Dobrý večer, chcela by som sa vás opýtať či fena plemena Husky s krížencom labradora môže mať len 2 šteňatá.
Veterinár nám nedvíha tak skúšam šťastie tu…
moze mat len 2 ak nema bolesti jedla a pila nechaj ju oddychovat ...
Naša labradorka mala s vlčiakom 4 šteňatá.
3 sa narodili v piatok večer, posledné v sobotu ráno, tuším okolo 6. Tiež sme mysleli, že 3 a dosť.
O ktorej vyšli tie 2 ?
@nika804 Tak sa drzte.
https://www.cassovet.sk/ pohotovost v KE
Chudák psík, tak by som si priala, aby ľudia prestali byť množitelia, krížiť plemená, kastrovať si psíky aby neboli stále plné útulky a chovu sa venovali iba skúsení a informovaní chovatielia🙏
Dá si prehmatat brucho? Mala by ho mat úplne volne
Za prve, ano moze mat len dve stenata.
Za druhe, mozu byt medzi stenatami aj pauzy cca 2-3h.
Ak po poslednom stenati uz 3-4h nic nebude, dobre vziat suku na kontrolu na veterinu, ci je prazdna, najma ak nemate skusenosti. Brucho zbytocne budete hmatat, aj maternica je vtedy vyrazne zhrubnuta takze bez skusenosti nerozoznate ci tam este plod je alebo nie.
@mikasa_ackerman Ja si tiež želám, aby sa ľudia nekrížili mimo manželstiev. Chúďatá deti v striedavke a v decákoch.
@mikasa_ackerman presne tak 🙆♂️🙆♂️🙆♂️
Naša samojedka mala len dve šteniatka. je to úplne normálne. A tak ako písala @colsami, po troch hodinách od posledného šteniatka treba ísť na veterinu dať skontrolovať!!!!!!! My sme šli po 4 hod ( čakali sme, kým ráno o 8.00 otvoria) a ešte jedno bolo dnu. Vet pichla vyvolávačku ( oxitocín) a do pol hodinky bolo šteniatko na svete. Vždy sa musí ísť dať skontrolovať, môže ostať placenta, mŕtve šteniatko, čokoľvek. Je to potrebné tieto popôrodné kontroly!!!!!!!!
A autorka, sucka normalne aj pri porode moze behat, ci je skusena ci nie. Bezne sa suky pomedzi stenata vencia, pobehaju (ak mozu, co ja osobne napr nedovolim lebo potom na zahrade vyrodi stena), mozu sa nazrat, napit... Je to normalne. Takze len sledovat suku pri porode a ako hovorim, po nom ju skontrolovat.
Po takychto prvoporodoch bez skusenosti nam casto chodia na veteriny sucky po 1-2-3dnoch a majitel udava ze suka nechce papat, ledva sa hybe, vysoka teplota, zapal obrovsky, vytok smradlavy... Nuz a v bruchu nevyrodene uz nahnite alebo mumifikovane stena/stenata, takze nasledne treba suku (v rizikovom stave a pomaly sepse) otvarat, zasivat, riesit... zbytocne riziko, lieky, vydavky...
Drzim palce nech to zvladnete 😉
Naša husky fenka mala vždy okolo 6-8. Mala 3 vrhy. Čiže je to naozaj málo, volala by som na kliniku a šla by som ju dať skontrolovať pre istotu
Ďakujem, už je to všetko v poriadku, je aj skontrolovaná veterinarom 🙂
@nika804 Na tak velke plemeno je to dost malo. To by ani brucho nemala.