to narocna vnutroklbova operacia, to nie je ziadna kastracia ani sitie rany.
Mali sme psy ktore uz na druhy den od zakroku na nozku nastupovali a aj take, ktorym to trva niekolko tyzdnov.
Takze vypnut fora a riadit sa pokynmi Vasho vet 🙂 Nebojte sa, je aj v jeho najlepsom zaujme aby psik bol cim skor fit. Drzim palce.
@colsami Dakujem za obsiahlu odpoved ❤️
Psik mi odmieta inu potravu ..len konzervu zje :(
@csipcsip000 to znamena ze zrat zerie takze apetit ma, nevidim problem. A preco by zral granulky ked vie ze dostane konzervu. Je prenho ovela zaujimavejsia. Ved nech zerie konzervu tych par dni a potom chodte na normalny rezim.
Pes tiez nie je hlupy, vie ze ked nezje granule, majitel sa zlutuje a da konzervicku.
@colsami mna aj to trapi ze nechce pit akurat som ju zlakala na mlieko to bezproblemov vypila
@csipcsip000 jasne ze nechce pit ak to porovnavas s tym kolko by vypila keby mala zrat granule. V konzerve prijme velakrat dostatok vody.
A mlieko nedavaj ak nechces mat este nejaku hnacku do toho. Navyse vyzivova hodnota mlieka pre psa je skoro nula celych nula...
Tvoj pes je evidentne ok, ukludni sa trochu. Zerie a pije, nenut ju a nelakaj, nechaj ju normalne fungovat, inak naozaj sa ani pes neda dokopy ak toto vsetko okolo nacvicujes a z Teba citi len neopodstatneny zbytocny prehnany stres a paniku 🙂
@csipcsip000 no psovi určite nedávať mlieko. Veď ak chce konzervy nech žerie konzervy.
@3009 to mlieko som chcela ako nahrada vody kedze cely den nic nepije ale dala som jej teda konzervu a zjedla mlieko jej uz nebudem davat
@csipcsip000 nedostáva tabletky,kvapky od bolesti??? Náš mal operáciu kĺbu,mal 9 a bral tramal,akonahle sa mi nezdalo,10kvapiek. Ju to musí bolieť. Sa necuduj,že je bez nálady.
@maciatkolulu nedostala nic chodime na ATB injekcie zajtra ideme naposledy ...ked este nebola zoperovana tak dostala lieky proti bolesti kym sme cakali na termin
@csipcsip000 ja neviem,ale po takejto operácii nedať nič na bolesť? Aj my sme chodili na ATB injekcie. Je už staršia ,také ťa rekonvalescencia je zaručene dlhšia,ale rozhodne by som pýtala lieky na bolesť. My sme.mali dvoje,jedny dostával pravidelne a keď by sa mi nezdalo,že by mal viditeľné bolesti,tak sme.mali tramal. Použila som ho 2x,samozrejme s odstupom od toho prvého . Tento režim mal tuším tri dni od operácie. Spávala som s ním na zemi 10 dní. Teraz bude mať 12,síce má viditeľný "zajači skok" trasú sa mu zadné labky,ale je ok. Rozhodne by som zajtra volala a pýtala sa na tie lieky. Ja mám tramal stále,ak by prišlo zase k niečomu takému. Už by som nikdy v Živote nechcela vidieť ako trpí.
@csipcsip000 Našu 10-ročnú operovali na jeseň. Dostala samozrejme aj lieky na bolesť, tuším na 5 dní ich mala a ATB. Na nožičku začala opatrne stúpať asi na tretí deň, inak bola tiež taká smutnejšia, ale každým dňom to bolo lepšie. Keď ti ale nezačne jesť a piť normálne, treba ísť k vet, na to nás vyslovene upozorňovali.
Ak je dovod na lieky proti bolesti, pes ich automaticky dostal/dostane/dostava.
Ak dovod nie je alebo naopak je to kontraproduktivne, zbytocne si ich bude majitel vydupkavat. Od toho je tu predsa doktor aby vedel ci su tie otore lieky v tom ktorom case potrebne alebo nie 🙄
Alebo potom nech si ludia liecia a operuju doma, ak neveria doktorom.
Takze opakujem, RPSV nie je ziadna operacia na riesenie na fore a podla toho co opisujes Tvoj psik je zatial ok (aj normalne zerie a ked treba aj pije) tak mu dopriat len cas a klud.
@miniatura14 moja este chodi na 3 labkach drzi si operovanu nozku hore ani na nu nestupi ..jest by som povedala ze je akurat predchvilou si pytala odomna chlebik co som jedla aj konzervu zje akurat sa pit nepije aj pred operaciou malo pila
Psik ma 11 rokov ale nic ine jej nieje zdravotne bola kompletne vysetrena.