Ahojte zienky! Veľmi by som Vás prosila o pomoc. V záhradkárskej oblasti je jedna mačička, ktorý sme si všimli par dni dozadu. Vyzerala v poriadku, ale dnes mala hnis v nose a je chudsia a chudsia. Doniesli sme jej vodu, jedlo... Aj mala chuť na to, aj vodičku si dala. Chceli by sme ju dat preč z tade. Mate už skúsenosť ako postupovať? Kam zavolať? Alebo ju zobrať na veterinu, poskytnúť liečbu a potom sa ozvať niake u zväzu? Prosím poraďte 🥺 dakujem
@karolinakaja kontaktuj obcianske zdruzenia orientujuce sa na macky v tvojom okoli, napr.
https://www.mackysos.sk/surne
@ukgirls ďakujem, len sa toho presne bojim, ze nám nepomôžu... Keďže ich je veľa. Mňa ako prvé napadlo, ze ju zobrať na veterinu, aby ju ošetrili všetko čo treba a aspoň ošetrený ju naspäť... Ale to by mi bolo ľúto...
@0silvia0 ďakujem veľmi pekne
@karolinakaja urcite to nenechaj iba tak, ak tak ju zober na tu veterinu, nech ju osetria a povedz veterinarovi aka je vec a uvidis, co ti poradi,
@karolinakaja Ideálne ju vziať k vet, preliečiť, následne sterilizovať, skúsiť nájsť domov, ak sa nepodarí, nechať ju už zdravú a kastrovanu v pôvodnom prostredí, dávať jej jedlo.
Útulky sú preplnené.
Ideál vziať na veterinu, pofotiť, fotky s popisom poslať DO najbližšieho OZ aj popisom aká je kde žije... Oni keď ju nevezmú aspoň jej budú hľadať domov alebo dočasku
zavolat do utulku-ale su tak preplnene,ze ti skor nepomozu ako pomozu .. u nas ich aspon odchytavali a kastrovali-potom nazad pustali do prirody