Pes má strach zo psov za plotom

14. okt 2024

Ahojte, máme doma 7 mesačného psa. Vždy keď ideme na prechádzky a prechádzame okolo plotu, kde šteká pes, ten náš sa naježí a stiahne chvost. No nikdy neprejavil zmierni známku agresie, ani nezašteká, len sa boji. Nikdy mu nijaký iný pes nič nespravil. Dá sa to nejako odbúrať? Ďakujem

ukgirls
14. okt 2024

moze z toho vyrast ..zatial okolo toho plotu nechod ..a bud rada-ten moj trud by sa najradsej hral s kazdym co prejde okolo aj ked mal uz 2x namale

autor
14. okt 2024

@ukgirls bývame na dedine, tu je pes v pomaly v každom dome. Hocikde ideme tak je tam nejaký pes, pokiaľ nešteká je to ok, keď začne tak už je zle a naskakuje strach. Ale zasa opačne, keď ide oproti na ulici chce sa tiež vítať a hrať.

opica_skorica
14. okt 2024

Socializaciou psa na cvicaku, to by malo pomoct. Ale niektore rasy ani nas neznesie. Husky a bigl, to je stekotu, tieto plemena neznasa nas vyzliak.

autor
14. okt 2024

@opica_skorica na výcviku strach nemá, len keď sú za plotom.

opica_skorica
14. okt 2024

Je stena. Upravit by sa to malo vyssim vekom. Poznam taky pripad. Preslo to az po 1,5 roku.

colsami
14. okt 2024

Len chodit a chodit, pes si zvykne ze stekajuci pes za plotom je "normalne" a nebude to viac riesit. Je v citlivom veku, vstupil do puberty, tak uz zas vnima veci inak. Hlavne postoj majitela musi byt jasny, musi z Teba vyzarovat ze sa nic nedeje. A vtedy bude OK aj pes. Nebyt nervozny, neupozornovat na situaciu kym pes sa iba zjezi... Proste normalka, a pes to pojme za normalne casom tiez.

autor
14. okt 2024

@colsami ďakujem

zuzanaam
14. okt 2024

naučiť ho hru "pozri sa na", pogoogli. Bude sa sústrediť na odmenu a nie na psov. A začať zo vzdialenosti, kedy mu tí psi ešte nevadia a postupne sa približovať.

maxiva
17. okt 2024

Stiahne chvost medzi nohy? Alebo len klesne chvost? Pretože ak sa pes najezi, je to varovanie, niečo sa deje. Iný pes chráni svoj pozemok.. Steká zúrivo.. On nevie ako reagovať, počujem ta, jezim sa, lebo v podstate je to agresívny stekot, ale nejaví agresiu, pretože nedošlo k priamemu kontaktu. Môj pohľad, ak má ten chvost vrazený medzi nohami, vtedy ma strach.. Ma strach lebo nerozumie..