Plynatosť u psa

8. sep 2024

Ahojte, v poslednej dobe sme spozorovali že náš pes začal viac prdieť a začalo to dosť zapáchať. Jedáva kvalitné granule a občas prídavok konzervu/ vajíčko. Jedáva to tak dlhšiu dobu. Neviete v com by mohol byť problem? Ďakujem

gejb
8. sep 2024

Vo vajicku a v konzerve. A aj z kvalitných granul psy prdia.. nemusí mu sedieť niektorá zložka.
Ale teda z vajíčka je to istota že zámorí cely byt..preto to dávame len občas
Musíte to len odsledovat.

h2
8. sep 2024

Treba to využiť vo svoj prospech: "To som nebola ja, to prdí pes!" 😂
(Berte s rezervou, prosím! 😉)

tinalia
8. sep 2024

Ake granule ma? Lebo v zlozeni moze byt nieco z coho prdi. Nas prdel z hokkaida. Odkedy je na barfe tak neprdi

egonsk
8. sep 2024

pokial to neni jazvecik, tak skus zmenit stravu a ked do tyzdna az dvoch sa to nezmeni, chod preistotu k doktorovi - moze to byt nador, alebo iny problem.

vakatko
8. sep 2024

Skúste Probiotiká pre psa, alebo kozí, ovčí Kefír.

colsami
8. sep 2024

Konzerva a vajicko mozu byt problem. Ten pes to ku granuliam absolutne nepotrebuje. Clovek to da v dobrej viere... Ale nie, psovi to netreba.

Plynatost je aj vtedy, ked pes ma prilis vysoky prijem bielkovin, alebo celkovo vysoky prijem zradla. Proste je prekrmovany. Smradlavo prdi, plus to prejde casom do riedkej stolice. Znizte mu davku tych granul (ak dostava co len trochu viac alebo ma plus kondiciu) a nic ine nedavajte. Stav by sa mal upravit (AK to je problem iba dieteticky a nie infekcny).

autor
8. sep 2024

@colsami Ďakujem, vyskúšame dať len čisté granule.No ako sme ho brali z jednej rodiny ( nechceli ho) tak samotné granule nechcel, tam mu ich miešali s konzervou.

colsami
8. sep 2024

Pes sa dobrovolne nevyhladuje. Nikdy. Aj keby par dni nejedol, musite dat iba suche granule a ak ich nechce, zobrat. A dostane dalsie jedlo.
Je totiz prespekulovany a vie ze ked nezje, nieco primiesate.
Granulky ake davate? Tiez si over ake tam mate blk. A nekupovat stenacie a pod, dospelemu psovi (niekedy ludia robia).
Tie konzervy obycajne ludia kupuju "fajne kvalitne s velkym obsahom maska" - a to je prave ten protein navyse ktory psovi uplne zbytocne skodi. Oblickam, peceni, srdcovemu svalu, crevam, atd... A zbytocne. 🙂