Mačka krvácala

r1uska
31. aug 2024

Dobrý deň. .. moja mačka bola v posledných pár týždňoch pred pôrodom. Chcem dodať že žije vonku. Je to voľne žijúca mačka. Bola už 3 krát za svoj život tehotná... Dneska prišla a krvácala z vagíny ale nemala mokré brucho respektíve bradavky. Ani stopa že by kojila... Som si 95% istá že bola tehotná... Zatiaľ sa vždy po pôrode mačiatka starala a všetko podobne... Prvé po pár mesiacoch niekde odniesla.... Tento rok tiež sa o ne starala pekne aj všetko ale potom ich odniesla na trošku iné miesto no po pár dňoch aj od tiaľ zmizli... Všimla som si že jej asi vadí keď som pri nej bola... Mačiatka som ani nechytala ani nemala s nimi žiaden kontakt iba som ich vždy skontrolovala. Teraz tretí krát som ich ani nevidela ani nemá mokré bruško ako stopu po kojení. Stalo sa že nejaké mačiatko zožrala to sme už riešili. Ale teraz krváca a nemá mokré brucho... Zmenšilo sa jej ako normálne po pôrode... Určite ich porodila ale nemá na sebe inej stopy ako to že krvácala... Napadlo mi že ich zožrala ale hneď po pôrode? Máte niekto skúsenosti alebo nejakú radu?

didush27
31. aug 2024

@r1uska smer veterina a rovno ju sterilizovať

janai1
31. aug 2024

@r1uska chudák mačka.
By vás zabilo ju dať sterilizovať?

0silvia0
31. aug 2024

@r1uska zober macku na veterinu, asi ma nejake poporodne komplikacie

r1uska
autor
31. aug 2024

@0silvia0 ostatné mačky vôbec neobľubuje je rada sama...

0silvia0
31. aug 2024

@r1uska a co to ma spolocne s jej zdravotnym krvacajucim problemom? Ved na veterine sa nejde socializovat s inymi mackami, mal by ju tam pozriet veterinar.

aandrea9
31. aug 2024

@r1uska ja ti poradím jedno jediné. Daj to chúďa kastrovať🙏

aandrea9
31. aug 2024

@janai1 ona si radšej robí starosti ci mačiatka zozrala 😡

r1uska
autor
31. aug 2024

@0silvia0 to že neznesie kontakt s mačkami. Zrejme sa chce len páriť ale rodinu si zakladať na to nemá

0silvia0
31. aug 2024

@r1uska prosim ta, macky si nezakladaju rodiny, pudovo sa paria a pudovo sa staraju o mladata.
Ty si dieta? Toto neries, rieste veterinara a sterilizaciu

dobryden
31. aug 2024

@r1uska Och to je otrasna macka ked žerie svoje mladata.Nemam skusenost s mackami ale kamarátova suka ked bola prvy krat kotná šteniatka zozrala ale postupne.Takze su take pripady.Otazne je,si si uplne ista ze tvoja macka bola kotná?Ale ak to raz urobila mohla to opakovat a pozrat vsetky,ale to je ozaj nechutná macka.Radsej ju daj vykastrovat.

r1uska
autor
31. aug 2024

@dobryden ona je inak úplne skvelá hravá ale toto ma zarazilo... Viacej ľudí tu na celej stránke písalo že ich mačka zjedla svoje mladé ...

marianeta
31. aug 2024

@r1uska nemusela ich zožrať. Mohli sa už mŕtve narodiť. Mačku treba dať sterilizovať..

dobryden
31. aug 2024

@r1uska Tak neviem,mna by taka macka odpudila.Ale preco ju nedas vykastrovat?Myslim ze bude aj ona spokojnejsia a aj ty.

r1uska
autor
31. aug 2024

@r1uska keď ma moja mačka kontakt s človekom zvieraťom alebo nejaký stres o mladé väčšinou ich dá preč. Stalo sa to už raz. Máme ešte inú mačku a tá mala kontakt s jej mačiatkami a hneď potom ich dala preč. Nemohla mať aj teraz u niekoho kontakt alebo stres ? Už tu boli rôzne konverzácie a ľudia vraveli niečo o strese

zojanka
31. aug 2024

@r1uska Prečo sa vyhýbaš komentárom o kastrácii? Na všetko reaguješ len na toto nie. A práve toto jediné by bolo pre vašu mačku to najlepšie riešenie. A ani tie mačence by neskončili zožrané, zrazené, utýrané.... ani by si nemusela 2x do roka skúmať či má mačka oslintané bradavky.

0silvia0
31. aug 2024

@r1uska nazov diskusie je macka krvaca. Ideme riesit jej krvacanie ci zranie mladych? Co je podstatnejsie podla teba, co myslis?

r1uska
autor
31. aug 2024

@zojanka je to voľne žijúca mačka ktorá nemôže byť po operácii v čistom a vyleštenom sterilizovanom prostredí je to riskantné a do bytu si ju vziať kôli alergikovi nemôžem.... Viem ze takto rodí mláďatá ktoré sú v ohrození ale vážne nemám peniaze na to jej uhnat nejakú infekciu z vonku

r1uska
autor
31. aug 2024

@dobryden je voľne žijúca a nemám ju kam po operácii dať do sterilného prostredia v byte nemôže byť kôli alergikovi a vonku sama len tak behať nemôže je nemožné ju udržať na našom pozemku

r1uska
autor
31. aug 2024

@0silvia0 takto jej krvácanie ma zarazilo najviac. Po druhé mačiatka mala vždy na našom pozemku a teraz nikde ani jedno. Po tretie mala bruško a teraz ho nemá.... Skutočne neviem čo sa mohlo stať takze som čakala nejakú milú radu nie hate

0silvia0
31. aug 2024

@r1uska milu radu nemozes cakat, pretoze nikto nevidime ako jej to krvaca.

zojanka
31. aug 2024

@r1uska úplne bežne sa kastrujú aj voľne žijúce mačky. Jednu dve noci ju necháš dospať v prepravke a môže ísť. Keď sa bude kotiť 2x do roka a chodiť po vonku krvavá tak si infekciu uhnať nemôže? To je len výhovorka, ale rob ako myslíš. Každopádne ak krváca šla by som na veterinu, na MK ju nikto nevyšetrí. Môže mať v bruchu ešte mačence a nemusí.

r1uska
autor
31. aug 2024

@marianeta
Mala pomerne menšie bruško ako mala pri prvých tehotenstvách a je možné že sa kľudne aj tri mačiatka narodili mŕtve ?

r1uska
autor
31. aug 2024

@0silvia0 viac menej už len špiní ale toto som teda nečakala od vás

crazy_cat_lady
31. aug 2024

A co si cakala? Pochvalu? Take tazke ju vykastrovat a nechat ju den v prepravke? 🤦

dobryden
31. aug 2024

@r1uska A na ten den,dva ju nechat v prepravke pre macky,zadovážiť nejaku vatsiu a mat ju tam?Susedina macka po kastracii tiez nebola v dome ale na zahrade.

danik1505
31. aug 2024

@r1uska nemusí byť v nejakom extra sterilnom prostredí. My sme obe naše mačky dali sterilizovať a noc po kastrácii strávili v letnej kuchyni, aby sa k nim hlavne nedostal kocúr. Na ďalší deň už mohli ísť normálne von. Ranu sme priebežne kontrolovali, zahojili sa veľmi pekne. Sterilizacia jednej mačky má stála 45€ a sú spokojné ony aj ja 😉

r1uska
autor
31. aug 2024

@r1uska momentálne nemám kde zobrať pre naše 3 mačky 1500€ takže keď všetci radia kastráciu chápem ale ak mi niekto plánuje prispieť tak budem rada lebo 1500€ fakt na kastráciu nemám

226lenka
31. aug 2024

Hneď v pondelok s mačičkou na veterinu nech ju prezrie veterinár a rovno nech vám aj dá termín na sterilizáciu.

danik1505
31. aug 2024

@r1uska 1500€? To čo zlatou niťou zasiju a diamantami vyzdobia ranu? 🙄

226lenka
31. aug 2024

@r1uska a neboj sa, určite vysterilizovanie jednej mačky nestojí 500 eur