Ahojte, sú tu nejakí psíčkari, alebo ti, čo mali možno skúsenosť so šedým zákalom u psa?
Psík bude mať 10, a všimla som si práve dnes takúto slabú machuľu na zrenici oka. Psík nežmurká nadmerne, nemá výtok a nenaráža do veci, pohyby vníma. Ak je to teda práve toto, čo nebudem isto nadšená, ako ani teraz nie som, dá sa to v tomto štádiu kvapkami riešiť. Ďakujem moc za každú radu, je to pre mňa záchrana 🙂
Na šedý zákal neexistuje iná liečba ako operácia.teda nijaké kvapky nepomôžu.
Tie fotky su dost zle aby to islo posudit. Ale vyzera ze ak tam aj zmena je, tak iba mierna. Treba fotit bez blesku. A na dennom svetle 🙂 inak tam to zakalenie cez blesk nebude kvalitne vidiet.
A inak najlepsie je to ukazat v realite veterinarovi a bude vediet ci je to katarakta.
U 10 r psika to moze byt - su to vacsinou normalne, starecke zmeny. A bezne. Tak ako aj u ludi. Ak nie je cele oko sive, zakalene, pes nema dovod nevidiet 🙂 a aj kvalita zivota ostane zachovana. Zrak ma sice zhorseny, ale nie "ziadny".
Katarakta sa da operovat, ak majitel chce. Inak s tym realne vela nespravite,... A moze sa to samozrejme vekom zhorsovat.