Ahojte nemáte niekto maltezaka psíka? stretli ste sa prosím s takýmito ako keby chrastičkami po tele ona je už staršia nikdy predtým takéto nemala papa všetko okrem granúl už nám veterinár aj predpísal taky sprej no má to aj tak znova tak som si prišla po radu ak náhodou ste niečo takéto mali ako ste to preliečili ďakujem
Niekedy to na súvis s alergiami. A najmä pri týchto albinoch 🙂
@mikasa_ackerman konzervy kapsičky ryžu s mäsom
@dada0902 my sme mali maltezáka a mal alergiu na všetko ľudské jedlo. Jedol len tapiokové veterinálne granule a dožil sa vďaka tomu cez 17 rokov. Niekedy môžu alergie vzniknút aj vekom. A akú ryžu s mäsom mu dávate? Psy nemôžu nič, kde je korenie alebo soľ, ich obličky to nedokážu spracovať.
moze byt alergicky aj na sampon
@dada0902 mali presne také aj horšie. Vyšli jej zlé pečenové testy a mohla iba granule na to určené. Na chrastičky pomohla obyčajná Calciová masť. Celú ju sestra potierala a za par dni to bolo OK.
náš maltezák by jedol čokoľvek ale veterinár nás upozornil aby sme mu dávali len granule tak to dodržujeme, najradšej má lososové
My teda mame macku, co ma podobne prejavy. Zerie iba vetsrinarne krmivo pre alergikov, ale i tak sa raz, dvakrat, za rok takto osype. Natieram mastou od dr ked je toho vela ci ked su moc skarede, inak nechavam tak a po chvilke sa vyliecia. Len sa snazim, aby si to moc neskriabala.
Ja mam pocit ze je to hlavne ked sa menia sezony, takze na jar a na jesen - bohvie, mozno je alergicka na nieco vo vzduchu, alebo ked sa jej meni srst ze ju nieco drazdi...no neviem.
@veselo_neveselo len maltezáci nemajú srsť, nemení sa im podľa ročných období
@dada0902 papá všetko okrem granúl? Čo jej dávate jesť? Mne to príde ako alergická reakcia, maltezáci sú veľmi senzitívni na určité jedlá, pomaly každý druhý má alergie.