Pes nevie odpočívať

1. sep 2024

Ahojte, dostali sme psa od známych. Má 5 mesiacov, je naučený na zatvorenie do klietky. No problém je ten že keď je mimo klietky tak nevie odpočívať. Nevie zaspať ani si lahnúť mimo klietky. Dá sa to nejako napraviť? Nechcela by som ho mať stále v klietke, s tým sa nestotožnujem.

doriiis
1. sep 2024

Klietku daj preč a čakaj.Pes si nájde svoje miesto.

egonsk
1. sep 2024

chce to cas. Inak pes si vzdy najde najlepsie miesto v byte vraj 😉 ... psi vsak netrpia klaustrofobiou, naopak maju radi mensie priestory a nemaju moc radi velke otvorene priestory .... takze ak mas pre neho deku, daj niekde do kuta, alebo pod stol, medzi stolicky a pod ... tam potom sa mu mozno zapqci. Mne v byte psi boli najradsej pod stolom, alebo v obyvacke v kresle. Aj ked som 100x ich odtial vyhnal, za moment tam boli znovu.

katarinaba
1. sep 2024

A co tak nechat mu klietku? Len ju nezatvaraj. Je to jeho miesto, kde sa citi bezpecne. Obzvlast teraz, ked prisiel do cudzieho prostredia. Klietka je skvela vec, ked zistis jej plusy aj ty sa s nou stotoznis. Je rozdiel "mat psa v klietke" a "mat psa v klietke". Rozhodne mu ju neber, on strati bezpecne a doverne zname miesto.

stellarstar
1. sep 2024

Mam pol r šteňa, klietku nemáme, svoj pelech nemá, ma svoje vybraté miesto na odpočinok a tiež sa dokáže celý deň sam zahrať. Neriešim

autor
1. sep 2024

@katarinaba Keď sa klietka nezavrie tak v nej nebude.

koniarova
1. sep 2024

Tiež by som klietku nechala. Veď to máš obrovskú výhodu,že tam chce byť

koniarova
1. sep 2024

No tak ju zavrieš? A? Nechápem,čo riešiš.

katarinaba
1. sep 2024

Ale stale tam moze ist. Ostatne chce cas. Postupne znizuj cas, kedy bude zavrety. Nejde to zo dna na den. A uz vobec nie z minuty na minutu.

autor
1. sep 2024

@koniarova Nejde do nej sám, to sme videli aj u znapmich že ho tam museli odniesť. Nikdy u nich sám do klietky nešiel. Čo riešim? To že nechcem mať doma permanentne zatvorenéhp psa v klietke. Kedze keď je mimo nej si nevie lahnut a ležat.

koniarova
1. sep 2024

Koľko ho máš doma? Možno potrebuje len čas.

mclissa
1. sep 2024

Pes si najde svoje miesto. Ked ti vadi klietka, daj ju prec. Ked nie tak ho nechaj tak ako sa mu paci.

tilly
1. sep 2024

@doriiis z Keď nevie oddychovať, nebude mimo klietky v kľude už vôbec

autor
1. sep 2024

@koniarova týždeň.
@mclissa neviem ako sa mu páči kedže mimo klietky si neľahne a v nej musi byť zatvorený

tilly
1. sep 2024

Poznám. Mám bordera a bez klietky pochoduje po dome aj celú noc. Denný spánok nehrozí. Klietka je záchrana, tam vždy spal bez problémov.
Teraz má 5 rokov a cez deň spí jedine pri mne, keď pracujem (na PC, asi ho to tukanie ukludnuje, ale akonáhle zazvoní telefón, je koniec). V noci, ak nie je v klietke, nespí vôbec. Každých 20 minút sa premiestni.

autor
1. sep 2024

@tilly a máš ho zatvoreného alebo klietku otvorenú? Náš bez toho aby sa zatvorila a hodila sa cez neho plachta nezaspí..😪

mclissa
1. sep 2024

Tak ho nechaj ked sa mu paci v klietke. Je to jeho utocisko.

autor
1. sep 2024

@mclissa neviem či chápeš? On tam sám nepôjde. Jedine keď ho tam niekto odnesie, no ani to nechce niekedy..

mclissa
1. sep 2024

Vsak a je to problem ked ho tam odnesies? Je tak nauceny.

autor
1. sep 2024

@mclissa ano je to problém😀 nechcem mať psa cely deň v klietke

mclissa
1. sep 2024

Tak ju vezmi prec. On si casom najde nahradu, nepotrva to 5 minut.

biba_18
1. sep 2024

môj pes pochodoval po byte aj keď mohol spať pri mne - lebo raz zima, raz teplo, natiahnuť si nohy, vydýchaný vzduch čo ja viem čo všetko… hádam keď ho nedáš do klietky nebude 24/7 hore. raz si proste ľahne, hoci aj do tej nezatvorenej klietky keď mu ju necháš…

egonsk
1. sep 2024

proste vyhod klietku a kup pelech, alebo mu daj velku deku niekde do rohu, kde chces aby bol a hotovo. Dokial bude vidiet klietku, bude vymyslat. Ty asi nemas deti este, ze? Ak nezacnes byt rozhodna, nebudu ta posluchat ani deti. Pes potrebuje rozhodneho pana, inak si zije ako divoch a to nie je dobre.

hankab
1. sep 2024

Ved je to este stena a mate ho tyzden, nechaj ho nech sa prisposobi. Najde si svoje miesto a nauci sa aj oddychovat. Trochu trpezlivosti, aj ty by si tyzden po stahovani sa do noveho behala ako s nasolenou ritou (nic v zlom) a upratovala veci na svoje miesto. Daj mu cas, a ta klietka je super vec. Casom sa mozno nauci do nej chodit aj sam.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hankab
1. sep 2024

Ked ho chces naucit na klietku a na to, aby si z nej spravil svoje miesto, davaj mu do nej misku s krmivom, sadni si zvonka prinho a nezatvaraj ho. Daj mu tam aj misku s vodou, aby sa tam naucil chodit sam. Potom ked uz nebude mat paniku do nej vliezt, na par minut ho zavriet a hladkat ho cez mreze. Mal by si zvyknut,ze je to jeho bezpecne miesto.

mistymay33
1. sep 2024

Ja nevidim problem ze ho mas v klietke. Je to stena, ma vela podnetov, tak sa sam od seba nevypne a neukludni. Musis mu to ti naordinovat. Ani moj pes to nevedel asi to roku a pol. Ja som mu urcovala, ze kedy ma oddychovat, a presne tak, ze som ho davala do klietky. On v tej minute hned aj zaspal. Nebol cely den v klietke, ale iba na oddych. Miloval tu klietku a stale ju miluje, terau uz tam chodi sam oddychovat, ani nepotrebuje dvierka (ktore tam uz ani nema) Je to celkom bezne, ze stena nevie oddychovat, lebo si nevie sam od seba vypnut mozog - ma vela podnetov. Ale nie je to dobre… takze kludne v tom pokracuj, ak je v tej klietke klidny a zaspi tam, tak to znamena, ze sa citi bezpecne a moze vypnut mozog a oddychovat. On sa to postupne nauci aj sam…

rozculena
1. sep 2024

tak ho zavri v klietke.Je to jeho jediné BEZPEČNÉ miesto.Robíš mu veľmi zle,a ak dáš klietku preč,tak.........predstav si,že by ťa z ničoho nič vyhodili z tvojho bytu na ulicu,ako by si sa cítila....

rozculena
1. sep 2024

@hankab ty nechápeš písaný text?

dobryden
1. sep 2024

Výhod klietku a mas po probléme,pes si najde sam miesto.

hankab
1. sep 2024

@rozculena ?
Autorka pise, ze pes jej nevydrzi nezavrety v klietke a v dome si nevie najst svoje miesto. Co akoze nechapem? Tisice ludi si naucili psa na klietku namiesto pelechu, tak jej davam rady ako ho to naucit, aby tam odpocival aj nezavrety a bez plachty. Ma ho doma TYZDEN, nie polroka, tak jasne ze nejakym sposobom ho k tomu musi naviest. Takze ho pred jedlom poriadne vybehat, vybut mu energiu a krmivo dat do klietky, a postupne privykat. Ked si prinesies domov psa a nenaucis ho aby ti vo vnutri necural, tak jasne ze bude ocurany cely dom. Ide o trening.
Moj pes tiez nevedel co je to pelech, lebo 4 roky predtym nez som si ho zachranila spaval v chlieve. Nechcel tam ani vkrocit, a uz vobec nie spat, radsej sa vopchal pod skrinu. Sedela som pri nom vedla pelechu, hrali sme sa s hrackami a postupom casu si zvykol. Teraz tam ide automaticky.