Mačka sa bojí a skrýva sa

frederik126
9. mar 2024

Zdrsvicko , zaobstarali sme si mačku ( pár mesiacov ma) ale boji sa nás a stále sa skrýva. Co máme robit ?

viestta
9. mar 2024

Dat jej cas

avonladyba
9. mar 2024

Ako dlho ju máte doma?

13uzivatelka11
9. mar 2024

My sme mali tiež také mačiatko, bála sa nás, sycala na nás a nasilu sme ju držali a mojkali aby cítila ze neublížime a za dva dni bola mojkac. Ale je to taka vnútorná domáca mačka

mk1111111111
9. mar 2024

Dajte jej vodu a jedlo, velmi sa jej "nevnucujte" a pockajte, ona sa osmeli. Aj mate deti, tak ich troska usmernite.

frederik126
autor
9. mar 2024

@avonladyba 4 h😂

0silvia0
9. mar 2024

@frederik126 tak po 4 hodinach ti nebude sediet na kolenach a priast, si nejaky nedockavy😃

tykat
9. mar 2024

@frederik126 nic, nevsimat si ju, pravidelne davat jedlo na jedno miesto, pekne ju zavolat, prihovorit sa jej, ona sa casom osmeli a bude zvedava na vas 😉 Mozete skusit aj nejaky sustivy papierik na motuziku a palicke jej podstrcit a popotahovat, hrat sa s nou, macky su zvedave a hrave. Alebo aj take to svetielko ako ukazovatko ju moze vylakat von ked bude behat pred nou po zemi.
A ak je dnu tak macaci zachod nainstalovat niekam do rohu aby mala kde chodit na potrebu.

januska12323
9. mar 2024

Ty keď prídeš k neznámym ľuďom na návštevu hneď máš chuť sa kontaktovať? Nechaj ju na pokoji, musí zistiť, že sa nemá čoho báť.

mamutka
9. mar 2024

@frederik126 naše sa kedysi cele štyri dni skrývali pod linkou. Keby nemizlo jedlo, ani neviem že ich máme. Boli veľmi vystrasene, z ulice. Postupne sa osmelili. Len nič nesilte, žiadne prudké pohyby, nenahanaj. Čakajte, príde samo

btus
9. mar 2024

vytvoriť jej miesto, kde bude mať jedlo a pitie. Toto miesto nemeniť. Postupne sa snažiť hrať s s ňou, ale nie ju fyzicky chytať, ale nejaké klbko, niečo na povrázku, nejaká loptička. Zaujať ju. ona sa postupne osmelí.

avonladyba
9. mar 2024

@frederik126 tak je normálne že prvé dva dni bude zalezena. Možno aj týžden. Ona si musí opozerať prostredie, teritórium, o pár dní už bude ok. Ja mám mačičky mesiac, ale teda brala som dve. Tam to bolo veľmi rýchle, aj keď sa dali hladkať od začiatku, keď sa dalo, zaliezli pod posteľ. Teraz to už nerobia, neskrývajú sa nikde. Do kukane pre mačky nevliezli ani raz. Vyslovene spia na posteli rozcapeni.

benit
9. mar 2024

My sme priniesli rocnu macku tyzden pred vianocami. Sedela pod postelou, nechcela sa dst ani pohladkat. Teraz spava s nami v posteli. Je maznava. Chvilu to potrva, dajte jej cas.

kikazoe
9. mar 2024

dajte jej čas, pamlsky, nechajte jej voľnosť, dovolte jej objavovať a hlavne nekrčte a nesilte to

jazula
9. mar 2024

Dajte jej aspoň pár dní 🙂. Nech si presnorí byt, spozná, kde je doma, zvykne si na zvuky. Skúste nerobiť veľmi hluk, misku na jedlo a vodu jej dať na kľudné miesto. Nevšímajte si ju veľmi, keď tak sa jej prihovorte tichším kľudným hlasom a dajte nejakú dobrôtku…to pôjde 🙂

janulik2008
9. mar 2024

My sme doniesli kocurika. Mal cca polroka. A jediný ku komu šiel, bola sestra ostatných sa bál. Až po pár dňoch, sa osmelil aj to chudák sa skrýval stačil len hlasnejši zvuk. Nám inak pomohlo "zlanáriť" ho na hračku 😉😁

kacena4
9. mar 2024

nasa sa schovavala 3-4 dni potom bolo lepsie a zvykla si

aurinia
9. mar 2024

@frederik126 macke treba dat tiche miesto, pelech, wc, žradlo na miesto kde sa velmi nechodi. Pockat par dni kym si onucha svoje okolie, zorientuje, vyhodnoti okolie ako bezpecne. Macka sa nasilu nechyta. Najlepsie ju ani nehladkat zo zacistku. Pockat kym pride sama. Ak macka vrti chvostom, je nervozna, nepraje si to co prave robite. Najlepsie si vybudujete vztah ak sa naucite rozumiet jej potrebam a budete ich respektovat. Pozrite si nejake YouTube videa alebo clanky. Urcite pohyby a spravanie macky ma svoj dôvod, je dobre to poznat.

macekovam
10. mar 2024

@frederik126 hraj sa s nou... motuz a tak...