Odčervenie šteniatka

monicka1973
21. mar 2024

dobry vecer, prosim vas, viete mi poradit, brat kupil steniatko a evidentne nebol dobre odcerveny.teraz ma 10 tyzdnov.
Zacal mat na druhy den hnacky a krvicku v stolici.
Dal mu tabletku, vykakal skrtavky, no stale ma riedku stolicu a casto kaka, teraz mu dal dalsiu davku.
Ako dlho prosim trva kym sa mu vycistia crievka od parazitov?
Dalsiu davku mu da o dva tyzdne.
Maly aj papa , ale nepribera zatial
Dakujem pekne za info

nikolka5432
21. mar 2024

@monicka1973 treba s ním ísť na veterinu🙂

colsami
21. mar 2024

Treba odcervit raz a ak bolo vela parazitov, kludne o 2-3 dni odcervit opatovne, ale inou ucinnou latkou. Navyse je dobre pouzivat tie 'drahsie' odcervovaky, niekedy maju naozaj lepsi ucinok (a zvyknu byt aj setrnejsie voci crevu).

Zatial priberat nemusi a nebude po takej nalozi parazitov a rozbitom crievku... Takze nasadit na par dni dietne krmivko (tzn nie suche granule, dajte trebars gastrointestinal konzervu), probiotika a ono sa to upravi. 🙃

majkakvet
21. mar 2024

Kupeny zrejme z mnoziarne podla vsetkeho:(

rozculena
21. mar 2024

ja nechápem.....veterinári už neexistujú??

ktochytavzite
22. mar 2024

@monicka1973 maly papa a kaka to pises o dietati??🤦🏻🤦🏻🤦🏻
Ale k veci.

Moze mat nieco ine moze skoncit na atb kvoli tym srackam a ze srackuje.A radsej o dajte vysetrit a preliecit aby ste tie parazity nemali vy.

seag
22. mar 2024

Okamžite veterinárovi... niektoré odčervovače sú určené len na určitý druh parazitov... môže ich mať oveľa viac a ak to nebudete riešiť poriadne a včas dostanú sa mu aj na pľúca a buď šteniatko uhynie alebo veterinárna starostlivosť vyjde majland...

sinusoida
23. mar 2024

@monicka1973 možno nemá všetky očkovania, ktoré chránia šteniatko pred chorobami...psinka, parvoviróza...šteniatko treba zobrať k veterinárovi, v knižke by mal mať napísané, čo už absolvoval, keď ste si ho zabezpečili u seriózneho majiteľa, tie očkovania nestoja veľa a zachránia mu život...a je dôležité pravidelne ho odčervovať tabletkami, u šteniatka aj 4x do roka.