Malý alebo stredne velký pudel. Srsť má pevnú, nevypadáva, nebude potrebné nonstop vysávať a ani v jedle nebudeš mať srsť
Mám doma z útulku kríženca Nemeckého ovčiaka. Ale ide o to či chceš len spoločníka alebo aj na nejaké túry a psí šport.
@stellarstar Psíčkári si ani nevšimnú :D Ale kto nemá vo vnútri psa, tak cíti aj ten pach a vidí srsť
@alenka58 ako myslíš?
@sisska96 je rozdiel psíĉkar ktorý to nerieši a psíĉkar ktorý sa denne stará aj o poriadok. Napr. Moja nemôže na gauč ani do postele. Tiež si neviem predstaviť ako by som mala chlpy v jedle a pri pravidelnom vyčesávaní a dodržiavaní hygieny ani nesmrdí. Ja sama som niekedy zhrozená z toho ako iné psy smrdia a hlavne ako im z huby smrdí.... Všetko je o starostlivosti o psa a domácnosť.
@stellarstar nestarajú sa akú rasu si dajú do bytu, domu len vnútri, či s "vlasmi" alebo srsť ktorá vždy pĺzne, stravu treba prispôsobiť psíkovi ale aj domácnosti nedávať mu varené jedlá a pod., o psíka sa treba sa treba starať denne dokonca aj o toho ktorý je vonku, mojej mamy psík nepáchne, má ho len v dome, chodí na terasu, stravuje ho len granulami, chodí s ním často do salónu, mama je citlivá na pachy nezniesla by to, ľudia tie páchnu a veľa sa ich nestará o hygienu dostatočne
tiež
@alenka58 mam 2 psov v byte, dostávajú granule, konzervy aj varím maso a zeleninu a paštétu tiež robím sama. Do salónu s nimi nechodím keďže okúpať a ostrihať viem aj ja. Spia dokonca s nami aj na gauči aj v posteli. Nepachnu, sú zdravý a vysávač tiež nemusi každý deň behať a žijeme a dokonca aj vécko mame v byte
@stellarstar tak toto si ja neviem predstaviť, ale tak každý si rozumie sám
@alenka58 čo si nevieš predstaviť ?
neviem si predstaviť 2 psíkov a to varenie pre nich a to spanie, ale všetka česť kto to dokáže, ja mám zvieratá veľmi rada a hlavne psíkov a rybičky
@alenka58 nevarím im každý deň ale ked varím pre nás napr kuracie mäso tak im z toho tiež dám. Pred pár dňami som robila huspeninu tak mali aj z toho ved to je pre nich tiež zdravé. Ja si zas nvm predstaviť zatvoriť psa do klietky v byte na noc
K tomu smradu, každý jeden pes smrdí, hlavne ked je starší. My mame v dome veľkého psa, stavača, v zime býva vnútri. Môžem sa aj na hlavu postaviť proste smrdí 🤷🏼♀️ A to ho každý deň kefujem, utieram vlhkou handrou namočenou vo vode s levanduľovým olejom a mám aj sprej na psy proti pachom
Nevyberať plemeno na základe toho, ktoré je vhodné do bytu (odpoveď je akékoľvek), ale hlavne na základe povahy, resp. podľa toho čo od psa ne/očakávaš a čo mu ne/môžeš resp ne/chceš ponúknuť.
@morgis hocijakého menšieho, vyberajte hlavne podľa vášho životného štýlu, ak ste aktívni a často vonku tak nejaké živšie, energickejšie plemeno, ak ste skôr radšej doma na gauči tak niečo kludnejsie
Tak isto záleží aj na polohe bytu, ak býva okolo vašich vonkajších dverí nejaký ruch (schodisko kade veľa ľudí chodí, veľa bytov na chodbe) tak určite nie žiadneho ustekanca teriéra
Ja keby hľadám psa do bytu tak beriem foxteriéra, vyžlu, jack russela alebo stredného pudla, len to sú všetko hyperaktivne psy (okrem toho posledného). No my sme taký ze každý deň a hlavne víkend sme vonku, beh, turistika takže by aktívny pes mal vyžitie
@stellarstar predpokladám že to ani nikto nerobí, resp. som o tom ešte nepočula
@alenka58 dávať psa do klietky? Hej tu som už nie raz čítala
My sme mali yorkshirského teriéra. Moja mala láska chlpatá, dožil sa krásnych 17 rokov. Neplzol, nesmrdel, v živote som nemala chlpy v jedle..
my máme dve čivavky . jedna je kráľovná a druhá princezná . spia so mnou v posteli pod paplónom. chlpy mám všade aj tam kde som si myslela že by sa tam nedostali okrem jedla, tam som nikdy chlp nenašla a na to si dávam pozor . ale milujem ich najviac na svete a tá ich povaha úžasná . sú to moje kukuričky
@morgis maltezak, shitsu