Psík má slabé labky

nela82
5. sep 2024

Viete mi poradit/u veterinára sme ešte neboli/ psík-fenka 9 rokov,má zrazu slabšie labky.Rano sa jej vraj podlomili a padala,troska sa triasla.Neboli sme doma cely deň,len syn to videl.Odvtedy je ok,len ťažšie chodí.
Stretli ste sa s tým niekto?

larrylurex
5. sep 2024

@nela82 u starších psíkov to môžu byť kĺby. Ale určite treba s tým veterinárovi

vestecmagia
5. sep 2024

Je mi ľúto, že sa váš psík necíti dobre. Podobné príznaky, ako podlamovanie labiek, trasenie a ťažkosti pri chôdzi, môžu byť spôsobené rôznymi faktormi, ako napríklad:

Vek: Ako psík starne, môžu sa objaviť problémy s kĺbmi a svalmi, napríklad artritída, čo spôsobuje slabosť v labkách.
Neurologické problémy: Podlamovanie labiek a trasenie môžu byť prejavmi nervových problémov, ako je poškodenie miechy alebo nervov.
Problémy so srdcom: Niekedy slabosť a trasenie môžu byť príznakmi problémov so srdcom alebo nízkym krvným tlakom.
Hypoglykémia: Nízka hladina cukru v krvi môže spôsobiť slabosť a trasenie, najmä ak pes nejedol alebo má problémy s metabolizmom.
Otrava: Ak pes náhodou zjedol niečo toxické, môžu sa objaviť podobné príznaky.
Aj keď sa zdá, že sa stav trochu zlepšil, odporúčam, aby ste čo najskôr navštívili veterinára, aby sa zistila presná príčina.

nelca84
5. sep 2024

@nela82 v jeho veku uz mal davno dostavat klbovu vyzivu, najma ak ide o vacsiu rasu. A obcas nasadit aj balenie Milgamma N...

zojazoja
5. sep 2024

Prepíšem celý svoj majetok na niekoho kto cez internet na diaľku určí diagnózu psíkovi. Veterinár vam to zisti co mu je.

elzusa
5. sep 2024

určite treba konzultovať s veterinárom, moja fenka má 11r , je to veľký psík- labrador a dlhodobo berie kĺbovú výživu. https://www.heureka.sk/?h[fraze]=alavis+5+klbov...

nairobi
5. sep 2024

@nela82 na začiatok mu kupte cez internet alavis 5 alebo inu kĺbovú výživu a hned smer veterinár.

colsami
5. sep 2024

Smer veterinar. Toto casto byva od chrbtice, ludia tomu hovoria "klby" ale vacsinou je to problem chrbtice. Samozrejme, hovorim len o pravdepodobnosti z praxe, moze to byt vselico. A ano u starych psov je to bezne, proste cim dalej tym to bude horsie, vzhladom na vek, ktory uz nizsi nebude a vzhladom na zmeny, ktore postupom casu budu prirodzene progradovat. Naisto vam vsetko odhali iba rtg vysetrenie plus riadne vysetrenie.

Naslepo davat alavisy a milgammy nema vyznam bez riadnej diagnostiky. Myslim riadnej, na pracovisku kde doktor nekukne na psa iba od stola a rengenovymi ocami zhodnoti ze "dame mu takuto injekcijku".