Ahojte dnes som odčervovala psa , po 2 hodinách dostal silnú hnačku. Môže to byť z tých tabliet?
Ano moze. Cerviky tam boli? Ake tbl si pouzila? Dobre si nadavkovala ano?
(Aj bez ohladu na to ci by bola dobra/nedobra davka atd, moze to byt normalna reakcia ano.)
@colsami Mal to skorej také ako slizké, možno aj pár červíkov bielych. Včera sa vážil u veterinárky a tá nám podľa toho dávala tabletky Canihelmin plus.
@biglovemom A ako inak prírodne by si doporucovala odčerviť ty 🙂
Nijak.Ja som mojich v zivote mojich neodcervnila.jeden uz nezije druhy bude mat 11r. Nikdy nic nemali.Zijeme v meste.
(Sa domna pustia)
@biglovemom My žijeme tiež v meste 🙂 a to mal už pásomnicu.. Ja odčervovať určite budem
urcite odcervuj, podla mna to je normalne, treba ho viac teraz vencit a samozrejme to upratat po nom... Vsak prave za to sa davaju tie tbl.
Ak by sa zhorsovalo, tak kludne zavolaj vet a opytaj sa...
@simca06022011 jasné odčervovať určite neprestanem, uvidím keď pojdeme na ďalšiu prechádzku po spánku 😄
Urcite nepocuvaj reci ako neodcervovat, a ani ziadnymi ekobio prirodnymi pripravkami... taki ludia, nic v zlom, asi nezazili co to je zacerveny pes, a tie cerviky mozes chytit uuuplne hocikde.
Takze v pohode.
A ak tam boli cerviky v stolici, ako hovoris, aj preto mohla byt ta reakcia "silnejsia". Takze je to oki. Vsetko je prec, crevo precistene. Ak by hnacka neustavala, daj stenat hladovku pol dna iba o vode a crievko sa medzitym spamata a vsetko bude ok. A potom 1-2 dni lahkostravitelnu dietnu stravu.
@colsami Jasné, odčervovat budem vždy s tým čo mi dá vet. Videla som nejaké tie foto z osád…Ďakujem, takže netreba už dávať nejako preventívne o 2 týždne, keď boli v stolici?
je to normalna reakcia. sajrajt je podla mna silne slovo, ma to predsa tomu zvieratu pomoct. a pokial tam aj cerviky boli tak aj preto ta reakcia si myslim. kontaktovala by som veterinara, nam tusim vravel ze o tyzden zas ak by boli cerviky.
Ja mam cez 20r havov odvervenie pravidelne, my sme zaklopat parazity nemali, ak tvoj ma treba to riesit s dr…ze co tu, odcervenie sa nerovna, ze pes ma parazity to je predchadzanie tomu..cize riesit to s vet…
Práve teraz v priebehu asi 30 min vyvracal jedlo čo jedol ráno. Je to normálne?
@jeennyv Vet vie, preto sme odčervovali.
Autorka z netu: Po niekoľkých hodinách po aplikácii sa môže objaviť vomitus, kašovitá stolica, žihľavka, prípadne zvýšená teplota. Jedná sa o reakciu na uvoľňované bielkoviny z odumierajúcich červov, nejedná sa o reakciu na liečivo. Môže spôsobiť ospalosť zvieraťa.
Ako casto ho odcervujete?
@simca06022011 každé 3 miesiace teraz, má 7 mesiacov
fu, tak to si uz stihol uzit drobec.
samozrejme ze tie tablety su plne sajrajtu, ale proste psa treba odcervit. U nas mal prvykrat (u nas) tiez totalnu hnacku z toho ... druhykrat sme dali az po dovolenke (mamina sa bala hnacky ked odideme na dovolenku a davala na psa pozor 2 tyzdne) a hnacku nemal. Tym ze pes dokaze cokolvek zjest (a to teda nas fakt cokolvek, je to labradorka :D ) tak to ocervenie fakt musi byt.
@jeennyv viem ako sa odčervuje 🙂, testy ešte nerobila žiadne. Stravu má granule pre šteňatá + občasne konzerva.
Tal volali sme s vet. Dať o 2 týždne. Potom znova o 2 týždne. A následne nejaká tabletka na 6 týždňov.
Keď sme bývali v meste, odčervovala som pravidelne každé cca 3-4 mesiace. Predsa len, toho bordelu, čo sa povaľuje po sídliskách, niekedy vyslovene pasce nastražené len aby psovi niekto ublížil.
Teraz sme v dome, psa máme len u seba a je pod dohľadom. Odčervujem len keď uznam za vhodné. Naša nikdy nemala z tabliet hnačku, mala normálnu stolicu. Nikdy som ani nespozorovala nejaké červy, chvalabohu. Ale predpokladám, že napriek tomu je hnačka normálna, je to určené na "vyčistenie" čriev takže... 🤷🏻♀️
Psa sleduj, hlavne nech má dosť čistej vody... Ak sa hnačka zastaví do zajtra, tak bude podľa mňa v poriadku.
Aj nas mal redsie hovno ale len prvy den potom uz ok.Urcite radsej odcrevnovat i ked hnackuje,lepsie ako chytit nejake parazity od psa a potom sa ich nezbavis.
Je to normalne, pravdepodobne ma skrkavky potom po 3 tyzdnoch ho treba znova odcervit aby tie skrkavky alebo pasomnica z neho uplne odisli.
@pupava36 vetra kázala po dvoch a potom zasa po dvoch týždňoch 😄
Kazdy veterinár má iné postupy, ale interval 2-3 týždne je úplne ok. Musíte parazity hubit v jeho rôznych vývojových stadiach
Moze sak je to chemicky sajrajt🫣