Prečo ste si vybrli yorkshira alebo maltezáka?

5. okt 2024

Len taká malá anketa pre moju zvedavosť. Tí čo máte yorkshira alebo maltezáka. Prečo ste si vybrali zrovna toto plemeno?

andrea_82
5. okt 2024

Pretoze neplzne. Nema chlpy, ale vlasy, tak je idealny do bytu.

biba_18
5. okt 2024

@andrea_82 kopec iných psov to má takto… to asi nie je jediné kritérium…

palica04
5. okt 2024

Maltezak - pretože je krásny, biely, neplzne

dobryden
6. okt 2024

Tiez by ma zaujimalo kto si take nemožné psy vyberie.

biglovemom
6. okt 2024

Ja som si nevyberala psa podla vzhladu.ale charakteru.
Neznasam chlpy od psov,takze to malo byt neplznuce.Ziadny extra mojkac takze pes, a malo to byt aj aktivne.kedze lesy,hory.
Vyhral York.Super rasa.Vie aj oddychovat aj makat.
Neni to najblbsie plemeno,da sa ucit.
Ked moj raz zomrie idem do Biewera(samozrejme z top chovky)

ukgirls
6. okt 2024

@dobryden tak ako si kazdy clovek dokaze vybrat partnera(vratane nemozneho ako si ty) si dokaze aj pes najst majitela kt ho bude lubit-nech vyzera akokolvek .. 100 ludi - 100 chuti

mk1111111111
6. okt 2024

My sme mali yorkov. Super psiky, samozrejme, ak ich vychovas, nie bezprizorne samorosty. Ale, to sa tyka vsetkych plemien.
Mali sme pred tym aj pekineza, ale po yorkovi ani chlp. Mojich vlasov na zemi bolo 100xviac, po nom ani chlp. Inak mile, pohodacke, spolocenske a ak bolo treba, strcis pod bundu, aj obcho vybavis.

bessie12
6. okt 2024

@dobryden prečo sú niektori ludia takí nemozni ??? 🙄 náhodou sú to zlaté plemena psov. Mala som yorkiho a neľutujem. Zlatý a hravý pes, ktorý navyše ani neplzne. Teraz mám čivavu a tiez je to najzlatší pes na svete 🥰 je to náš miláčik a člen rodiny. Nedala by som ho za nič na svete.

alenka58
6. okt 2024

mám maltezáka, výborná povaha, takmer žiadne starosti, chlpy žiadne, len z česania

dorottka
6. okt 2024

Mala som yorksirku, lebo som vela cestovala a mohla chodit vsade so mnou, aj hore do kabiny v lietadle. Denne so mnou bola v praci. Kopec hotelov/zariadeni, kde bol pes neziaduci, ona mohla, lebo bola mala, neplzla a hlavne, bola super vychovana. Bol to najlepsi psik na svete, venovala som sa jej, cvicili sme agility, chodili po horach a precestovali celu Europu. Ziadne behavioralne problemy, ustekanost, alebo skakanie do inych psov ci ludi. Jorksir je vyborne plemeno, ludia zial s nimi nevedia pracovat, ale ze vobec. Cize ja chapem odpor a zlu povest, ale ako vzdy, je to cisto majiteloch.

modrykolibrik
6. okt 2024

Yorka som tiez chcela kvoli jeho velkosti. Nakoniec mame BK a stou robim vsetko. Aj do obchodov chodime, do restauracii. Aj tak kde psy nesmu. Stacilo mu dat postroj asistencny pes a vycvicit ho 😂

dorottka
6. okt 2024

Mozno este zo skusenosti - maltezak byva omnoho vacsi mojkac ako jork a je aj trochu menej aktivny (co neznamena zasa, ze je neaktivny, vobec). Jork vyzera ako mojkava hracka, ale vyslovene klame telom, je to predovsetkym aktivny psik, ktory sa musi unavit, aby s nim neboli problemy. Moja bola mojkava len v stave najvyssej unavy a samozrejme vo vyssom veku. Vzdy ked som ju pri oddychu pohladkala, vyskocila a sla hladat lopticku 😀
Este dodam, ze je tiez samozrejme rozdiel ci je to papierak, alebo mixnuty, to ovplyvni aj povahu, aj temperament, aj vsetko.

tenerifka
6. okt 2024

Mame maltezku-lebo neplzne, lebo je to pohodove plemeno, a ma pekny a mily vyraz v tvari-vraj sa po rokoch majitelia podobaju na svojich psikov😂, tak nech nie som skareda😁🙏

biba_18
6. okt 2024

york je v prvom rade pracovný pes, nie je mojkač… keď má dosť aktivity, je to fajn pes, ale keď ako píšu že samorast, tak koniec. je veľmi inteligentný a treba s ním pracovať…

anna_anicka83
6. okt 2024

@dobryden A? Známi si zobrali utulkáča, narástol do veľkých rozmerov. Aj keď každý deň vysávajú, ja od nich odchádzam zachlpená, že môžem všetko hodiť do prania. To, že taký pes potrebuje veľa aktívneho pohybu a nemôžete ho len tak hocikde zobrať tiež nie sú plusy. Ja som práveže za to, aby si ľudia vybrali podľa svojho životného štýlu. Ja psovi odolávam už dlho (deti aj muž by chceli). Tiež ma vizuálne a povahou priťahujú viac psy ako border kólia, ovčiak, retriever. Ale nebol by na ne čas. Čiže ak, tak niečo takéto malé, neplznúce, ktoré nepotrebuje 5 hodin dennej aktivity.

brrunetkaa
6. okt 2024

My sme mali yorksira a vyber bol hlavne kvôli tomu že neplzne a má ideálnu veľkosť. Bol super vychovaný, veselý a veľmi múdry. Ešte na staré kolena v 15 rokoch sa hrával s piskacou hračkou. Zvládol aj 2-3 hodinové prechádzky v lese ale nevadilo mu prespať cely deň na gauči bez toho že vy zdemoloval polku domu. Bol skvelým partakom už len hovoriť nevedel

dobryden
6. okt 2024

@anna_anicka83 Mas pravdu,kazdy ma iny vkus.My mame BK a bol to nerozvážny krok.Ale j celkovo uz by sim psa nikdy v zivote nechcela.

biba_18
6. okt 2024

@dobryden prečo to nebolo dobré rozhodnutie mať bk?

danusskaaa
6. okt 2024

Mám maltezaka (už druhého) a medzi dôvody určite patrí, že neplzne, podľa mňa super povaha, aj taký maznoš do postele, aj aktívny pes na prechádzky. A v mojich očiach je nádherný- taký prototyp čistoty 😊 predtým som v dome mala nemeckú dogu- neviem si predstaviť ju mať v byte a mali sme aj "bastarda " takú zmesku. Každý jeden pes mal niečo do seba, ale matezak do bytu bola moja naj voľba.

dobryden
6. okt 2024

@biba_18 ˇNevyhovuje mi povaha bk.

biba_18
6. okt 2024

@dobryden a na základe čoho ste vyberali?

dobryden
6. okt 2024

@biba_18 Bola volna,podarovana,ale kebyze viem aku ma povahu,tak ju nechcem.A celkovo je to nas posledny pes.Kebyze sa da vratit cas,tak ju nemam.Pretoze mne osobne pes nic nedava,skor odoberá.

kaciato
6. okt 2024

Mam yorka a keby si mam znova vybrat tak maltezaka pretoze su menej aktivne ako ono nieze mi to vadi ale ona je taka neposeda a ked su deti beha chce sa hrat stale cupka stale nieco riesi je dobre vychovana ale skratka tu aktivitu ma v povahe je to take zihadlo sice ma 8 rokov ale stale je neposedna ako šteňa.