Pes - cesta autom

27. okt 2024

Ahoj, dali sme psovi Kinedryl na cestu autom, no absolútne ti nepomohlo. Išli sme cca 2 hodiny, no bol ešte horší ako keď sa mu nedáva . To mu mám dať 2 tabletky alebo niečo iné? Čo odporúčate vy? Ďakujem

natall113
27. okt 2024

Kinedryl psovi nepatrí...ukludňujúce tabletky berieme vždy od veterinára a zaberú

autor
27. okt 2024

@natall113 ako sa volajú prosím

natall113
27. okt 2024

Názov si nepamätám, mám ho napísaný v preukaze keď budem doma pozriem

autor
27. okt 2024

@natall113 ďakujem

nynia
27. okt 2024

od Alavisu Calm je celkom fajn a dôležité je pred cestou psa poriadne unaviť a nedávať jesť

autor
27. okt 2024

@nynia pred cestou nejedáva, no nieje stále čas ho unavit pred tým ako ideme

colsami
27. okt 2024

Ak ma pes problem s cestovanim, utlmujuce lieky mozu vyvolat paradoxnu reakciu, cize ucinok bude opacny. Predavkovanie nie je sposob. S tymto cestovanim sa bojuje inak, len je to na dlhsie lakte a menej "pohodlne", nez nasypanie tabletiek do psa - to vacsinou proste nefunguje. Neviem ci si to Ty s tym dobermanom co si riesila cestovanie, ale v tej teme bolo vsetko vysvetlene.

autor
27. okt 2024

@colsami nie niesom, mám labradora. A ako sa s tým bojuje? V prepravke je neznesiteľný a šteká celý čas.tak s nim chodiť nebudem.

labky613
27. okt 2024

Kinedryl sa psovi nedáva, je to ľudský liek! Treba zavolať veterinárovi, poradiť sa s ním a niečo mu predpíše, poprípade Calming od Alavisu na potlačenie stresu. 😊Aspoň dve hoďky pred nech neje, kľudne aj celý deň dietnejšie jedlo. Môže pomôcť pred cestou prechádzka - unaví sa, lepšie mu bude tráviť po pohybe a zároveň sa vyvenčí. Taktiež je všetko o tréningu. Treba trénovať pomaly a postupne na prepravku, na auto na cestu...Treba začať riešiť a hľadať riešenie, nie je to o predávkovaní psa liekmi, čo mu môžu ešte aj ublížiť!!!A ak nevieš, čo a ako (vzhľadom na štýl písania hádam, že sa jedná o dieťa, čo je ok, neodsudzujem❤️) skús sa povzdelávať od iných psíčkarov, od trénerov psov, zverolekárov...Ak rodičia chcú investovať určite by pomohol psí tréner. Veľa šťastia...

autor
27. okt 2024

@labky613 Kinedryl nám odporučil výcvikár a nie dieťa niesom 😆 mám 27. V prepravke ho hrávať nechcem, necíti sa tam dobre. Pes jedáva 1x denne, ráno čiže pred cestou neje.

colsami
28. okt 2024

Vidis a sme doma. V prepravke sa neciti dobre. Preco? Lebo na nu nie je zvyknuty, nauceny, nepoklada to za bezpecne, "svoje" miesto. A presne to je cesta, ze vsetko moze potom vyzerat inak.
Ber ako radu v dobrom 🙃

palomka
28. okt 2024

Keď nezvykne byť inokedy v prepravke , ale len vtedy ak je v aute, tak z nej má stres. Náš pes sa veľmi bál auta. Triasol sa, zvracal... Začali sme len krátkou trasou, napr. do obchodu, okolo bloku, do školy...potom sme trasu predlzovali. Má bezpečnostný pás, takže sedel na zadnom sedadle. Neskôr sme kúpili klietku a nechali doma otvorenú, aby si na ňu zvykol. Keď do nej začal chodiť, oddychovať až vtedy sme ju dali do auta. Cíti sa tam dobre, bezpečne. Už sme 2x absolvovali dovolenku v Chorvátsku bez problémov a bez liekov ☺️
Takže si myslím,že má strach z prepravky/klietky a treba ho učiť postupne na ňu, alebo vás potrebuje vidieť a je lepšie mu dať pás a posadiť na zadné sedadlo.

autor
28. okt 2024

@palomka chodí na zadnom sedadle, prepravku sme úplne vylúčili

palomka
28. okt 2024

Tak možno potrebuje tu prepravku lebo mu nie je v otvorenom priestore dobre. Predsa keď sa brzdí pes nevie odhadnúť, nevie čo sa deje, nevie sa uvoľniť a je v napätí. Boji sa a steká. Ja by som skúsila vziať domov prepravku , dať mu tam hračky, pamlsky, nechať otvorenú a nevenovat jej pozornosť ,aby nemal pocit,že je to niečo zle...verím tomu,že do týždňa tam vlezie. Samozrejme treba prispôsobiť prepravku aj veľkosti psa. Musí sa tam vedieť postaviť a otočiť. Inak tam samozrejme nevlezie. Najhoršie je ho dávať dovnútra nasilu. My máme klietku,že nás aj vidí a musím povedať,že je radšej tam ako sa sedadle. Na sedadle je napätý a vstrehu. Nelahne si ani za svet

palomka
28. okt 2024

A klietku používame na dlhšie trasy alebo keď je náš veľa v aute, inak je poskladaná . Nemáme ju doma rozloženu, len týždeň pred dovolenkou napríklad ju poskladam aby si na ňu spomenul a on hneď do nej vlezie a ľahne si ☺️

autor
28. okt 2024

@palomka no, nám sa klietka zmestí len na zadné sedadlá, máme malé auto… a nechcem si kaziť kožu nejakou klietkou v ktorej je pes ešte horší ano na páse.

simca06022011
28. okt 2024

A na klietku je aj doma zvyknuty, ci to je len nieco co musi mat v aute? lebo potom je jasne,ze v nej nebude.. my ju nemame, ale napr. chovatelka /je aj cvicitelka a vsetko/, ju oodporuca od mala pouzivat aj doma, aby to pes bral normalne, ako bezpecne miesto. Moj chodi na zadnom sedadle, ano vyvadzal xy krat, ale ked na neho pan zhuci, tak lahne a bude ticho, proste posluchne. Plus trenovat treba na kratsie vzdialenosti.
A ked sa da, tak po ceste zastavit niekde a vyvencit tize pomaha, ked uz nevie vydrzat... ja som mojho pustila - pobeha, pohadzem mu loptu 5minut a ideme dalej. Naucil sa, teraz sice obzera, urcite nelahne a nespi, ale nevyrusuje. Ked sa neda, treba ho proste vychovat ze posluchne.
V zivote som lieky do mojho nepchala.

autor
28. okt 2024

@simca06022011 klietku doma nemá a nechceme ju. Náš je tvrdohlavý, on si aj občas ľahne a pospí ale inak je na nohách. Venčenie nepotrebuje na 2 hodiny cesty, to vydrží.

autor
28. okt 2024

@natall113 prosím aký liek to bol?

simca06022011
28. okt 2024

vsak ked nerobi cirkus nech je na nohach... :D prejde ho to, ale momente ako bude robit stekot, otravovat, tak si ho usmernim hadam, nie? Rovnako ako, ked robi cirkus doma, tak dostane povel a bude pocuvat, lebo taku este nehrali, aby nie...
A vencenie nie preto, ze musi a vydrzi, ale aby sa odreagoval a pobehal trochu. S detmi tiez nejdes v kuse hodiny v aute, robis prestavky, aj keby "vydrzali"

autor
28. okt 2024

@simca06022011 s predného sedadla sa ho usmerňovať moc nedá, je to ešte teenager

lenkakravcova
28. okt 2024

Daj mu náhubok, taký čo "zalepi" papulku, je to ako lepka na suchý zips dookola. 😀 (Samozrejme keď nevracia, len je ustekany).

palomka
28. okt 2024

@simca06022011 tu nejde o to, že ako psa usmerniť alebo pomôcť mu to zvládnuť, lebo evidentne žiadna rada nie je dobrá a majiteľka nie je ochotná psa usmerňovať a vychovať. Proste chce mu dať lieky a mať pokoj 😔

autor
28. okt 2024

@lenkakravcova nikdy nevracal, len niekedy nevie zavrieť papulu aj 5 minút v kuse

simca06022011
28. okt 2024

Jasne nedá sa 😂 dobre... tak pchajte psa liekmi. Aj injekcie ma veterinar k dispozícii. Vlastne nerozumiem, prečo nezavolas vašemu vet a nespytas sa, neobjednas co treba.

autor
28. okt 2024

@simca06022011 má dovolenku

autor
28. okt 2024

@simca06022011 a ano nedá sa, máme ho len krátko

simca06022011
28. okt 2024

tak vydrzte a nevozte ho kade tade 🙂 a veterinarov je kopa, urcite ti daju radi informaciu, predaju liek...

autor
28. okt 2024

@simca06022011 jazdiť musíme. Nemôžem ho nechať doma celý víkend.

lenkakravcova
28. okt 2024

V tom prípade je toto riešenie 🙂 Len mu to poriadne zatiahni a bude ticho :D
Volá sa to nejaký fixačný náhubok. Skús pohľadať. https://mancini.sk/p/pecialny-nahubok-pre-psov-...
Ja som takto videla cestovať nejakého uštekaného psa v električke. Ako mu to pani dala, nemohol otvoriť papuľu, tak bol ticho celú cestu 🙂