Je narkoza pre 10 rocneho psika na osetrenie zubneho kamena naozaj este bezpecna ?
viem, ze treba aj predoperacne vysetrenia, tie zatial nemame ... len som chcela vediet taku vseobecnu info ... ide o krizenca mensieho vzrastu takze predpokladam ze bude este niekolko rokov zit v pohode a tie zuby mu treba osetrit ... len zase ak by to bolo ozaj velke riziko, tak by som do toho asi ani nesla ... dakujem vopred za rady, pripadne vase skusenosti
Urcite predoperacne a inhalacnu anestezu... uspavali sme aj starsich psikov a su tu
@stela8748 podľa mňa sa nie je čoho báť. Napríklad nášho čaká operácia, už 6. v poradí a má 15 rokov. My už veru obavy máme ale doktorovi verím. Urobí mu aj rozbor krvi predtým a predoperačné vyšetrenia a myslím že výsledky budú dobré, aj pred rokom mal veľmi dobré výsledky
dakujem velmi pekne za odpovede a skusenosti ... hned budem kludnejsia ked mu to budu robit
Mojmu budu v dezembri cistene zuby (11r bude mat) predtym ideme ale do salonu nech aspon trochu ma dole kamen, aby sa o nieco skratila dlzka narkozy
Necitam komentare ale ano, ak je pes OK (treba spravit predoperacne) nevidim dovod neuviest psa so anestezy. Zas cistenie zubov nie je dvojhodinova anesteza ako brusne ci ortopedicke operacie...
A bezne uspavane aj 14-15 rocne psy, ked im hnije v papuli, lebo majitelia to zanedbaju.
Takze budte v klude.
Risk je vzdy. Nasa bola uspana naposledy ako 11-12 rocna a uz ju nedam pokial to nebude potrebne, pre istotu
nas mal 12r a na zuby uspavany uplne v pohode, o nejaky cas na to uspaty koli operacii.
@stela8748 My nášmu psíkovi pravidelne čistíme zúbky prípravkom Fortan. Kupujeme ho na zoohit už niekoľko rokov. Teraz má viac ako 15 rokov a ešte nepotreboval čistenie v narkóze. Skúste ten prípravok vyskúšať. Kolega má yorksira, používa podobný prípravok a psík nepotreboval čistenie v narkóze. Má 12 rokov.
@pepek11 ano ale pokial su zuby uz v tak katastrofalnom stave ako nam chodia na veteriny, na to nepomozu absolutne ziadne pripravky, len riadne vycistenie ultrazvukom v anestezii. Pridala by som aj fotku z repertoaru toho, co vidime u bytovych psikov x krat do tyzdna. Smradlave, hnijuce, zapalene... Ale je to nechutne, takze si to odpustim. No ver, ze na tie stavy ziadne zazracne pripravky neucinkuju.
@stela8748 pokiaľ je srdiečko v pohode a pečeňové a obličkové testy dobré, mal by to zvládnuť.
Potom keď zúbky budú vyčistené, každý deň do krmivá trocha zelenej kelpi na prevenciu tvorby zubného kameňa. Slovenský výrobca ju má za naj cenu, len neviem či tu môžem uviesť, lebo okamžite mi mažu 🥴
@stela8748 napíšem priamo z mojej skúsenosti. Veterinár vezme krv a pokiaľ je ok, psíka ošetrí. Zo zubného kameňa vznikajú veľmi vážne ba až smrteľné zápaly. Mám yorka, 11 rokov, ktorému sa " geneticky", stále tvorí zubný kameň. Bez ohľadu či sa zuby čistia, alebo nie. Nedávať čistiť veterinárovi kvôli narkóze a následnému zápalu nie je východisko.
super ... dakujem vsetkym za info a skusenosti 🙂
Náš má 9 a brali to normálne, tiež potrebuje zúbky čistiť.