Mačka hnačkuje

booklover123
22. júl 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Mam mačičku v septembri bude mať rok. Nie je u mňa ešte ani mesiac ale veľmi rýchlo si zvykla. Avšak predvčerom som jej dala kapsličku Brit s hráškom a na druhy deň mi vracala a preháňa ju od včera. Čo by pomohlo? Mam ešte jednu mačičku tej nič nebolo. Na internete píšu kadečo ale určite ich nenechám hladovať. Maju lteraz len granule a vodu. Ďakujem vám.

maca1984
22. júl 2024

Zájsť k veterinárovi.

booklover123
autor
22. júl 2024

@maca1984 Ďakujem vám áno ja viem ak ju to do zajtra neprejde tak určite. Ale inak jej nič nie je ani sa neciti zle šanti sa papa pije.

kika900
22. júl 2024

1/4 živočíšneho uhlia alebo Imodium 1/4 kapsulky rozpustenej v kubíku vody cez striekačku do pusinky. Kuracie maso s ryžou. Žiadne kapsičky, konzervy. Pozor na dehydratáciu v tomto teple. Veterina.

jeltica
22. júl 2024

dala by som tiez zivocisne uhlie, tym nic nepokazis. no kapsicky by som asi nedavala, aj psy z toho prehana.

mmooly
22. júl 2024

mne vetroš radil úplne rozvariť ryžu a tú jej dať..

booklover123
autor
22. júl 2024

@kika900 radšej to uhlie nie kapsičky mi doktorka povedala že nemám dávať zatiaľ. Uvidím co mi zajtra povie keď pôjdem.

booklover123
autor
22. júl 2024

@jeltica Práveže len z tej jednej bolo zle. Ale len mladšej ta staršia úplne v pohode. Pravdepodobne jej to nesadlo.

marianeta
22. júl 2024

@booklover123 ak tento druh kapsicky ešte nejedla tak to môže mať z toho..Mačky sú citlivé na prudké zmeny v strave. Moja keď začala chytať myši tak prv len pre zábavu,no potom som ju prichytila ako tu myš žerie. Mala neskutočnú hnačku a skončili sme u veterinára.

booklover123
autor
22. júl 2024

@mmooly Ďakujem mne veterinárna povedala že len tuhú stravu jej mám dávať a zastaviť sa keď budem mať čas že to porieši so mnou. Keď som sa pýtala či nemôžem niečo kúpiť v lekárni čo by jej pomohlo tak že nie. Dám vedieť ako dopadla. Ďakujem všetkým za rady🙏❤️

booklover123
autor
22. júl 2024

@marianeta práveže ja som sa s bývalou majiteľkou o tomto radila a vyslovene značky mi písala ktoré papali a ktoré im mam kupovať. Lebo napríklad keď som chcela kúpiť Félix kapsičky tak ma hneď stopla že to v žiadnom prípade. Jej mačky z toho vracali a hnačkovali vraj kvôli nízkemu obsahu mäsa takmer žiadne tam nie je. Tak to som ani neskúšala.

booklover123
autor
22. júl 2024

Ja som im dávala zatiaľ len Brit a jedna s tým hráškom mala na nu takýto ucinnok ale druhej nič nebolo.

marianeta
22. júl 2024

@booklover123 no áno Felix nič moc, ale proste sú mačky ako tá moja ktorá je príšerné vyberava. A keď chuti Felix tak jej dám. Doma mi trcia konzervy Cosma ,úplne čisté mäso ktoré by som aj ja mohla zjesť, a ani sa toho nedotkne. Zje len granule, z polovice kapsicky polovicu nechá, zlize len tu šťavu.. Zrejme žerie ďalej myši 🤢.

booklover123
autor
22. júl 2024

@marianeta Tak to mi je ľúto. Mne zase mňauka keď nechce granule ale niečo iné lebo je taka rozmaznané v tomto. Ale ja nedovolím keď raz ma stanovené že kapsulu večer tak večer. Lebo toto by mi robila už stale kým by si nepresadili svoje. Zajtra idem ku veterinárne tak sa spýtam že prečo to mačička vaša robí a či sa dá tomu nejako zabrániť. 😊 Možno mi niečo poradí.

marianeta
22. júl 2024

@booklover123 no asi sa to už nezmení.Ona je taká od mačiatka ( má už 2 roky ). Najdrahšie konzervy som jej kupovala a viac som vyhodila a ja stále vyhodim než ona zje. Dávnejšie zjedla aj premrazene kuracie mäso,ale už ani o to nemá záujem. Zato šunky ( aj to len jeden druh) by zjedla za vedro.. Nuž ale tou ju nesmiem kŕmiť.Dostane raz za čas ak mám doma kustik malý ako necht.

marianeta
22. júl 2024

@booklover123 inak je tu aj skupina We love cats - milujeme mačky ,..pridaj sa . Aj tam nájdeš kopu rád ohľadne mačiek..