Pes po smrti majiteľa

5. jún 2024

Myslite, ze ked zomrie majitel psa tak naozaj ten pes citi, ze jeho majitel je v danom hrobe a smuti pri hrobe majitela?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
egonsk
5. jún 2024

Pes citi, ze majitel sa pominul a smuti.
Ci si vsak chodi robit piknik ku hrobu zalezi od noveho majitela.

syslik81
5. jún 2024

pri cerstvom hrobe alebo ak myslis videa padlych vojakov-ano je to mozne-pachy su tam ,ale casom sa pomynu a pes zabudne ... pamet psa je velmi kratka a funguje uplne inak ako ludska...

egonsk
5. jún 2024

@syslik81 pes ma dobru pamat, ale vie lahsie prijat nove podmienky.

gubcikova
5. jún 2024

Babka s dedkom mali psa. Dedko zomrel v júni,babka v decembri pes zdráhal,vždy sme ho našli na hrobe. Ak keď sa spravili opatrenia aby neutekali tak dokázal sa vyštverať po plote. Takto zdrhal asi 3 mesiace a od hrobu nechcel odísť.

katica06
5. jún 2024

Krátko po smrti dedka prestal jeho pes príjmať potravu a čoskoro šiel na tým na onen druhý svet. Obaja boli už starí. Dedko mal 78 psík 17 rokov

deti95060810
5. jún 2024

tiež v rodine sa stalo že pes po smrti majiteľa veľmi smútil, kňučal, prestal žrať a .... odišiel tiež.
inak pes cíti smrť.... zavíja pár dní predtým ako niekto zomrie.

syslik81
5. jún 2024

@egonsk psia pamet je kratkodoba.. preto je odlisna od ludskej ..on sa uci podla podnetov, vidi voditko vie ze sa ide von ... vone si pospaja a podobne ..ale jeho pamet nieje ako ludska a nema spomienky ako my ..

autor
5. jún 2024

@syslik81 No neviem ci ma pes kratkodobu pamat. Nas pes aj po pol roku spozna cloveka. A kazde male dieta aj 3 rocne nevidi cloveka mesiac a nespozna ho uz.

syslik81
5. jún 2024

podla vone ... ja pisem ze on si pamata vone predmety si spojuje ale nema pamet ako clovek .. uz chapes? https://tech.sme.sk/c/7677254/pes-si-nemusi-pam...

simca06022011
5. jún 2024

Moj pes citi a preziva, uz ked niekto so svorky par dni chyba, ked sme odisli na predlzeny vikend tak moj pes bez duse chodil okolo domu, pozeral do okien, nic z neho, ak chyba napr. doma dva tyzdne dcera tak doslova sa trepe do jej postele ked to na neho pride a mna potom strazi ako oko v hlave ani sa nepohne odo mna.. cize podla mna naozaj smutia a ten pan chyba.
S hrobom.. ja si myslim, ze jedine ak by videl, ze tam pana pochovali a citil by to aj neskor, proste by si to spojil to miesto + jeho pan, nemyslim, ze by len tak z cista jasna usiel z domu a isiel na cintorin a nasiel specialne ten spravny hrob. neviem si to predstavit.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2024

@syslik81 Skoda, ze ten clanok je pre predplatitelov.

egonsk
5. jún 2024

@syslik81 nechcem sa hadat a sme.sk rozhodne nepatri medzi weby s odbornymi clankami, ale od ranneho detstva vyrastam so psami a tvrdim, ze si dokazu velmi dobre pamatat. Napriklad moja fenka si pamata doktora, ktory ju kastroval ako par mesacnu a keby som ju neudrzal, tak aj ked ho 2 roky nevidela, bola by schopna ho roztrhat, tak dobre si ho pamata (asi ho vnimala pocas operacie). Sused mal psa, ktory ho nevidel 5 rokov a ked ho zbadal, tak sa siel zblaznit od radosti...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
5. jún 2024

Sestrina fenka ma videla naposledy v oktobri 2019. Potom az v januari 2023 a tesila sa neskutocne, len ma zbadala, uz po mne skakala a oblizovala ma a to uz je stara dama, ktora sa ledva hybe.

ktochytavzite
6. jún 2024

nie,mozno jeden z 10000.

syslik81
6. jún 2024

@egonsk bol to prvy co mi vyplul google..ak si das namahu a zadas si to sam najdes xy clankov a aj studii o tom .. ale presviedcat ta nebudem .. jasne ze psy "citia" duchov vidia nadprirodzene javy a idu do psieho neba cez duhovy most

kiki68
6. jún 2024

@syslik81 nemyslim si, ze pes nezabudne. To odporuje tomu, ze psy maju traumy napr z toho, ze na ne ako este stena napr vybehol nejaky velky pes, niekto s palicou atd. Cize si pamataju dost. Len samozrejme ich myslenie funguje tak detsky.

egonsk
6. jún 2024

@syslik81 prepac, ale presne takto funguje manipulacia ludmi - prvych 5-10 miest vo vyhladavacoch povazuju ludia za spravne a pravdive, preto sa upravuju algorimy a filtre vzdy tak, aby boli informacie, ktore chceme aby ludia brali za pravdive, na poprednych prieckach. Robi sa to viacero sposobmi, nebudem rozpisovat technicke detialy.
Ako priklad uvediem inu stranku s clovekom, ktory sa venuje psom dlhe roky a napisal kopec publikacii aj clankov, mozes si pozriet od neho rozne zaujimave informacie. Ano, aj tento clovek sa vyskytne pri spravnych klucovych slovach na poprednych prieckach vo vyhladavani, ale tak to spravne ma byt, lebo optimalizacia sa robi hlavne pre obecne hladania a nie presnejsie specifikovane.
Pozri tu jeden clanok a ked kliknes na autora (stanley coner), uvidis mnozstvo dalsich jeho diel:
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/canin...

... samozrejme sa ale daju dohladat rozne studie z celeho sveta, len to treba chciet a vediet ako hladat ;) - a neboj, samozrejme aj tu plati, ze existuju 2 opacne tabory, pricom jeden z nich je viac rozsireny ako druhy. Preco to tak je netreba zistovat, proste aj tu plati, ze kolko pravnikov, tolko nazorov, cize prenesene kolko vedcov, tolko zisteni.

syslik81
6. jún 2024

@egonsk omg -teba uz radsej nekomentujem-miesas hrusky s jablkami a aj tak prd chapes ..

egonsk
6. jún 2024

@syslik81 neviem co miesam, ty si napisala, ze pamat psa je velmi kratka, dolozila si to clankom zo sme, ktory ti ako prvy ukazalo vo vyhladavani (napisala si " bol to prvy co mi vyplul google..ak si das namahu a zadas si to sam najdes xy clankov a aj studii o tom "), tak som ti ukazal clanok odbornejsi, cize nie prvy ako tebe ukazalo, splu so zdovodnenim preco prve vysledky vyhladavania nebyvaju vzdy pravdive, ale castokrat su manipulovane a zaroven som ti tam odporucil cloveka ktory sa psom venuje a sam potvrdzuje, ze psy maju dlhodobu pamat (ale aj kratkodobu a strednodobu, pricom prve dve pouziva inym sposobom ako by sme ocakavali) a uvadza to v dalsich publikaciach, ktore si mozes u neho najst...
Ale ok, prd chapem, tak sorry 😁