Môže ísť o šedý zákal u psa?

gerber58
10. apr 2024

Ahojte, sú tu nejakí psíčkari, alebo ti, čo mali možno skúsenosť so šedým zákalom u psa?
Psík bude mať 10, a všimla som si práve dnes takúto slabú machuľu na zrenici oka. Psík nežmurká nadmerne, nemá výtok a nenaráža do veci, pohyby vníma. Ak je to teda práve toto, čo nebudem isto nadšená, ako ani teraz nie som, dá sa to v tomto štádiu kvapkami riešiť. Ďakujem moc za každú radu, je to pre mňa záchrana 🙂

colsami
10. apr 2024

Tie fotky su dost zle aby to islo posudit. Ale vyzera ze ak tam aj zmena je, tak iba mierna. Treba fotit bez blesku. A na dennom svetle 🙂 inak tam to zakalenie cez blesk nebude kvalitne vidiet.
A inak najlepsie je to ukazat v realite veterinarovi a bude vediet ci je to katarakta.

U 10 r psika to moze byt - su to vacsinou normalne, starecke zmeny. A bezne. Tak ako aj u ludi. Ak nie je cele oko sive, zakalene, pes nema dovod nevidiet 🙂 a aj kvalita zivota ostane zachovana. Zrak ma sice zhorseny, ale nie "ziadny".
Katarakta sa da operovat, ak majitel chce. Inak s tym realne vela nespravite,... A moze sa to samozrejme vekom zhorsovat.

janinah
10. apr 2024

Na šedý zákal neexistuje iná liečba ako operácia.teda nijaké kvapky nepomôžu.