Otázka na psíčkarov

25. feb 2024

Mám 2 sučky, presnejšie, je to matka s dcérou, vekový rozdiel 2 roky. Mladšia sučka je so svojou matkou celý svoj život, ja som si ich obe adoptovala, keď ich majiteľ náhle zomrel a bolo mi ľúto ich deliť. Sú to švajčiarske ovciaky a majú teraz 12 a 10 rokov. Mladšia je na staršej doslova závislá, ide sa zblázniť, keď staršiu napr. beriem k zverolekarovi, keď sa vrátime, ešte ju hodinu olizuje. Vzhľadom na vek staršej si niekedy kladiem otázku, že čo bude s mladšou, keď jej mama uhynie. Máte niekto skúsenosť, ako sa správa psík, ktorý celý svoj život strávil v spoločnosti iného psa, ako zniesol jeho smrť?

viestta
25. feb 2024

Nas Max asi tyzden hladal Webie, potom to uz neriesil

autor
25. feb 2024

@viestta V akom vzťahu boli psíky?

gejb
25. feb 2024

Zažili sme. Par tyzdnov bola smutná, chodila ju hľadať ale potom zabudla alebo sa asi zmierila... AK máš strach ze zomrie od žiaľu za matkou, nemyslím si ze to hrozí. Bude mať ešte vás.

autor
25. feb 2024

@gejb Ano, tohto sa bojím, že prestane prijímať potravu alebo nieco podobné.

tramtada31
25. feb 2024

Podla mna sa teraz zbytočne nad tým trápiš. Ono môžu zomrieť aj v opačnom poradi, nakoľko dcéra môže dostat rakovinu etc. My sme veľa docaskovali, mali sme aj dlhodobé docasky, ktoré trvali aj rok) . Naša fena niektoré milovala a proste si zvykla na to, aj keď tu boli, aj keď odisli. Furt to mozes spravit tak, že jej donesies noveho psicka/docasku domov, aby sa rozptýlila, keď partacka odide

autor
25. feb 2024

@tramtada31 O dočaskách som si teraz prečítala prvýkrát, nevedela som, že také niečo existuje.

viestta
25. feb 2024

webie bola sucka, ku ktorej sme doiesl Maxa ako steniatko, v podstate jeho nahradna mama

ahhola
25. feb 2024

Tak dcera v najhorsom v smutku za mamkou zhynie a co? Zastavi sa svet? Prezili dobry psi zivot, ktory im chudence urcene do hrnca (China, Rudnany) mozu zavidiet. Neries. 🐶

majkakvet
25. feb 2024

Fenocka, ktora ostala hladala tu mrtvu. Potom sme doplnili ,,stav,, fenockou z osady:( a uz bolo dobre.

egonsk
25. feb 2024

mali sme 2 sucky - tiez matka so svojim mladatkom... roky krasne spolu zili, mlade ale vazne ochorelo a ked zomrelo, stara sa z toho zblaznila a museli sme ju dat po kratkom case tiez utratit.

autor
25. feb 2024

@egonsk Nasej starej mlada vôbec nechýba, nemá k nej žiadny cit, aj jedlo im musím oddeľovať, inak by jej stará všetko zozrala, aj sa na ňu niekedy zaženie, ale mladá je bez nej úplne hotova.

egonsk
25. feb 2024

to tie moji neodlucne dvojica ... navzajom si pomahali, navzajom sa hrali, proste vsetko. Boli ako svorka.

autor
25. feb 2024

@egonsk U nás je to asi tým, že mladá nebola do jedného roka socializovana, jediným kontaktom s človekom a ostatným svetom bolo len podanie zradla, v takýchto pomeroch bola do toho roka, kým som si ich nezobrala ja. Možno preto takáto prehnaná závislosť na matke.

temperity
25. feb 2024

Moja kamoska mala cely zivot dvoch psov, vzdy si zadovazi stena ak starsi zomrie a ten druhy hned “omladne”.

autor
25. feb 2024

@temperity Táto možnosť, žiaľ, už neprichádza do úvahy.

temperity
25. feb 2024

Tak potom ked zomrie si zober tyzden dovolenku a rozptyluj psika aktivitami, to by mohlo stacit podla mna.

katarinabozikova23
25. feb 2024

Náš bol veľmi dlho smutný...Chvalabohu že mu aspoň parťák kocúr zostal...