Nemecký ovčiak

3. mar 2024

Mamičky, premýšľame nad kúpou psíka do RD. Máme 2,5r. dieťa. Zvažujeme nemeckého ovčiaka .. samozrejme by sme s ním chodili na výcvik. Je to podľa vás dobrý nápad? Alebo aké iné vhodné plemeno by ste odporučili aby bol aj maznák a samozrejme postražil.

janinah
3. mar 2024

Mali sme fenku NO aj malé dieta.mudry a oddaný tvor.

colsami
3. mar 2024

Ahoj, je to dobry pes.
Ale samozrejme nie len chodenie na vycvik - tam Vas sice naucia so psom pracovat, co je teda spravne 👌 ale najma si uvedomit a premysliet, ci na psa budete mat denne dost casu, aby z neho bol vychovany clen 🙂

majamat
3. mar 2024

vyborny pes. my sme mali, cvicili sme doma. male dieta sme nemali, ale on ked zbadal deti, bol hodtovy, miloval deti.
inak velky flegmos, mohli sme ho za chvost tahat. bol to taky nahodny "priselec" u nas a museli sme ho odblsit, ked sme blchy vyberali po nastriekani, on si spal, mohla som mu aj zuby pozerat a nic, spal.
potom sme mali taku malu fenku a ta bola naopak z deti nervozna.

deti95060810
3. mar 2024

máme ...doporučujem k deťom super.
náš už má 14 rokov, už je starší pán - ale milujeme ho celá rodina.

muchacici
3. mar 2024

Moji rodičia majú NO, ale tá bola na 4-ročného syna viackrát prudká, som pri nej veľmi obozretná a neverím jej. Skúšala ho aj cvaknúť so zubami. Čo sa týka dospelých, tak je veľké zlatíčko, lenže na malého je dosť útočná. Myslím si, že veľa záleží aj od osobnosti a povahy psíka. Predtým mali tiež NO, bol veľmi múdry, a ešte predtým kríženec NO a husky, a ten bol úžasný, priateľský vždy. Ja jednoducho veľkým psom neverím, keď ide o moje deti, môžu si druhý vravieť o svojich priateľských psoch čokoľvek. A aj mňa jeden taký NO nečakane pohrýzol, keď som mala okolo 12 rokov.

martinals
3. mar 2024

Rozhodovali sme sa medzi No a Bšo. Vybrali sme bieleho švajčiarského ovčiaka, kôli miernejsej povahe.

neviditelnypes
3. mar 2024

@janinah "Mali sme fenku NO aj malé dieta.mudry a oddaný tvor."

A tá fenka bola aká?

zzuunnaa
3. mar 2024

za mna je NO pes ktorý bude dosť stekať a hlavne si treba uvedomiť, že je to pracovný pes (teda rátam, že budete kupovať čistokrvneho psíka a teda povaha bude isto NO a nie mix 😀). Takze na spokojnosť jeho života bude potrebovat aj zapojiť “hlavu”.. Otázne či máte toľko času sa venovať, lebo nám sa práve toto “vypomstilo”… Skôr by som k dieťaťu pozerala niečo kludnejsie, čo sa nebude hnevať ak nebudete mat čas (ak teda nie ste úplne akčná rodina). Nám sa osvedčil napríklad bernsky salašnícky pes. Úplne rodinne sú aj retriever, labrador len ti zase nepostrážia 😀 Inak podľa mna každý normálny pes (nie divoko pokrizeny alebo nedaj bože od nejakeho mnozitela) - teda psychicky vyrovnaný bude OK k deťom, skôr vyberajte podľa časových a priestorových možnosti 🙂 Aby ste boli aj vy aj pes stastni 🙂

mikasa_ackerman
4. mar 2024

Ak chcete plemeno kvôli povahe, kúpte z chovateľskej stanice, hlavne nekupujte psíka z množiarní, bazosu atď. pretože to naozaj neviete nikdy, čo presne dostanete. Máme to aj v rodine, chceli su kúpiť konkrétne plemeno kvôli jeho povahe, ale chceli ušetriť, tak nekúpili psa z ChS a pes vyzerá podobne ako by mal ale je tak trocha psychopat, síce ich dieťa miluje a nikdy by mu ani nikomu inému neublížil, ale nedokáže sa vpratať do kože, robí bordel, ničí a žerie veci (oblečenie…), na vodítku sa nedá udržať, boli už na veľmi veľa rôznych výcvikoch, dokonca aj za psím psychológom, ale nepomohlo nič, má to proste v hlave trocha prepnuté z toho, že bol namnožený ktovie čím😅

mimikarol
4. mar 2024

My sme mali keď som bola dieťa. Hrávali sme sa s nimi zo sestrami, nikto by sa k nám nepriblížil. Hlavne jeden bol taký ostrý, ale k nám deťom a rodine bol maznáčik.