Prezubovanie psa

27. máj 2024

Ahojte prišla som si k vám po radu. V akom mesiaci bude šťena prezubovať ? A máte nejaké typy ako toto obdobie najlepšie zvládnuť? Nejaké typy a triky. Ďakujem.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
27. máj 2024

v zivote som zuby neriesila... mali sme xy psov ,, mali dostatok zuvacich hraciek, kosticiek a podobne ..takze vypadli ani nevieme kedy ..miektore sa nasli ine pes zjedol s jedlom ... pes nieje dieta ... ale dobra rada-nauc ho na cistenie zubov alebo maj aspon dostatok tyciniek na cistenie.. lebo cistenie zubov u veterinara uz nieje lacna zalezitost a ani pre psa najepsie

gaia14
27. máj 2024

Nasej chutila vtedy hryzkat mrkva alebo jablcko, najlepsie z mrazaka, lepsie sa prerezali a este to aj chladilo dasna. Ale inak nic specialne, vacsinu podla mna pohltala, nasli sme len asi dva-tri.len treba kontrolovat, najma ocne zuby zvyknu rast uz nove vedla starych, ak by tak boli dlho treba ist k veterinarovi

naneta258
27. máj 2024

Naša mi vždy šla do nôh a rúk 😀 v tom čase som chodila v gumakoch 😀😀

simona20201309
27. máj 2024

@syslik81 presne to som išla napísať... ten názov,,prezubovanie" som v živote nepočula a keby som nenasla zub na záhrade tak ani neviem ze aj pes mení zuby 😆😆😆
A presne toto je téma, pri ktorej si dovolím spochybniť autora a škoda ze nemôžem označiť autorku dnešnej témy lebo bola anonym (prečo spochybnujeme temy) ...tak presne pre túto vetu ,,A máte nejaké typy ako toto obdobie najlepšie zvládnuť?" Si myslím, že je to vymyslene. Nikdy v živote stena neskuvinalo pre výmenu zubov. Ani nemá zvýšené teplotky, ani sa nedáva steniatku gelik ci obkladik na zmiernenie bolesti..... 🙏🙏bože zlatý!!!!
Ale autorka, vezmi si ho do postele, skrabkaj na brušku, za uškom, kúp mu pískajuce kura, a určite to spolu zvládnete!!!!

syslik81
27. máj 2024

@simona20201309 no poznam ludi co to naozaj prezivaju..ked si pomylia psa s dietatom,, prezivaju prvu menstruaciu , prikrm , oblecenie.. a podobne .. akurat sme sa bavili s kamaratmi-ako ne-vychovat psa a takymto pristupom budu mat rozmaznaneho debilka kt jedneho dna prepne a bude napadat rodinu znamych .. a pri malych plemenach sa tomu budu smiat pri velkym aj plakat ak sa stane nestastie-pes je pes.. nech je akejkolvek velkosti stale je to pes kt ma zakotvene zitie vo svorke .. ale tak sme aky sme ..a kazdy nech si vychova... ja som moju milovala nadovsetke,ale posluchala na slovo

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
27. máj 2024

@wolf_ ja nereagujem na autorku pokracujem v uvahe kt nacala simona a dodala som aj to ako to niekto preziva-nielen zuby - a tam bola vsunuta ta dedukcia o rozmaznavani ..ale nazad k zubom -ano riesit geliky chladenie a podobne ak niesu problemy s prerezanim je uplne nepodstatne toto "obdobie" si normalny clovek s normalnym psom naozaj vsimne minimalne a prezije ho ani nevie ako .. pes nema horucky neplace -maximalne obhryza veci-preto ma mat hracky ci nieco na kusanie ..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
27. máj 2024

@wolf_ ok este raz-asi si prehliadla tu dolezitost v mojom prispevku na kt som uz upozornila-neriesim autorku -ale ludi kt riesia u psa kazdu blbost,od menstruacie po oblecenie pedikuru manikuru a maju ho za dieta a nie psa.. uz sa chapeme? ja som nadvazovala na simonu nie autorku .. ak ti to este nieje jasne hold niesme na rovnakej vlne ..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
27. máj 2024

@syslik81 pre boha 😱
Aj keď vo svete sa dejú aj horšie veci, takže viem si predstaviť ze niektorým ľuďom takto dobre prepína.

syslik81
27. máj 2024

@wolf_ riesit haranie-typu dat vlozku nech neuspini byt je ok -ale myslene to boo skor -obklad na brucho aby nebolelo ..pazuriky vymalovat maslicky do vlasov aby ladili s outfitom,psie parfumy a podobne - je uz cez ciaru a ano aj taky su -zial.. preto som napisala kt riesia psa ako dieta a prerasta im to cez hlavu ...

simona20201309
27. máj 2024

@syslik81 😅😅ďakujem....ušetrila si mi prsty...mala.som rozpísané dlhú spravu. Presne to som chcela napísať.
Inak som psickar a milovala som svoju fenku ako člena rodiny, ale našťastie rast zúbkov zvládla bez geliku a nemala menštruačné bolesti 😆😆😆
Aj keď.sa.teraz spätne zamyslím....občas jej fakt sibalo...žeby som zanedbala PMS?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
27. máj 2024

@wolf_ p a prečo neoslovis priamo mňa? Aj mna sa môžeš opýtať.
Pretože je mi to smiešne 🤷‍♀️ a?
Aspoň si môže autorka uvedomiť, že to netreba preháňať a šteňa je šteňa, nie bábätko ktoré ma zvýšenú teplotu pri prerezavani zubkov

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
27. máj 2024

@wolf_ tak mi napíš čo treba zvládnuť keď stena mení zuby? Lebo to je primárna otázka autorky

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
28. máj 2024

@wolf_ 🤔tak sme sa dostali opäť na začiatok. Predsa len treba chladitka a prežívať to ako s dietatom

autor
28. máj 2024

@simona20201309 smutné, že nevieš čo sa s tvojim šteňaťom dialo a nezaujímala si sa o to. To, že spochybňuješ otázku a máš z nej výsmech vypovedá len o tebe. Očividne nemáš čo povedať a poradiť, tak radšej nič nepíš, niesi ani zaujímavá, akurát tak som sa na tebe pobavila ako ťa vie rozhorčiť jedna otázka. Nič nepreháňam, ale tak to vypovedá o tvojej láske ku svoje u psovi, viac radšej ďalších nemaj, keď ti je ľahostajné čo sa deje v ich živote.

autor
28. máj 2024

@syslik81 Rozmaznaneho debilka určite mať nebudem 🙂 nieje to môj prvý pes ( predtým som mala psov z útulkov starších) , takže viem ako si ho vychovať . Prepnúť môže každému psovi, to je fakt. Som s tým psom celé dni ( mám ho) takže si toto obdobie neprežijem ako niekto kto paa vyhodí na záhradu a je celý deň preč. A nechápem prečo pod mojim príspevkom máš potrebu riešiť psov iných ľudí, zo si rieš ked bude písať niekto iný. Ja som na tvoje rečičky neni zvedavá.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
28. máj 2024

My sme dávali zuvacie uchá a vselijake zuvacie kosticky, aby si masírovali dasná a rýchlejšie menili tie zubky. Ono vlastne aj to je dôvod, prečo tie steniatka sú viac kúsavé v tom case a doma kopec veci ponicia, lebo prirodzene si to ich mozog ziada.

simona20201309
28. máj 2024

😃 tak som rada ze sa zabávam vzájomne