Psík do bytu a manžel

18. nov 2024

ahojte, byvam s manzelom a 7 rocnou dcerkou v byte a velmi by sme obe chceli psika, ja ho chcem aj koli malej kedze nema surodencov nech ma aspon zvieratko, ale aj koli sebe lebo mam psov rada a ked som byvala s rodicmi vzdy sme psa mali..aj teraz rodicia maju..manzel vsak o tom nechce ani pocut..psov nemusi a ze v ziadnom pripade..je s tym len starost ( aj ked samozrejme on by s tym starost nemal len ja)..a proste zatrhol to hned..je mi to luto koli dcerke lebo vzdy ked pride k nasim alebo k svokrovocm ktori maju tiez psika tak je cela stastna a stale sa s nimi hra..a stale spomina psika pisala uz aj jeziskovi pred rokom..ale manzel je neustupny v tomto..

autor
18. nov 2024

netusim co robit, ako ho presvedcit, vzdy ked to len naznacim uz sa rozculi...

vevebono
18. nov 2024

Tak iné zvieratko. Činčila, škrečok, korytnačka.

zmrzlinka2021
18. nov 2024

Respektuj ho

kikush182329
18. nov 2024

Akceptuj manžela. S dcérou môžete chodiť venčiť psíkov z útulku, ak nestačia návštevy u starkých so psíkom.

earlgrey
18. nov 2024

A budeš s ním ráno o 6 tej behať von? Potom poriadiť dcéru, do školy, utekať do práce, tŕpnuť či ten pes neurobú neplechu v byte, či neokadí a neomočí všetko...nerozhryzie všetko možné? Psa ste si mali zadovážiť, keď si bola doma na materskej/rodičovskej...mala by si čas sa tomu psovi aj venovať a za ten čas, by sa pes naučil samostatnosti, byť aj sám atď. Netráp to zviera tým, že ráno všetci vypadnete z bytu a pes tam ostane celý deň sám. To radšej zajaca, škrečka, korytnačku, morské prasa....

unicornlady
18. nov 2024

Ja tvojho manžela chápem, ja by som psa, ani mačku vnútri nechcela.
A nie je pravda, že so psom by on nemal starosti. Veď napr. chlpy v dome by boli. A keby chcete ísť niekam preč, kto sa postará o psa?

Každé dieťa chce psa, preboha. Je to dieťa. Ale ten pes nie je na pár mesiacov. Dieťa sa o psa starať nebude a o pár rokov možno aj zabudne, že ho niekedy chcelo.

Nech sa stará o psíkov na návštevách, prípadne ako tu niekto spomenul, kúpte rybičky, či iné nenáročné zviera.

autor
18. nov 2024

@earlgrey ja pracujem z domu cize trpnut nebudem

lujza123
18. nov 2024

No blbá situácia, ako sa poznam ja by som toto znášala veľmi ťažko a vkuse by som mužovi pílila uši so psom. Ved 7 rokov ste boli v byte bez psa ako chcel on tak prečo by ste nemohli byt teraz pár rokov ako chceš ty?

Mám tiez jedináčku a pes nás tak všetkých akokeby doplnil, proste je nás viac a je s ním sranda

michaelam2
18. nov 2024

Uplne chapem manzela, pes do vnutra proste nie. Ako uz bolo spomenute vyssie, riesila by som to vencenim psov z utulku.

ms_green
18. nov 2024

Autorka ja ti rozumiem a to čo ti to radia fungovať nebude. Moja mama bola taká istá, za žiadnu cenu žiadne zviera. Pes "kto sa o to bude starať", morča "smrdí", vtáčik "vrieska", rybičky "to nie je zviera", vždy sa našla nejaká výhovorka prečo zviera nie.
Ak chceš zvieratko a vieš, že sa o neho postaráš (fakt sa o neho nebude starať on) kúp si ho. Zadovážila by som si ale psíka, ktorý ma vlasy a nie chlpy, tie nepadajú a nemáte chlpy všade.

madeincssr
18. nov 2024

"Zle jazyky" hovoria, ze z radikalnych tatkov su napokon najvacsi milovnici toho psika. Neskusite chodit pravidelne vencit do najblizsieho utulku a mozno potom "nenapadne" namotivovat manzela, ked bude vonku pekne, ci sa tiez nechce prejst? Nalakat ho na nasledne posedenie na nejakej terase pri niecom dobrom a pod.

3009
18. nov 2024

Ja by som si psa zadovážila a povedala mu, že on sa starať nemusí. Pes počas dovolenky sa dá dať do hotela alebo k rodičom. Ja si bez psa neviem ani predstaviť byť a to som v byte.

nuklia
18. nov 2024

skus sa s manzelom este porozpravat a skuste najst nejaky kompromis... Skus zistit, preco nechce psíka.. Ak kvoli chlpom, su psikovia, ktory nepustaju chlpy. Ak kvoli starostlivosti, tak kompromis by mohla byt napr. macicka - tu netreba vencit, je s nou menej "starosti"... Su psikovia, ktori nemaju problem byt v byte. My mame fr. buldocka a ten ani nesteka, von v zime ide na 2min a spat a inak spi na gauci 😀 Inak, moj manzel bol tiez vzdy proti zvieratam v byte a dnes mame macku a psa 😀 a miluje ich.... 😉

autor
18. nov 2024

@nuklia dcerka macku nechce, boji sa ich..ja neviem preco je manzel proti on nikdy nemusel psov, on s mysli ze preto lebo sa nepostaram o to a skonci to na jeho pleciach ale na toto tvrdenie nema ziadny relevantny dovod podlozeny nejakymi dokazmi...mali sme v minulosti skrecka o kotreho som sa starala len ja..aj u nas ked sme byvali sme mali psa o ktoreho som sa tiez len ja starala, prechadzky veterinar, krmenie, kupanie vsetko na mne..

maranco
18. nov 2024

Rodičia aj svokrovci tiež majú psíka dnu v byte?
Už si chodila s dcérkou do útulku venčiť psíkov?

jesenzima
18. nov 2024

Aj my máme radi psy, aj deti, dokonca aj muž, ale doma by som psa nechcela. V byte. A aj keď si myslíš, že muž by sa !eho starať nemusel,mýliš sa... Pes zamestná celú rodinu, a nie, nedá sa odignorovať. Keď tvoj muž psa nechce, respektuj ho, dcére to vysvetli a nájdite si niečo iné, co by vám urobilo radosť. ...

puertorico
18. nov 2024

toto mi pripomenulo moju mamu . ona a pes dnu nikdy! potom som dovliekla čivavu . potom druhú . a hádaj s kým si lúšti krížovky, varí a rozpráva sa ? 😂 za mňa čivava je najzlatšie plemeno . určite si treba ísť za svojim snom

katarinaba
18. nov 2024

To vsetko, co tu bolo vyssie spomenute - chlpy, cikanie, kakanie, neporiadok - tomu sa da jednoducho vyhnut. A ja stale nerozumiem tomu, ze dieta sa starat nebude. To kde zijeme? Ja som mala 10 ked mi mama po nekonecnom omielani psa kupila. A s prichodom psa nastali pravidla, ktore sme si dohodli vopred - mama povedala, ze jedine co urobi bude, ze mu navari zradlo (vtedy este granule neboli) a vsetko ostatne ostane na mne. A tak aj bolo. To co je za postoj, ze kupite dietatu zviera a potom sa on starate vy? Ja som mala uz syna a pes bol s nami stale. Moja mama ho vyvencila len ked som bola v porodnici. Cely jeho zivot som sa o neho starala. Neskor som mala dvoch dokonca, labradora a vlciaka. Ked sme museli vlciacku uspat, plakala rovnako ako ja. Aj ked som sa starala ja. Okrem beznej starostlivosti som chodila na cvicak, mala som skolu, kruzky a napriek vsetkemu som sa stihla o psov postarat. Takze ak pes ostane na krku rodicom, je to len a len ich chyba. Moj muz v tom case sa psov bal. Nikdy nemali doma psa. A prezil to uplne v pohode, vsetko islo mimo neho, v tomto som ho respektovala. On naopak respektoval to, ze ja psa chcem. Takze ziadne take, ze on nechce a bude tak. Pekne kompromis - on psa dovoli a nebude sa on vobec starat. Vy na oplatku ho zo vsetkych povinnosti vynechate. Hotovo.

autor
18. nov 2024

@maranco rodica byvaju v dome svokrovci v byte

sissy27
18. nov 2024

@3009 ale to nie je len o venceni… je to dalsi zivy tvor, ktory potrebuje svoj priestor. Treba sa prisposobit, aj casovo aj financne. Si predstav, ze muzovi povie, ze tento rok ziadna dovolenka, lebo zobrala z uspor 1000€ na veterinara za psa, ktoreho on nechcel a nema rad…
Autorka: pes je zavazok na dlhe roky. Teraz si predstav, ze muz dovlecie domov macku, ktoru dcera nechce, alebo hada, ktoreho nechces ty. Alebo nejaku slecnu bez domova 😂 ze ty sa starat nemusis, ona bude mat svoju postielku a on sa bude starat 😂 no a bez srandy - hoci nerada prirovnavam psa k dietatu, ale svojim sposobom je to podobny zavazok a v tomto by mali byt vsetci zajedno.

maranco
18. nov 2024

Ešte skús pozrieť v susedstve kto má psíka a dohodnúť žeby ste chodili pár týždňov pravidelne venčiť, (aj nad rámec toho ako oni bežne venčia) tak zistíš či to dcérku neomrzí ak bude mať každodenné povinnosti za každého počasia.

earlgrey
18. nov 2024

@sissy27 Presne, moja kamoška má 4 mačky...a koľko peňazí ona dáva veterinárom, na žrádlo, pelechy atď. začínala s jednou, skončila pri 4 mačkách a v byte, s 2 deťmi..žiadne dovolenky, chodí na brigády popri práci len aby mohla platiť za aký taký štandard pre tie mačky....jedna zjedla nejakú niť či čo, bežala k veterinárovi, operácia, bum 1500€ ... už mohli zabudnúť na dovolenku, výlety atď.

luccija
18. nov 2024

Ja som to spravila proti vôli muža.Ked mala dcéra 12 r kúpila som ho.Tyzden bol urazený on je z rodiny kde je zviera na obtiaž, starosti, načo ...skratim to pes má 5 r a najviac sa s ním hra, chodí von muž.Celkovo nám ako rodine pes pomohol chodíme veľa do lesa atď ..ale je to obmedzenie pri dovolenke atď...ale nemenila by som vtedy sa o psa stará mama tá má tiež psa.Ja som celé detstvo vyrastala so psom vždy bol v našej rodine pes.Ale áno, ideš niekam von a už myslíš na to poďme domov je tam dllho sám, ale to sú skôr také naše pocity.Dcera bola v septembri na školskom výlete najviac sa lúčila so psom ja som rada, že som ho "dovliekla" domov.Nikdy nič nerozkusal, je malý, dobrý a neskutočne na nás nalipnuty.Neexistuje, aby muž sedel na gauči a pes mu nesedí v kline.

modrykolibrik
18. nov 2024

@autorka my mame 8 mesacnu BK chalana a sobotu sme si priviedli domov 6 tyzdnove stena tiez BK slecnu. Chvalabohu moj muz nemal absolutny problem s tym, ze chcem dalsieho psa, sice vsetci nam hovoria ci sme normalny. Lenze je to starost. Mame doma zverinec ale je to kopec starosti lenze vsetci su VONKU! Teda okrem tej malickej. Ta pojde von az ked sa otepli. Ale moj nazor je ze pes do bytu ani domu nepatri. Ten pes tam trpi.

autor
18. nov 2024

ja sa mu ale cudujem ako rodičovi ktory ma uzasne nenarocne skromne dieta, ktore nikdy nic nepyta zo vsetkeho sa tesi,a jedine co by chcela je malý psik..ktoreho si kresli aj na obrazky, vystrihuje, pise o nom jeziskovi, nepyta od nas hracky, alebo sladkosti, len toho psika by chcela, a prenho je to taky strasny problem

siska53
18. nov 2024

U nas tiez chce dcerka psika, len ja viem, co to obnasa a moj tiez rezolutne nie, ze ked by sme mali dom, tak bez debaty by pes bol, ale takto nie. Skuste nieco ine, ak by akceptoval skrecka alebo zajacika..mozno, hm?

alenka58
18. nov 2024

skús mu navrhnúť psíka s vlasmi aby neboli v byte chlpy, je to oveľa lepšie udržiavateľné a aj kvôli alergii, my nedávame nášmu maltezákovi varené jedlo len granule + plus ryby ktoré má rád, je to po tejto stránke tiež nenáročné, deti majú ohromnú radosť a my s manželom tiež, keď potrebujeme ísť na dovolenku alebo mimo tak máme v rodine osoby ktoré ho radi opatria a kto tu hovorí o dome tak je veľa plemien ktoré nemusia byť na záhrade dlho, sú radi vnútri a napr. my venčíme psíka mimo záhradu, nenechávame ho len tak, ale on je aj tak najradšej vnútri, alebo na prechádzke

puertorico
18. nov 2024

ja ako matka roka by som jej toho psa kúpila na vianoce a muža by som sa nepýtala. je to aj tvoje dieťa , nie len jeho. nech ho aj vykotí pri tom stromčeku 😂 a teraz ma všetky tu aj zabite 😂😂

evcagabi
18. nov 2024

Ani sa mu necudujem

zuzitko74
18. nov 2024

Nie je dobré, ak vnímaš svojho partnera ako prekážku na ceste k tvojmu vysnívanému psíkovi.