Psík - eutanázia

erika_9
4. nov 2024

Ahojte, cca pred rokom a pol som zistila že u známeho je psík zatvorený v koterci. Keď som ho tam videla smutného a v celkom zlých podmienkach tak mi to nedalo pokoj a začala som k nemu chodiť cca raz týždenne. Prechádzky, vyčistenie koterca, dať mu najesť. Hneď ako sa dalo tak som psíka zobrala k sebe ale zistili sme že už má 12 a keďže to je labrador tak som s tým aj rátala že už asi nebude moc dlho. Ale chceli sme mu spríjemniť aspoň posledné roky. Bohužial bol u nás necelé 4 mesiace😓 stav sa mu postupne zhoršoval, stále menej vládal až jeden deň “skolaboval” prestalo mu chutiť jesť, nevládal, padal na zem. Zobrali sme ho k veterinárovi dostal lieky, injekciu ale povedal že má tak zlé výsledky krvi že sa čuduje že vôbec žije, a dal mu šancu 50-50. Po pár dňoch sa stav zlepšil ale zas padol naspäť… nechuť do jedla, závraty, spal celý deň, ledva sa postavil z miesta, ťažké dýchanie… a povedali sme si že ho už nenecháme trápiť. Veeeeeľmi nás to zobralo, a najviac to či sme dobre spravili že sme ho doniesli, trápi ma najviac jeho minulosť že sme mu nevedeli skôr pomôcť a stále ho vidim pred sebou zatvoreného v koterci skoro celý život… Síce tu sme mu dali všetko prechadzky, samé dobrútky, dostával a dával obrovskú lásku a bol u nás veľmi spokojný… len tu bol strašne krátko😓Myslíte že psík “zabudol” na jeho minulosť aj za ten krátky čas čo tu bol s nami ( + návštevy predtým čo som chodievala) a odišiel spokojný v milujucej rodinke??💔
Čo pomôže prežiť túto bolesť a a zabudnúť na tieto zlé myšlienky prosím poraďte, alebo napíšte vaše príbehy určite mi to pomôže. Ďakujem❤️

nila0622
4. nov 2024

Je mi to ľúto, nech ti je útechou, že odišiel ľúbený v kruhu rodiny v "správny čas" a nie sám, v špinavom koterci.. 🖤

riama123
4. nov 2024

@erika_9 ahoj myslím, že aj keby si mu dala len deň krajšieho života bude to dosť....urobila si čo si mohla a neodišiel niekde opustený,sám ❤️

bozzie
4. nov 2024

To ma velmi mrzi. ♥ Teraz uz mu je dobre, nic ho neboli. Som si ista, ze vdaka vam bol aspon posledne mesiace stastny. ♥

erika_9
autor
4. nov 2024

Ďakujem za krásne slová❤️❤️💔

maca1984
4. nov 2024

Určite bol vďačný a štastný.
Vyslobodili ste ho, ľúbili ste ho, a nenechali ste ho trpieť.

vanilkovazmrzka
4. nov 2024

🖤 zlatik spravila si prenho najviac v celom jeho zivote. Nic si nevycitaj, urcite citil vasu lasku a bol stastny aspon posledne mesiace, a to je ovela viac ako nebyt stastny ani chvilu. Ved sam doktor sa cudoval, ze s takymi vysledkami vobec este zije, tak vedz ze to tak bolo len vasou zasluhou.

enmery
4. nov 2024

Podľa mňa ste mu dali to najkrajšie-lásku. Keď sa pozrieš na týraných psov a ako po čase v novej rodine začnú totálne veriť ľuďom aj po zlých skúsenostiach. Máš obrovské srdce a psík dostal ku sklonku života dar-vás a krásnych pár mesiacov a takto ľúbený aj odišiel. ❤️Aj niektorí ľudia nemajú šťastie odísť z tohto sveta ľúbení a v kruhy rodiny. Už mu je dobre.

erika_9
autor
4. nov 2024

@erika_9 ❤️🕊️

3009
4. nov 2024

@erika_9 Ja mám už tretieho psíka z útulku a viem, že u mňa sa mali super, u mňa mali čo predtým nemali a je úplne jedno ako dlho u mňa boli či 2 či 8rokov. Takto je to i u teba. Ten psík to cíti.

madeincssr
4. nov 2024

@erika_9 je fajn vediet, ze ludia ako Ty (Vy) tu stale medzi nami existuju. Aj ten psik to vedel a vie (aj za tym duhovym mostom).

erika_9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
4. nov 2024

prečo ho mal známy stále zatvoreného v koterci... ako ti to vysvetlil.... to mu nebolo ľúto psíka?

erika_9
autor
4. nov 2024

@deti95060810 on je ten typ človeka čo si to vôbec neuvedomuje, a nemá lásku k zvieratám. Preňho to je Ok. On sa vôbec nestaral, ale jeho mama, čo má pomaly 80 a tá už nemala silu sa o neho starať, hrať sa s ním len jedlo dostával… a keď som si psíka zobrala ani sa nebránil a vôbec sa ani nezaujimal že čo je s ním..

enmery
4. nov 2024

@erika_9 Nádherný!Ty nevidíš, aký je na tých fotkách šťastný?Vieš, ako mnohokrát dúfajú ľudia vo svojom živote v zázrak. Ty si bola ten jeho zázrak, ktorý sa splnil. 🫠

lenka0908
4. nov 2024

Ja som dala uspať 20.10.2024 svojho 11-ročného psíka. Veľmi ťažko to nesiem, nič ma nebaví, odišiel veľký kus zo mňa :(. Každý jeden deň bez neho je pre mňa veľký boj. Tiež sa pýtam, či som nemala počkať, atď, ale viem, že už mu nebolo pomoci (zlyhanie obličiek). Ty si ale nič nevyčítaj, spravila si preňho maximum, ty si mu dala lásku, domov, i keď na krátky čas. Kiež by bolo takých skvelých ľudí ako ty viac ❤

majlo1234
4. nov 2024

Jasne, dali ste mu auper zivot. Psi ziju zo dna na den. Tiez sme mali adoptovaneho psa z jroznych podmienok, minuly rok sme ho museli dat utratit a aj ked to bolelo, vedela som, ze mal u nas perfektny zivot

roxana280
4. nov 2024

@erika_9 ja mam macky aj psika a uz som bola pred volbou ci dat uspat alebo neuspat, vzdy si hovorim, este zerie, tak sa ku mne, tuli, este nie, ale to je moje sebectvo,zvieratko sa k nam tuli preto, aby sme mu pomohli, prosebne oci, prosim pomoz mi, nech uz nemam bolesti, neh uz netrpim, nenechat zvieratko trpiect aj ked aj teraz mi slzy tecu, je najvacsou darom ako mu mozetre dat. Psik a macka maju rozum dietata aj dieta, ked ma strasne bolesti vam povie, mami uz nechcem trpiet, uz chcem zomriet. Nikdy sa na ziadne zveiratko neda zabudnut a vzdy to strasne boli a niekedy az moc, je v poriadku, bolo milovane a nezostane zabudnute, malo zmysel zivota a vas tiez. Na jar nas caka strasne rozhodnutie 9 rocny svajciar uz mu pichame kazdy mesiac librelu, aby nemal bolesti, ale leto uz neda, toto bolo pre neho strasne, tak mu plnime modre z neba a tesime sa z kazdeho dna, lebo nevieme kedy bude ten posledny a uz nevstane.

nikola81
4. nov 2024

Ja som tymto presla v auguste, mala som fenocku Shi-tzu, mala krasny vek, uz skoro 17 rokov, bola slepa, hlucha, uz len spala cele dni, nic ju nezaujimalo, videla som na nej ze uz je uplne apaticka. Bolo to trapenie pre nu aj pre nas, pocikavala sa, vencenie v style len von pred dom a naspat, a znova spat. Mala otoceny rezim, celu noc dokazala chodit po dome, a co sa ma velmi dotklo, odmietala akykolvek prejav naklonnosti. Utekala predomnou ked som ju chcela pohladkat, vyhladavala len svoj klud v pelechu. Po dlhom zvazovani sme si povedali ze ten zivotny komfort uz nikdy nebude mat, ze radsej nech odide dostojne akoby mala trpiet v bolestiach a rozhodli sme sa pre etanaziu. Je to stale obrovska bolest, pred tromi rokmi sme tiez dali uspat psika - Argentinsku dogu, mal 10 rokov a mal rakovinu. Velmi zle sme to znasali, skutocne mozem povedat ze je to to iste ako ked odide milovany clen rodiny. Ale pre utechu si poviem, ze mali obaja krasny zivot, boli obaja milovani a neboli v ziadnom koterci, byvame v dome ale byvali s nami dnu. Z mojho pohladu uz nechcem ziadne zvieratko, lebo je to skutocne velmi tazke byt s nimi az do konca, vidiet ako odchadzaju, pochovat ich.

korra
4. nov 2024

@erika_9 psy maju uzasny dar, nerypu sa v minulosti. Samozrejme, niektore zle skusenosti sa vedia vplyvom niektorych podnetov vratit, ale pre nich je podstatne "tu a teraz". Teraz mi je dobre, stymito ludmi som stastny. Jednoducho ziju 😉 teraz ide o to, aby si tie pocity spracovala ty. Prijala ich. Netyraj sa myslienkami a situaciami, ktore si nedokazala ovplyvnit, ani zmenit. Aj napriek bolesti zo straty, bol s vami a navzajom ste tu lasku aj ked v kratsom case prezdielavali. Co moze byt viac? ♥️

cimage
4. nov 2024

Je to uzasne, ze sa este najdu takyto ludia v dnesnej dobe. Psik bol urcite stastny, ze zazil lasku aj ked len takto kratko ♥️
Majitelkov by som zavrela do kogerca nech si spokojne ziju. Raz denne by som im hodila jest. Nechapem ako mozu byt takto bezcitni. Naco im je pes ked je zatvoreny? Inak aj nas sused ma vlciaka nonstop zatvoreneho. Za 3roky co ho pozname, tak 1x ho videl syn na prechadzke. Nikdy nie je ani vypusteny, lebo maju male deti ☹️

enmery
4. nov 2024

@cimage To isté s deťmi. Tu je téma, kde bezďáci a mentálne zaostalejší majú právo na dieťa, ktoré je v pestúnskej starostlivosti a náhradní rodiačia nezmôžu nič. Ale forenzná psychológia a psychiatria je popredu-tam sa hovorí o tom, že si treba všímať, ako človek zaobchádza so zvieratami, zvlášť tými domácimi. Od takého "tyrana a emocionálne plochého človeka" sa nedá odrazu očakávať láska, ani ľudskosť, ani empatia. K ľuďom už vôbec.

erika_9
autor
5. nov 2024

Ďakujem všetkým za veľmi milé a povzbudzujúce slová, aj viac krát som si ich prečítala a vždy mi vyčaríi úsmev na tvári. Nečakala som to fakt Ďakujem❤️

vlabe
5. nov 2024

@erika_9 dali ste mu najviac co ste mohli, lásku domov. Odišiel ľúbený a aspoň časť života takto prežil. Tak mysli na to.... na to pekne co ste mu dali a co Vám dal on.... Strata boli dlho, pred 4 mesiacmi sme dali uspať našu, zlyhanie obliciek,tak tu bolesť poznám