Zdravim, máme dvojročného kocúrika, stále sa iba okolo nášho domu pohyboval,každý deň bol doma. Zrazu sa odnekial u nás objavil cudzí kocúr a začal nášho malého doslova šikanovať,bitky,praskanie atď. Odvtedy nás kocúr nechce byť doma, stále uteká prec, domov ísť nechce,musím ho ísť hľadať a znova priviesť domov, ale akonáhle je u nás,je nepokojný, mraucí a chce odísť..nemal niekto z vás podobnú skúsenosť?
@zu_zi11 Pokiaľ váš kocúrik nie je vykastrovaný, je pre starého kocúra neželaným konkurentom, ktorého vo svojom teritóriu nechce. Teraz majú mačky ruju, kocúri sa bijú. Buď si váš kocúrik ubráni svoje územie, alebo ho choďte dať vykastrovať, lebo ak bude slabším súperom v boji, starý ho môže aj vyhnať.
Urcite ho treba dat kastrovat, to bez debaty. A pomoct mu ubranit sa. Ked sa k nam pristahovali raz davnejsie novi susedia vedla do domu, priniesli si so sebou stareho bytoveho kocura. A ten nas debil mlady ho chodil sikanovat, dostal hadicou od susedy, odo mna, nakoniec mu postacilo ostat im kriky, potom sme sa odstahovali, neviem ci by v tom pokracoval. A to bol kastrovany v necelom polroku, ale on si mysli o sebe, ze je najvacsi geroj na svete
Ja mam taku macku, predtym sme mali aj takeho kocura, ak sa tu zjavi cudzia macka, nasa zo zahrady odchadza protestne na ulicu, je taky trulo bojazlivy. Ja to riesim, ze nekrmim nasu macku vonku, aby vonku nic neostalo pre cudziu macku, aby cudzia nemala dovod vracat sa, kvoli jedlu a potom ju odozeniem tak, aby nasa videla, ze tu cudziu odhanam a nasu volam naspat a sme na zahrade spolu. Troska dlhsie to trva, ale funguje. Odhanam metlou, alebo vodou, ale samozrejme tak, aby som cudzej neublizila. Mne by ani cudzie nevadili, ja by som ich aj pokrmila, ale, ked ta nasa je taky bojko a na ulici nie je bezpecno, tak jej musim sama pomoct.
áno... starý kocúr si nárokuje na teritórium vášho kocúrika...
starého troška poplaš metlou nech dá pokoj malému.