Pes a behanie - začiatky

22. okt 2024

Ahojte baby. Chcela by som začať behávať s mojim psom. ( ano znie to dosť lahko) Vedeli by ste mi poradiť nejaké dobré rady na začiatky? Ďakujem

zojazoja
22. okt 2024

Moja prva rada: Mat nauceneho psa na chôdzu pri nohe🙃 potom chôdza s pomalym behom a následne rýchla chôdza s rýchlejším behom xi jak to nazvat

kiki68
22. okt 2024

Ake plemeno? Odporucam vyhnut sa behu po asfalte kvoli psovi a potom odpruzene voditko,su take postroje a odpruzene voditka a s tym mozes behat ako hands free, mas to totiz upevnene na pase. Idealne pre beh, kde pes proste bezi napred.

autor
22. okt 2024

@zojazoja pri nohe to občas nefunguje, no nechcem aby mi behal pri nohe ale predomnou

autor
22. okt 2024

@kiki68 ano to vodítko máme už kúpené, aj postroj. Je to boxer

alenah31
22. okt 2024

behám so psami 4 roky, mám viac trás hlavne s prírodným terénom - práve preto, aby mi dennodenne nebežali po betóne - odpálila by som im kĺby. Ty si dáš vhodnú obuv práve podľa terénu, ale pes nie. A určite aj jemu treba doplniť kĺbovú výživu - dávky podľa veku. A je to plemeno, s ktorým chceš behávať na tento druh športu aj vhodné? Tiež záleží akú dlhú trasu bežíš. Boxerka mi odbehne cca 8 km a vidieť na nej, že jej už stačí, toto plemeno má zarazený ňufák a problémy s kĺbami - s týmto plemenom opatrne, staffbulka dá aj 20 km a bežala by ďalej, s tou dám teraz 2-3x do týždňa aj korčule 🙂 Existuje pásový popruh pre bežca s pružným lanom pre psa - moja sa naučila na ten popruh za 2 dni.

zojazoja
22. okt 2024

@autor treba zacat trenovat s nim. lebo ked bude behat pred tebou, tak on nevie, ze ma behat pred tebou, bude chodit zo strany na stranu. kukni si dake videa na nete.

autor
22. okt 2024

@alenah31 chcem si to natrénovať na boxerovi, druhého máme staforda no on je u nás ešte len 3 mesiace. Tam musím čakať minimálne do toho roka aby som s ním mohla niečo. Dlhé trasy neplánujem max do 10 km. To vodítko aj postoj už máme doma

autor
22. okt 2024

@zojazoja čo treba s ním trénovať?

magic08
22. okt 2024

neviem akeho stareho psa mas, no nezacinaj skor ako od jeho roka.

autor
22. okt 2024

@magic08 3 roky má🙂

lujza123
22. okt 2024

Nic ti netreba, vodítko, postroj pre psa aj teba, to je všetko už len vybehnúť ziadna veda
Vyberaj hlavne traily, nie betón. A skôr v prírode, ak mas psa tak trasy kde nieje príliš veľký pohyb iných psov ináč bude stát každých 5 metrov a ošťávať.
V lete s vodou po ceste, potok, kaluž skratka kde sa môže napiť. Ja už mám psa vycviceneho ze sa ide napiť vody pred behom, ked zabudne ukážem mu misku a chlípe, vie ze bude smädný

Začiatky môžu byt všelijaké, nam robilo najväčší problem ze pes z ničoho nic zastal a niečo ňuchal a ja som v tej rýchlosti o neho zakopla a preletela cez neho. Ale už sa naučil nestáva sa to
Potom sme trénovali zbehy dole kopcom, tiez pes beží predo mnou, dole kopcom vedľa mňa lebo keby potiahne je to nebezpečne. Ťahá len veľmi mierne alebo vôbec, to som ho tiez učila dlho. Je to silný pes keby ma ťahá tak sa zničím pri behu ja - zly doslap, problémy s kolenami

autor
22. okt 2024

@lujza123 no bývame v meste, čiže nejaký les alebo niečo tu nieje.

lujza123
22. okt 2024

Tak aspoň park, poľná cesta, hocičo. Ty ako bežec mas tenisky s tlmením, pes nema nic.

kiki68
22. okt 2024

Urcite mate v meste park.

kiki68
22. okt 2024

Tak Boxer je citlive plemeno, tam musis robit pauzy po 30 min a mozno aj skor, behat len do teploty 23 stupnov a smitec. Ja som s buldockom ( tiez narazena tlama) chodila na velke prechadzky pocas leta v noci. Chodili sme do velkeho parku, takze sme poznali vsetky prostitutky a dilerov. 😀 S boxisom musis mat mieru, to neni moc pes na vytrvalostne sporty

autor
22. okt 2024

@kiki68 máme park, na opačnej strane mesta ako bývam. Neplánujem s ním bagetu maratón, max 10 km ani to nie

kiki68
22. okt 2024

Ale potom zakupit aj psovi speci obuv na behanie. Lebo ked pojdes po asfalte, tak to je pre psa jednak drasticke a tiez boxer je nachylny na problemy s platnickami a spondylozu. Cize toto by som checkla, ze ci je bezpecne behu schopny. Uvidis ako bude reagovat, ze ci tiez nebude tahat ako blazen dopredu