Pes začal byť agresívny

10. okt 2024

Ahojte, máme ročnú fenu z útulku. Posledné mesiace začala byť veľmi agresívna. Zdravotne je v pohode, je aj sterilizovaná. Buď za to môže jej minulosť, alebo zlá výchova z našej strany. Keď je na vodítku vonku do hocikoho skočí, vrčí, breše. Nie do každého psa ani do každého človeka. Keď má pes o ňu záujem, alebo keď ju cudzí človek ide pohladiť, je prítulná. Keď ide človek čo nejaví záujem, skočí do neho (samozrejme nikdy sa nič nestalo, ale ľudia sa jej zľaknú). Pri štekajúcich psoch, chápem, ale toto nedokážem pochopiť. So žiadnym iným psom sme takýto problém memali. Ja už sa s ňou bojím chodiť aj na venčenie, keďže má veľkú silu a bojím sa aby sa nič nestalo.
Moja otázka - ako to vyriešiť, kým nieje neskoro? Kľudne mi dajte aj tipy na cvičiteľov/ hotely na prevýchovu vrámci stredného Slovenska, lebo toto už asi nieje v našich možnostiach zvládnuť:(

ukgirls
10. okt 2024

treba s nou zajst na cvicak a tam po obhliadnuti vypocuti ju zacat adekvatne cvicit .. to co ti tu niekto poradi moze ale aj nemusi fungovat,a ty nemas cas skusat .. pes potrebuje pana a tvrdu ruku ... zrejme ste nieco zanedbali .. kludne sa ozvi aj tomu utulku odkial je a poziadaj o pomoc

marsmykkok
10. okt 2024

A keby ju naložíš do auta a idete o pár km dalej robí to aj tam? Ak nie, tak teritorialita, považuje to územie za svoje. Ak to bude robiť aj na cudzom mieste, tak strach kvôli niečomu čo zažila v minulosti.

modrykolibrik
10. okt 2024

Zavolaj do utulku a oni Ti poradia. Urcite vedeli, ze ma taky problem tak by ti mali povedat aj ako na nu

1xenia1
10. okt 2024

Psia škola Dolný Kubín

maxiva
11. okt 2024

Ono s utulkacmi je to tak. Nevysvetliteľné chovanie.. Myslím si, že zažil niečo a teraz sa to takto ukazuje... Vy ste možno nevedomky jeho chovanie utvrdili.. Treba ísť k naozaj dobrému odbornikovi,aby sa problém neprehlbil. A byť dôsledný.. Dat mu najavo toto áno, toto nie. Jasne pravidlá..

autor
11. okt 2024

ďakujem za rady.. tá psia škola v DK ma zaujala.. @1xenia1 máš osobnú skúsenosť? 1500 je ale dosť slušná pálka (ten pobyt s prevýchovou myslím)

autor
11. okt 2024
1xenia1
11. okt 2024

Ja nie ale známa tam mala psa. Dosť im to pomohlo

dorottka
12. okt 2024

Ahoj, pozri aj na instagrame psi.nebojsove. Na toto sa specializuju, kopec skvelych referencii maju a minimalne budu vediet poradit aj online. Su to riesitelne veci a klobuk dolu, ze to realne mas zaujem riesit, som rada, ze su aj taki ludia a mas moj velky respekt.