Odstránenie zubného kameňa u psíkov

2. dec 2024

Ahojte. Prosím Vás moja fenka york si bez narkozy nedá odstrániť zubný kameň . Stale ju musím dať do narkozy . Problém je v tom že náš veterinar nerobi žiadne vyšetrenie pred narkozou len ju uspi. Bojím sa aby sa jej niečo nestalo . Ako to riešite vy ? Podobný scenár alebo komplet predoperačne. Ďakujem

colsami
2. dec 2024

Ved si vyziadaj aspon odber krvi na predoperacne, aspon zaklad, biochemia a hematologia.
A ak nechce, ze nerobi, alebo hocjaky "dovod" ma... No tak sadni do auta a chod o par km dalej k inemu veterinarovi, ktory Ti to v pohode spravi. 🤷 V com je problem? Nemusis chodit len k tomu 1 veterinarovi.

PS: ak aj mas predoperacne, vzdy sa moze nieco stat. Je sice riziko problemu nizsie, ak vies ze tie vysledky su dobre, ale nie je to 100% garancia.

autor
2. dec 2024

@colsami najbližší veterinár je 100 km a sú to kliniky súkromné kde mi kamoška hovorila ze platila 300 eur. Čistenie zubkov u nej trvá 5 minút . 300 eur ? Brutal. Ale o to ani nejde no manžel pracuje v Nemecku ja nešoferujem len doma u nás v meste a to sú Košice toto ja nedám.

colsami
2. dec 2024

Kde byvas?

autor
2. dec 2024

@colsami okres Rožňava

colsami
2. dec 2024

A zakrok netrva 5 min. Psa si musis pripravit, zakanylovat, uviest do sedacie, kratkej anestezy. Kupit si ultrazvukovy cistic, vediet s nim robit, osetrit prehnitu papulku, psa ocistit, prebudit. Vsetko to samozrejme robit na drahom operacnom stole (nestoji to 10e), platis za najom a energie. Okrem tych 6r studia a x rokov praxe. Kolko chces aby to stalo? 20e?
A toto je uplne najzakladnejsie odstranenie zubneho kamena, nehovorim uz o pracoviskach kde sa pracuje aj so zubnym rtg a pod.

Navyse informacia o 300 euro je hlupost a najma ak vravis o vychodnom Slovensku.

colsami
2. dec 2024

Inak - ak sa Ti nepaci ze je to drahe - keby si psikovi len 2-3x do tyzdna mechanicky cistila zuby kefkou, netvori sa tam plak a nasledne zubny kamen, takze ziadne ultrazvukove cistenie nemusis riesit. A ani tych 5 minut Ti to doma nezaberie. To treba robit samozrejme vo faze ze su zuby uz vycistene, nie ked je tam kamenolom. Obvolaj par veterin v Tvojom okoli, isto najdes niekoho dalsieho. A ak nie, je v KE vela pracovisk kde Ta to na takehoto psa vyjde do 100 euro s prehladom. Vela stastia

autor
2. dec 2024

@colsami riešime zbytočnosti. Stála som pri stole mojej sučky keď jej zúbky čistil v narkoze a trvalo to 5 minút. Píšem o samotnom čistení . Nepotrebujem vysvetľovať postupy . Ani to prečo je to tak drahé. Moja otázka znela inak.
A informácia o cene je správna. Je to pani ktorú poznám x rokov ma útulok a minulý týždeň bola s 10 ročným psíkom platila 300 eur za komplet predoperačne mu robili pred narkoznou narkoza a čistenie kameňa.

nicoletta98
2. dec 2024

V KE na UVLF kardiológ , raz ročne cca 80€. Sprav si cestu a máš ako taký pokoj

margaretka_
2. dec 2024

Ak to trva 5 minut, ma zuby v takom stave, ze si vyzaduju cistenie?

colsami
2. dec 2024

@autorka asi zle citas hovorim Ti ze je tam x pracovisk kde Ta to nevyjde viac ako 100 euro. Ak bola Tvoja kamoska na drahej klinike (napr Cassovet na KVP, tipujem) tak ano ak jej robili napr hematologiu aj s rozsirenou biochemiou (draha), napr vysetrenie srdca - EKG, echo, srdcove markery z krvi, rtg pluc atd atd tak ANO moze to byt aj 300 euro.

Ale to je tak jedno z 20 pracovisk s takou cenou.
A ako vravim, neviem, co tam vsetko bolo. Pointa ostava jasna - tvrdis ze "su to kliniky kde zaplatis 300 euro" a ja Ti tvrdim ze tato informacia je zavadzajuca a nespravna, je to blud.
Takze spokojne si obtelefonuj veteriny. Poznam ich a aj vela cennikov tam, je to tak. 🙄 Ale mozes si kludne mysliet svoje.

autor
2. dec 2024

@margaretka_ zadné zúbky ma úplne pod kameňom predné ma úplne čisté. Včera som jej to pozerala mala tam už uvoľnený kameň na niektorých jej to aj zišlo ale je ich málo. No s ultrazvukom jej to naozaj zišlo dole za 5 minút lahučko

lija22
2. dec 2024

ja len ze 300€ uplne v klude.U nas v ZA tak pytali aj s predoperacnymi. Chodim k vet bez testov krvi ( odstranenie kamena v narkoze) a je to lacnejsie. Ja nevidim dovod na testy pokial sa ti psik nejavi chory.

inga93
2. dec 2024

@colsami suhlasim, u nas komplet predoperacne vratane RTG, narkoza, cistenie plus stvorhodinove sledovanie /vzhladom na vek/ stalo do 130 €, okresne mesto..