Prečo zrazu pes močí doma?

29. nov 2024

Ahojte, máme 4 ročnú tenkú jorksira. Ráno ju vyvencim o 5:45, potom o 10:30 keď prídem z práce a potom o 14:00. Všetko ok doteraz, vždy pekne vydržala, dokonca keď som bola preč,vták zvládla byť aj 8-10 hodín bez čakania (výnimočné,napr sme boli na výlete). Neviem prečo zrazu keď prídem o 10:30 z práce, tak dovtedy sa doma vycika. Neviete ako ju to oducit? Prečo to zrazu robí?

tamvtme
29. nov 2024

Zobrala by som ju na veterinu, moze mat zapal mocovych ciest…..

basska_b
29. nov 2024

Prechladnut mohla, sedenim na studenom

autor
29. nov 2024

@tamvtme nevyzerá žeby bola prechladnutia, napr keď som doma,tak necika dnu aj 5 hodín...a tiež to nerobí každý deň... Treba doniesť moč? Či len tak ísť?

autor
29. nov 2024

@basska_b tak nesedela nikde,ani nebýva von dlho.ale asi zbehnem. To ma nenapadlo. Ale moč sa asi vziať nedá..či ako?

aandrea9
29. nov 2024

https://www.vrabciak.sk/odber-sada-k-odb-mocu-u... toto som použila na odber moču u macky. Stačí nasypat do lavora alebo nejakej plytkej tácky. Snáď pomôže aj pri psíkovi 🤔

autor
29. nov 2024

@aandrea9 vďaka,to sa tam vycika a tak to vezmem k dr?

tamvtme
29. nov 2024

My sme odoberali moc priamo na veterine. Dali nam taku plastovu tacku, poslali nas von a jak si cupla cikat, rychlo sme to pod nu strcili a odniesli dnu

aandrea9
29. nov 2024

Je k tomu taka pipeta, tou pozbieraš moč a dáš ho do skúmavky, aj ta je v tej sade. Ten granulat je iba kvôli hrabaniu...akoze je 🐈‍⬛ na WC 😁 Granulat ten moc nenasaje.

nikol789
29. nov 2024

Môj pes to mal a mal močové kamene
Keď sme chodili 4x denne von,nevymocí sa dostatočne,preto mal potom potrebu cikat vnútri

autor
29. nov 2024

@nikol789 a koľko mal rokov keď mu to zistili?
@tamvtme
@aandrea9 dakujem

nikol789
29. nov 2024

6 rokov

autor
29. nov 2024

@nikol789 a v noci vydržal? Naša v noci v pohode a cez deň chodíme od malička von 5x...

inga93
29. nov 2024

poviem ti len tolko, ze ju urcite daj vysetrit, aby si vylucila zdravotny problem, ale z vlastnej skusenosti napisem, ze my sme neprisli na nic :( nas je starsi a je to pes, ale tiez zacal curat doma, idealne na makke - koberec, sedacka, postel... a vzdy po venceni, nikdy to nespravil v noci, teda medzi vecernym a rannym vencenim, ked je odstup aj 10-12 hodin, nikdy nie vtedy, ked som v praci, co je asi 9 hod... ale akonahle som prisla, vybehli sme von, tak si to curanie do vecera uzival.. fakt to bolo na nervy, lebo uz to, ze kazdu noc vydrzi 10 - 12 hod vylucuje zdravotny problem alebo demenciu... proste sme neprisli na nic, na svoj vek / coskoro bude mat 16 rokov/ je to naozaj zdravy pes, len nedavno bol v narkoze kvoli cisteniu zubov, bez akehokolvek problemu, dokonca ani jeden zub este nema von... ale toto curanie si uziva 🙂

autor
29. nov 2024

@inga93 HM zaujímavé ..tiež rozmýšľam či to nechutila nejaký zlozvyk. Lebo presne keď som doma a nejde 5 hodín von, tak ok. V noci napr odteraz v pohode do ôsmej rána vydrží. A zrazu nevydrží štyri hodiny? Našťastie cika na koberec,ktorý viem hodiť do práčky,ale aj tak... Inác dňu máme teplo a von nebýva dlho lebo ona sa nechce nič prechádzať po zime a daždi 🤣

inga93
29. nov 2024

nas je tiez postelovy, von sme naozaj minimalne, navyse tento problem netrva tyzden, mesiac ani polroka.. medzitym mal spravenych niekolko kontrolnych vysetreni, sono, prostatu, krv, oblicky, mechur.. dokonca aj neurologicke vysetrenie 🙂 skusali sme cbd olej, ale ten bol uplne bez ucinku, povedala by som, ze nas Max je pokojny aj bez neho.. pri tomto curani je priam flegmaticky :D osobne si myslim, ze tym chce nieco "povedat", len ja akosi neviem prist na to, co to je, zial

autor
29. nov 2024

@inga93 no to si aj ja myslím...že to bude niečo s hlavou 🤣🤣🤣

nynia
30. nov 2024

Určite by som išla na veterinu to, že sa nevymočí keď si doma môže prameniť z toho, že vie, že nemôže a zadržiava. Naopak keď nie si vie, že zadržovať nemusí lebo nikto ju nevidí. Alebo môže to byť aj prejavom dominantnej povahy keď nie si doma vie, že ona je hierachicky "pani" tak si označí územie ale to je typické skôr pre samcov. Keby to neprestávalo dávala by som jej na ten čas keď je sama doma plienku.

priscilla07
30. nov 2024

Zápal močových ciest

autor
5. dec 2024

Tak bola som na veterine, moč je v poriadku, zápal tam nie je. Pod mikroskop ho nedali ten moc lebo že ho majú pokazený či čo...tak len čo zistila že trošku zvýšené bielkoviny ale nič strašné. Dala také lieky na močové ústrojenstvo na mesiac každý deň jednu tabletu... Tak som zvedavá či to pomôže lebo včera tiež volala dva razy dnu...ináč úplne zdravá vyzerá... Nechápem...pritom v noci vydrží od 8mej večer do 6tej rána takže 10 hodín... To myslím že keby mala zápal, tak sa pocika aj v noci...

autor
5. dec 2024

Proteín cystopro dlsa volajú tie lieky

autor
5. dec 2024

Protexin cystopro
Mám tam preklep