Pes a kastrácia

dommie23
6. feb 2024

Ahojte.
Chcem sa spýtať, ci ma niekto skusenost s kastraciou labradora. Nas bude mat o chvíľu 3 roky, nedávno sme sa rozhodli ho dat kastrovat nakolko je stale velmi hravy, zivy...nie ze by nam vadila jeho povaha, ale stale na kazdeho skace (aspon prvych 10 minut co pride niekto k nam), vonku vsetko znackuje a taha. Je prilis aktivny, dvor uz prešiel viackrát úpravami po tom co vsade boli jamy, alebo vykusane stromy/kríky. Jednoducho mysleli sme si, ze tou kastraciou sa skludni. Mate niekto skúsenost s touto rasou? Ukľudnil sa po nejakom case po kastracii? Nechceme ho dávať prec, ale sme uz z neho dost vyčerpaní, kedze ma energie az az.. 🙈 navyse cakame dieta, tak sa bojím, ako to byde vyzerat potom...

medda_beda
6. feb 2024

@dommie23 Toto plemeno môže dozrievať aj 5 rokov.
Je to rodinný a hravý pes.
Tak ako sa aj my odlišujeme povahovo tak je to aj u psov.

jaga18
6. feb 2024

Pes sa zrejme nudí. Na to kastracia nepomôže. Treba ho nosiť na prechádzky, aportovat, nech sa unaví a nerobi zlotu.

jaga18
6. feb 2024

Náš bol hotový záhradný architekt za mlada 🙈 tak presne viem o čom píšeš... nič iné ako unavit ho nepomohlo.

janai1
6. feb 2024

A venuje sa niekto tomu psovi ? Či celé dni je len na dvore? Lebo toto čo opisuješ vyrieši výchova a aktívne venovanie sa psovi.

dommie23
autor
6. feb 2024

@jaga18 kazdy den chodi na prechádzky, uz si na to veľmi zvykol a normálne je az nervózny, ak jeden den nejde ..

dommie23
autor
6. feb 2024

@janai1 jasne, ze sa venujeme..ako sa len da. On je nauceny byt s nami vnutri, vonku je tiez, ale iba ak sme prec. Myslim si, ze pozornosti ma dost a poslúchať akoze poslucha, len ked pride niekto na návštevu, tak je ako zmyslov zbavený a nepočúva chvíľu.

colsami
6. feb 2024

Ahoj, pes po kastracii nebude dalej ovladany pudmi. Kastracia je vyborna vec aj zo zdravotneho hladiska. Ale neskludni sa tak ako si to predstavujes. Podla vsetkeho ma ten pes slabu vychovu a vela veci je jeho ZLOZVYK a nie vec hormonov.

Takze kastracia OK, pre psika dobre tak ci tak do buducna. Ale neslubuj si od toho ze pes prestane nicit zahradu a tahat na voditku a skakat po ludoch. Toto je vec nezvladnutej vychovy.

Sama hovoris "pes poslucha ako poslucha". Nuz posluchanie nie je o tom ze ma pes pocuvne len vtedy ked sme sami dvaja vo vlastnom dome bez rusivych vplyvov. Podla toho co hovoris tam mate medzery... Vsetko ostatne hovori "proti" posluchaniu 🙂

subartic
6. feb 2024

Z mojho pohĺadu kastrácia nie je vôbec výborná vec. Má svoje negatíva na ktoré mnohí nepozerajú , u feny hlavne inkotencia.

zuzubb007
6. feb 2024

No na toto kastrácia nepomôže absolutne, pes sa nudí, snáď nieje celý deň na dvore?taký pes potrebuje mega prechádzky ani sa mu nečudujem, ja by som tiež z nudy robila zle

janai1
6. feb 2024

@dommie23 no tak my tiež máme labradora. V novembri mal 3 roky ale jeho treba unaviť. Behanie do kopca, aport, preťahovanie a každý deň. Neviem si predstaviť mať ho vnútri a ešte sa sťažovať ze je nervózny keď s ním nejdeš na prechádzku...
Ťahanie na vodítku a poskakovanie po ľuďoch je nezvládnutá výchova.

katkaseiner
6. feb 2024

My mame ročnú labradorku a tiez he vela s nami vo vnutri, dlhe prechadzky a vo volnom case nam preraba zahradu 🙈. Je to velmi aktivne plemeno. Ako stojíte s treningom? Reagujem len na to ze skáče od radosti na kazdeho.Co sa kastracie tyka, neporadim, ale vybrali ste si velmi aktívne plemeno, je tazke ho skludnit

nataly420
6. feb 2024

Skus si pozrieť videa ako pes behá na bežiacom pase. Je nemožne aby ste stačili psovi.. vela ľudí to práve riesi takto.

vkatush
7. feb 2024

@dommie23 ukľudnila sa časom ... Asi po takých 6 rokoch. 😂 Dovtedy ako bláznivé šteňa, záhrada zničená, rozkusané čo sa dá, skákala,...

Teraz má 12 rokov a k nej máme 2 ročnú, ktorá robí presne to isté (a z času na čas sa aj tá 12 ročná vráti do šteniatkovských čias, obkuká od mladšej a začne vystrájať, skákať, čo zas obdivujem v jej veku) 😁

dadis
7. feb 2024

@dommie23 My mame psika z utulku a dali sme ho kastrovat po roku..uz presli asi 4 mesiace a vobec sa podla nas povahovo nezmenil..ani k lepsiemu ani k horsiemu. Jedine ak hara fena, tak to uz nevnima.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz