Pes u susedov

28. jún 2024

Ahojte, prosim kedy ide o tyranie psa? Mala som americkeho staforda este ako slobodna u rodicov. Mal vycvik, chodila som s nim na sutaze atd. mal kazdy den prechadzky atd.
Lenze tohto sused drzi doma na retazi, nikam s nim nechodia. Ten chudak len od rana do vecera steka. Maju ho v predsieni kde cez sklenene dvere kuka smutne von v chodbicke 2mx2m.
Je mi toho psika luto, viem co taky pes potrebuje, zvlast ked to nie je nejaky kabelkovy havo. Uz aj iny susedia su z toho znepokojení, ze uz cakaju kedy sa z retaze utrhne.

petronellla87
28. jún 2024

Ja teda nie som psickar ale myslím že toto týranie už je. A neviem ci dokonca už nie je zakázané mať psíky na reťazi

duppka13
28. jún 2024

Na retazi nesmie byt.
V tej predsieni je na retazi?
U nas ma sused na dvore tiez staforda a nikdy s nim nebol mimo dvor ho vencit, chudak pes nahana svoj vlastny chvost od nudy. Dalsi sused ma psa iba vo voliere zavreteho, den noc. Dalsi sused ma takeho maleho bastarda co stale nonstop steka. Nas pes sa ma oproti nim jak prasa v zite.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abbey1
28. jún 2024

V predsieni na reťazí?

autor
28. jún 2024

@duppka13 no tam je v 2 x 2 metre a ked je na dvore na vzduchu tak na retazi, volieru nema

autor
28. jún 2024

@wolf_ dakujem

aweramina
1. júl 2024

AHOj potrebujes s tym pomoct?

autor
1. júl 2024

@aweramina anonymne ano

0silvia0
1. júl 2024

a nahlásila si to na horeuvedený formulár slobody zvierat?

aweramina
1. júl 2024

nerozumiem napisem za teba podnet tak ako ma spravny zakonne byt len potrebujem adresu tych ludi, napis mi ju

autor
2. júl 2024

@aweramina maju ho bud na retazi alebo na mini dvore ten pes je bojovy salie tu, nonstop steka, nechodi sa s nim von

autor
2. júl 2024

@aweramina nemozem len tak rozdavat adresy

aweramina
3. júl 2024

ok cize retaz
Zákaz reťazí je účinný od 1. januára a je čas začať zákon dodržiavať!
🐾 Platí toto: https://slobodazvierat.sk/.../spolocenske.../st...
📧 Ak vidíte psa na reťazi a s majiteľom nie je možná rozumná reč, treba prípad nahlásiť RVPS. Len RVPS má právomoc kontrolovať stav a chovné podmienky zvierat a prikázať držiteľovi nápravu, udeliť pokutu či v najhoršom zviera odobrať. 👉 E-formuláre na nahlasovanie podnetov nájdete tu: https://www.svps.sk/podania21/index.php?page=po...
👉 V menu formulára zvoľte "Zlé životné podmienky spoločenských zvierat", stručne opíšte problém, uveďte miesto chovu (adresa alebo súradnice), ideálne priložte aj fotku situácie a žiadajte nápravu v zmysle novely Zákona o veterinárnej starostlivosti 39/2007, ktorou sa od 1.1. 2024 zakazuje držanie psa na reťazi (a akomkoľvek inom uväzovacom prostriedku).
📞 Podnet možno príslušnej RVPS hlásiť aj telefonicky, tu nájdete kontakty podľa regiónov: https://www.svps.sk/zakladne_info/kontakty.php

aweramina
3. júl 2024

nevencenie a zle podmienky https://www.svps.sk/podania21/index.php?page=po...

uved ze po porade s pravnikom sa odvolavas na dole nasledujuce

v tvojom pripade bolo naplnene
Definíciu týrania možno nájsť v ustanovení § 22 ods. 2 zákona č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti, v zmysle ktorého je týraním každé konanie okrem odôvodneného zdravotného a schváleného pokusného dôvodu, ktorým sa:

spôsobí zvieraťu trvalá alebo dlhodobá porucha správania

Je potrebné taktiež uviesť, že v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti (§22 ods. 3) sa ďalej zakazuje:

chovať zvieratá v nevhodných podmienkach alebo tak, aby si sami alebo navzájom spôsobovali utrpenie

aweramina
3. júl 2024

ak neches mat problemy musim to spravit ja a na to potrebujem adresu.....

0silvia0
3. júl 2024

autorka a načo si sem napísala, keď to vlastne nechceš riešiť?
@aweramina ti podáva pomocnú ruku a je ochotná zobrať toto bremeno na seba, čo ešte iné očakávaš od tejto diskusie?

aweramina
3. júl 2024

@0silvia0 toto vidim 15 rokov...slovaci proste neradi riesia tyranie psov lebo je to tak jednoduchsie

autor
3. júl 2024

@0silvia0 nie je to lahke, ked sa to prevali ja tu zijem a budem mat obrovsky problem

aweramina
3. júl 2024

ok takze mas navrh? nechces dat adresu nechces aby som to spravila ja, ako si realne ludia predstavuju zachranu tyraneho psa??

0silvia0
3. júl 2024

Este raz sa spytam, ako inak chces riesit tuto vec? Co si vlastne ocakavala od tejto diskusie?
Preco by to malo padnut na teba? Ved nahlasit to mohla postarka, plynar, opravar, ktokolvek kto psa videl ...

autor
3. júl 2024

@0silvia0 lebo ja posledne dni pindam v rodine na psa, bude to viac ako ocividne

0silvia0
3. júl 2024

Tak tyzden-dva nepindaj a potom to nahlas

monicatko20
3. júl 2024

Kľudne to nahlás už teraz..oni si dávajú na čas, môžu prísť aj o 2-3 týždne..