Náhle vzdanie sa psa

noname55
26. feb 2024

Čaute, do života mi prišla ťažká rodinná situácia a vidím, že nieje ďaleko keď sa nebudem vedieť starať o psíka. Nemám ľudí, ktorý by psíka vedeli strážiť duplom nie si ho doma prichýliť. Momentálne je to na hrane kde ešte psík dostáva dostatočnú opateru z mojej strany, no neviem kedy sa to zvrtne a na psa už nebude ani čas ani financie. Čo robiť v takomto prípade? Viem, že sa psík dá zavesiť na inzerčné stránky, no ja potrebujem istotu, že ak ho budem potrebovať dať preč, budem môcť, a že skončí v dobrých rukách. Skúsila som už aj útulok, no ústretový teda neboli. Ďakujem!

wishes
26. feb 2024

smutne….

pepek11
26. feb 2024

@noname55 skúste saoz, len ho nedávajte na inzertné stránky, prosím

noname55
autor
26. feb 2024

@pepek11 Práveže by som bola kľudnejšia keby útulok ho vie zobrať. Ďakujem za info, prekvapivo viac vecná informácia než mi vedel podať samotný útulok.

pribinak
26. feb 2024

Pozerám že si z Ba, napr Dúbravka a aj Devínska majú fcb stránky
Tak tam daj oznam, že darujes psíka

pepek11
26. feb 2024

@noname55 dajte vedieť ako sa vám podarilo umiestniť psíka... držím palce!

noname55
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
26. feb 2024

@noname55 tak útulky takto nefungujú, že odovzdás psa keď ho už nechceš/nezvladas mat

noname55
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aksniteb
26. feb 2024

určite to rieš s chovateľom, od ktorého si psíka kúpila 🙂 každý normálny chovateľ sa o svoj odchov postará, prípadne pomôže nájsť nový domov
teda ak si šteniatko nekúpila z množiarne 😔

erika237
26. feb 2024

O akeho psika ide?

colsami
26. feb 2024

Ak si psa kupila od chovatel, v prvom rade kontaktuj jeho, vzdy rad pomoze.

A ak si kupila od niekoho len tak, nacase zacat inzerovat psika. Ano, normalne inzertne portaly. Este stale tam vela ludi pozera a zhana, pre beznu verejnost je to najdostupnejsie ako sa o psikovi dozvediet. Napis vsetky info a zacni hladat uz teraz - nie ked budes mat problem ze psa musis dat prec zo dna na den. Vtedy sa uz majitel hlada a overuje tazko - ked Ta tlaci cas.
Takze ak vies ze sa musis psika v blizkej buducnosti vzdat, lepsie najst dobry domov vcas. Ano, aj na inzertnych portaloch mozes najst slusnu a dobru rodinu. Jasne ze aj spekulanti mozu volat, ale to uz je tak pri vsetkom. Ty si tu na to, aby si to pretriedila (komunikacia, osobne stretnutie, atd atd...).

chvostik1
26. feb 2024

@noname55 ale útulok má v tomto smere pravdu. Však tam je osadenstvo práve z takto nechcenych vyhodených a zanedbaných havkacov a maciakov. Nezazlievaj im, že ti vyčítajú, že sa chces zbaviť svojho psa.
By ma inak celkom zaujímalo ako je možné, že na psa nebudeš mať čas a ani financie. Tiež mame psa, ale pre nás je to člen rodiny a nie handra, ktorú jednoducho niekam odpracem keď sa mi to už prestane hodiť mať psa.

Nechápem ľudí, ktori si zadovazia domáce zviera a potom keď sa niečo stane, lamentujú, že zo zdravotných, rodinných a neviem akých nezmyselných dôvodov ho už doma nemôžu viac mať. Pre mňa je pes či mačka rovnaký záväzok ako dieťa. Keď nad ním uvažujem, rátam s tým, že je to minimálne na 15r., takže si veľmi dobre zvážim či som ochotná a viem si k tomu vôbec prispôsobiť tak dlhú etapu života.

Pochopím keď nečakane umrie majiteľ, ale nepochopím ako niekto môže zahlasit, že na neho zrazu nebude mať subezne čas aj peniaze. To akože čo sa musí stať aby nebol naraz ani čas a ani peniaze?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimka1402
26. feb 2024

@noname55 a divis sa ľuďom v útulku? Kvôli takým hlúpym ľuďom ako si ty, tam sú psíky. Úplne im rozumiem a dostala by si väčší vyplach žalúdka. Kým nemáš diagnózu ohrozujucu život , vždy, vždy sa dá nájsť riešenie . VŽDY . Neeexistuje, že by môj domáci miláčik trpel kvôli tomu že mne prepne v hlave a zmyslim si, že idem preč a psa nechcem.
Ty dobrovoľne by si svojho psa dala do útulku?? Dat psa do koterca kde bude mať max vodu a jedlo a minimum hladkania a pozornosti hlavne, keď sú ešte aj preplnene? Tlieskam tejto teórii, si priam adept na nobelovu cenu.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cimage
26. feb 2024

Daj inzerat, ze darujes psa. Stretni sa s buducim majitelom a pozistuj si co potrebujes vediet. Nemusis ho dat hned prvemu co zavola. Radsej ho daruj ako keby mal byt utrateny. Nasi susedia utratili 2 krasnych jazvecikov 😩. Keby sme to vedeli, tak ich berieme docasne k nam kym by sme im nasli niekoho. Ale ako poznam muza, urcite by si ich chcel nechat. Dcera tu fenku zboznovala😢. Chodila k nam pravidelne aj na noc.

h2
26. feb 2024

@noname55 Daj fotku psíka, možno niekomu padne do oka. A do ❤️.

michaela7258
28. feb 2024

Dobrý deň snad sa Vam podarí situáciu vyriešiť co najlepšie pre psíka.. Ale aj tak je pre mna náročné pochopiť ako sa dokáže človek rozlúčiť so svojím havkom alebo iným zvieratkom.. Ja sama mam psíka yorkshire sofinka ma v máji 13 rokov a pred 2 rokmi jej diagnostikovali cukrovku 👀 každopádne som pre nu urobila a robím všetko co môžem a Sofia je s tým v pohode picham inzilin raz denne s prvým jedlom aj si zvykla je ciperna všetko a nikdy mi nenapadla možnosť sa jej vzdať a to mohli byt situácie akékoľvek raz je to pre mňa člen a láska pre mňa rovnaká ako ku človeku.. Napriek sťahovaniu ci cestovaniu je vždy somnou 🙂snad to dopadne super aj vo vašej situácii 🙂🙂