Odber krvi psíkovi

helawelsh
5. jún 2024

Stretol sa niekto s tým, že keď sa psíkovi odoberá krv,tak noha sa mu neoholí?Myslím tým psíka z dlhou a hustou srsťou.

majamat
5. jún 2024

preco sa neoholi?
nasemu spikovi odoberali a mal kratku srst a sa mi zda, ez oholili, ved cez tu srst nevidno.

misulka22
5. jún 2024

Mam pyreneja a neholila mu.brala mu krv kvoli genetike a mali sme pred vystavou,tak ze to skusi bez holenia a uplne pekne mu to vzala.ze najlepsi odber jej kariery 😂

helawelsh
autor
5. jún 2024

@misulka22 A bolo tam badať, že mu brali krv?

naneta258
5. jún 2024

@helawelsh jedine vtedy, ak psík ide na výstavu a majitelia si vyžiadajú aby im tu labku neoholil 🙂

helawelsh
autor
5. jún 2024

@naneta258 Ja už na výstavy nechodím, je to starší psík a má už dáke problémy. Preto som sa na to pýtala, lebo sa mi zdá, že tá krv mu nebola odobratá.Aj dáko rýchlo to trvalo,spolu z výsledkami. Mám zlé skúsenosti z vet.

naneta258
5. jún 2024

@helawelsh vy ste neboli pri tom ako mu robili odber?

helawelsh
autor
5. jún 2024

@naneta258 Nie.Nechceli ma tam.Vraj, čo by som tam robila.Tak mám taký zlý pocit.

naneta258
5. jún 2024

@helawelsh nemal ani obviazanu labku? Je to zvláštne..

helawelsh
autor
5. jún 2024
misulka22
5. jún 2024

@helawelsh nie ved o to aj islo aby to nebolo vidiet.srst to zakryla.aj keby je oholeny ten vpich nemusi byt skoro vobec vidiet ako aj u ludi

majamat
5. jún 2024

@helawelsh vpich veru nemusi byt viditelna.
a za ako dlho ste mali vysledky, ked hovoris, ze rychlo?

colsami
5. jún 2024

Ano ja uplne bezne neholim nohy psom pri odbere krvi. Aj velkym aj malym, aj chlpatym. A aj vlastnym, ktori su velmi chlpati. A ano, ak je krv dobre odobrata, nemusis absolutne nic vidiet, ziadny opuch podliatina, nic.

A nemusi mat ani obviazanu labku, nie je na tom nic zvlastne, niekedy staci priamo pri odbere zatlacit miesto po vpichu na chvilku a vsetko v poriadku.

A ano, ak ma veterina personal, nemusi byt majitel pritomny pri odbere krvi. V zahranici na to rovno mozte zabudnut, psika odovzdate a nie ste pri takychto vysetrovacich ukonoch. A zial situacia je taka, ze 80% majitelov je pri praci "stazujuca" skutocnost, pes spolupracuje ovela horsie a s majitelom niekedy tiez starosti, takze uprimne, ked mam personal, nemam zaujem mat pri odberoch majitela, kedze to nie je nutnost a v drvivej vacsine pripadov je to naozaj len horsie pre mna aj pre psa (aj ked niektori "precitliveli" tvrdia ze musia byt so psikom inak to pes zle preziva, no nie, ten pes ci macka su naozaj stokrat lepsi ked tam majitelia niesu).

colsami
5. jún 2024

A vysledky su rychlo, mame vsetky stroje priamo na ambulanciach a klinikach. Taka hematologia je pomerana realne za minutu a pol. Biochemie zakladne od 6 minut, cca do 15. Atd atd. Takze ano, vysledky mozu byt velmi rychlo, co ja super 😉

helawelsh
autor
5. jún 2024

@majamat Asi do hodiny.

colsami
5. jún 2024

@helawelsh no tak to vobec nie je tak rychlo, do hodiny mas kompletne screeningy hotove na uplne vsetko mozne.

Realne mam odobratu krv za 2 minuty casu a keby aj chcem rozsirene krvne testu a panely od vymyslu sveta, tak do 20minut su vsetky vysledky hotove.

Takze naozaj na tom vsetkom nevidim nic neobvykle. Len Tvoju nedoveru v lekarov...

helawelsh
autor
5. jún 2024

@colsami Tak,keď je to ozaj tak,tak je to potom v poriadku. Ja mám ozaj zlé skúsenosti, len tak by som nedôverovala.Preto si teraz dávam väčší pozor.

majamat
5. jún 2024

@helawelsh cdelkom rychlo. akoze bezne veci sa daju vysetrit rychlo, zalezi od toho kde to davaju vysetrovat, ako daleko to je, lebo vsak krv treba presunut. alebo ci maju nejaky stroj, ktory im dokaze vysetrit niektore latky v krvi.

mk1111111111
5. jún 2024

Aj nam dali teraz vysledky rychlo a pri odbere som bola

colsami
5. jún 2024

@helawelsh ano co sa tyka tychto nejasnosti, mozes byt spokojna ze je to vsetko s kostolnym poriadkom, takto to bezne funguje...