Ahojte,
Chceli by sme si zaobstarať psíka pomeriana. Najradšej by som prijala toho MINI. 🥰 neviete náhodou o niekom, kto predava originálnych pomerianov? Nie miešancov? Ako ľúbia klamať a keď vyrastie nebude z toho špic.. 😂🤣
Vygoogli si chovky, je ich celkom dost.
A neexistuje ziadny mini. To hovoria presne iba pri tych krizencoch kde nevies povod a nevies co Ti z toho vyrastie. Drzim palce pri vybere spravnej chovatelskej stanice, kde najdes psika pre vas 👍
@bessie12 presne tak sme prisli k nasim dvom. Chcela som pomeraniana, mm nasiel v ponuke steniatko civavy, deti sa do neho ihned zalubili, tak sme sa rozhodli pre civavku. A ked nam ukazali na vyber dve posledne, co mali, tak sme nemali to srdce ich trhat od seba.
Tak sme neplanovane prisli miesto pomeraniana k dvom civkam. Mala som obavy, ale najlepsie rozhodnutie. Mierne, milujuce, trpezlive, deti boli vtedy este male, ucili sa pri nich byt k psikom dobrymi chovatelmi. Fakt dva poklady sme vyhrali.
Čivavy milujem. Moja teta mala jednu. Už zomrel tento rok bohužiaľ😢 ale najlepší psík to bol. On bol úplne iný, ako tie “agresívne čivavy” (čo každý hovorí, že civavu nikdy) to bolo niečo krásne mať v blízkosti. Úprimný a kľudný pes bol veľmi a vždy bol pri mne.
Hlavne si naštuduj všetko okolo toho psíka a zabezpeč mu, aby mal pravidelne vychádzky a nebol celé dni zavrety doma. Lebo potom tu vznikajú debaty- máme doma škrečka, papagája, psa, mačku, korytnačku .....chceme sa toho zbaviť, čo máme robiť??? Ja viem, že niektoré tie zvieratká sú milunke, ale sú to živé tvory, nie hracky. Potom to zavyja v bytoch osem hodín, pokým to čaká na majiteľa. Je to na veľa rokov, treba to sa o to starať, očkovať ,kŕmiť, dovolenkovať a chodiť k lekárovi.
@kavasmliekom na bazoši je najviac množiteľov.
@faasx bohuzial nepoznam ziadnu chov. stanicu, ale na nete ich je dost vela 🙂 mozno civavku si mozes kupit. Milujem tie ich rozkosne male ksichtiky. Oci su skoro vacsie ako hlava 😅
@moonlight1210 o civavach sa hovori, ze su uvrestane a agresivne. To o mojom psovi povedat nemozem. On je hlasny len vtedy, ked sa vratim z prace alebo ked mu poviem, ze ideme von. Jednoducho povedane, ked sa tesi 😀 ake civavky mate ? Ja ma dlhosrstu 😍 a dalsiu dhosrstu chceme kupit. Inak neskutocne rad sa tuli a mazna. Ked ideme na dlhu prechadzku ci vylet, tak vezmeme aj kocik ( ano, kocik pre psa/macku V zahranici je to normalne ) 🙂
@stanulienkat lenže aj chovné stanice si tam dávajú inzeráty.
Mam pomika s PP, chovná stanica Bošany.
Je to pomeranian, nie pomerian. Pozri si na Fb Edita Oláhová, tá ma najlepších psíkov tohto plemena, ale rataj s vyššou cenou.
@stanulienkat si si vyliala svoju ilustráciu tu pod mojou debatou? 😄 chápem, to z tvojho pohľadu. Ale keď pristupujem ku psíkovi, tak zjavne ho nemám v pláne zanedbávať. Ja som doma, nemám prácu a plánujem byt doma dlho a ešte k tomu budeme mať dieťa. Takže tak 😜
Aj napriek tomu to každý pochopil, koho myslím. Ďakujem dievčatá ✌🏽 už zaspim .. 🤣
S cenou problém nemáme ☺️
@faasx nechápem prečo ten ironický tón na moju "ilustrácu" pod tvojou debatou. Uplne normálnym tónom a k veci som prispela. Neviem načo tam musíš dávať desať drbnutých smajlíkov, vypovedá to len a len o tebe.
@bessie12 kratkosrste. Minicivavky, aj ked viem, ze to nie je uznane plemneo.
Nase tiez nastastie nesplnaj beznu definiciu civavy a nie su hlucne. Len chvilu, ked pride niekto cudzi, koho este nepoznaju. Su uzasne, ked sa idu zblaznit radostou, ked pridem z prace domov a este viac, ked pride niekto z rodiny po dlhsom case, ked bol prec. Vtedy sa motaju pod nohy, zametaju chvostom po zemi a vsemozne sa snazia pritulit kazdym centimetrom svojho tela.
Miluju prechadzky, a ked mozu spat s nami v posteli, pritulene pod perinou.
Dali sa celkom lahko vycvicit na bezne prikazy.
Este aj teraz sa rozvaluju vedla mna a vzajomne si sestersky cistia kozusky.
@moonlight1210 no to motanie sa pod nohy je kapitola sama o sebe 😂 minule som mu kvoli tomu stupila na labky, ale ani nemukol 🙈
@bessie12 nase sa uz naucili, ze sa drzia kusok bokom, kym si neoveria, ze ich vidime, ze tam su. Az ked im dovolime, zacnu nam “tancovat” pod nohami.
Ale spociatku veru par pristupenych labiek bolo, nez sme sa vzajomne naucili na seba davat pozor.
@faasx https://www.diamondpomstar.com/ skúste túto pani. Je veľmi milá 🙂
@stanulienkat lebo si mi tu napísala odveci niečo, načo som sa vôbec nepýtala. Drbnutá si tu tak jedine ty. A to vypovedá o tebe. K VECI si ale že vôbec neprispela. Pekny večer.
Ďakujem Vám baby. Už si nejako poradím 😍
Ahojte ja predávam originál psíkov pomeranianov rodičia sú s PP mám vzácnu farbu čisto bielych aktuálne mám psíka na predaj pre viac info volať 0948944453 rodičia sú do 2,5 kg budete ich môcť vidieť ,kde žijú ako žijú akú majú povahu atď za mňa je to najmilšie plemeno veľmi sa viaže na pána je mimoriadne inteligentne mal som v byte dokonca 6 pomeranianov a nikto sa nesťažoval všetko je o výchove ktorú dostanete odo mňa do konca života pri kúpe psíka odo mňa.
@faasx tých chs je málo.pamatam keď som sa na výstave pýtala jednej chovatelky po koľko sa hýbu a vtedy asi 5 rokov dozadu mi povedala že od 2000 az do xy.neviem či budeš ochotná toľko zaplatiť ja som dala raz za psa 1800 eur aj s dovozom zo zahraničia,neľutujem je to kamarát na 10 rokov. Na iné sprostosti ľudia míňajú peniaze. Ale máš záruku že ti z toho naozaj vyrastie to čo si si kúpila plus máš chovateľských servis. Držím palce
@faasx z chovnej stanice. Mam doma civavu (najdusik). Povodne som chcela tiez pomeraniana, ale odkedy mam civavu, tak ineho psa uz nechcem. Rozmyslame nad kupou partaka pre neho 🙂 mozno este tak yorki. Toho som tiez uz mala.