Mačička u susedov

5. nov 2024

Dobry den prosim vas suseda z oproti panelaku si zabestelovala macicku,moze mat tak polroka podla velkosti no lenze sú to tmavsi spoluobcania ktori pochopili ze to není hračka a zavreli ho na balkone je tam cele dni a noci je zima a on tam stale mrauci chudatko je to na tretom poschodi vidím a pocujem ho denne,sedi na leme balkona aj sa bojím ze spadne alebo skoci ja byvam oproti v panelaku neviete mi poradit co mam robit kam to nahlasit mam sama dve macicky je mi to luto

maca1984
5. nov 2024

Skúsila by som príslušnú RVPS

autor
5. nov 2024

@maca1984 dakujem, je to v dedine takze na okresne mesto mam pisat pripadne volat? Skusila som aj obecný urad ale majú to s prepacenim v zadku, sekretarka mi povedala ze takých maciek na ulici je az až..nech sa tam postavi na ten balkon ona.....

betulinka1
5. nov 2024

Zaklop im, ze sa o tu macku postaras.

autor
5. nov 2024

@betulinka1 vdaka za napad ale zijem v garsonke a uz dve macicky mam, nedokazem sa postarat o dalsiu vravim na rovinu ako to je

maca1984
5. nov 2024

áno, okresného mesta RVPS.
Existovala tzv zelená linka, ale zrušili ju.
Prišiel mi mail od zvierací ombudsman , kopírujem časť
VÁŠ PODNET ADRESUJTE RVPS
Ak ste svedkom krutého zaobchádzania a/alebo zanedbávania starostlivosti o zviera/zvieratá (nedostatok vody či jedla, poranenia spôsobené zlým zaobchádzaním, celkový stav zvieraťa nie je dobrý), môžete podať podnet na príslušny regionálny odbor RVPS.

autor
5. nov 2024

@maca1984 dakujem ti velmi pekne

autor
5. nov 2024

@maca1984 ach ked vidim reakcie a recenzie na rvps v okresnom meste je mi smutno, ludia sa stazuju ze neriesia ani psov uviazanych o ploty...

maca1984
5. nov 2024

Pozri, za vyskúšanie nič nedáš. Možno motyka vystrelí.

hyta
5. nov 2024

Zlatko, mám strach, že kým rozhýbeš dáky orgán, tak mačička bude po smrti. Píšeš že nemáš podmienky v byte pre ďalšiu mačičku, čo chápem. No takto ozaj uhynie. Nemohla by si si ju zobrať aspoň cez zimné obdobie? Inak jej asi nepomôžeš. Ešte je otázne, či by ti ju majitelia vôbec dali. U nás takto týrali na balkóne psíka. Pri otvorenom okne sa ani pre ten jeho nárek spať nedalo. Zavolali sme políciu, prišli dvaja, jeden z nich bol tiež psíčkar, tak to riešili. Ľudia vedia byť krutí, keď ku zvieratám nemajú vzťah, načo si ich berú domov? Celé zle.

autor
5. nov 2024

@hyta mozno by som ju vedela dat k mamke alebo k ocovi, obavam sa, ze mi ju nedaju ale pokusim sa. Suseda mi hovorila ze bola svedkom toho ako ten cigan, manzel tej co si zaobstarala macicku, isiel vyniesť smeti a niesol aj macicku a vracal sa bez nej takze zrejme sa jej chceli zbavit vypustit ju a ona sa vratila. Vo vchode ju jeden chlapcek odchytil a vrátil im ju kedze vedel že je ich, vraj sa tvarili ze usla..🥺🥺🥺

janulik2008
5. nov 2024

Odkial si?

hyta
5. nov 2024

Otrasná zberba, daj, prosím, vedieť, ako si u nich pochodila.

autor
5. nov 2024

@janulik2008 okres Liptovský Mikuláš

autor
5. nov 2024

@hyta tak moja bola som zaklopat nikto mi neotvoril iba starsia pani co byva na rovnakom poschodi, vraj uz dva dni nie su doma a isli s detmi k rodicom vraj takto chodia dvakrat do mesiaca. Najradsej by som vyvalila dvere.

refly
5. nov 2024

Tak to je rovno týranie zvierat. Nedá sa volať na políciu? Huby by som im rozbila.
Pripadne, nedá sa mačke hodiť aspoň nejaké žrádlo?

autor
5. nov 2024

@refly policajtov sme uz volali minule,vysmiali nas ze co oni maju robit,ze nech riesime daky utulok alebo odchyt ze oni ho nemaju kde dat,arogancia najhrubsieho zrna.Poviem aspon tej pani co je s nimi na poschodi nech mu hodi cez balkon,dam jej nejake jedlo prenho,vraj je to kocurik.Smutno mi je z toho, zvieratá nie su veci

hyta
5. nov 2024

Toto je ozaj brutálne týranie, ja by som skúsila ešte raz políciu, alebo čo hasičov?

autor
5. nov 2024

@hyta ideme to so susedou este raz skusit,to mnaukanie je take zufale az mi je do placu.

kiki68
5. nov 2024

Pocuj a neviete mu dat nejaku dosku, ze by preliezlo z balkona na druhy balkon? Na tu vysku tam je zvyknute.

refly
5. nov 2024

Otrasné volačo... policajti sú fakt prasce. Kebyže im húfne napíšeme napr na facebook? Rovnako aj na RVPS? Strašné keď si človek nemôže pomôcť.
Nedá sa tam... dať zo susedného balkóna nejaká laťka a nalákať ho na žrádlo, aby kocúr preliezol?
Chcela som si chvíľu prečítať nejaké blbosti na koňovy, kým sa najem a namiesto relaxu zas iba starosti.... Takto tam fakt skape...

vierkaaa85
5. nov 2024

Pozri na nete SOS linka proti krutosti

betulinka1
5. nov 2024

Mna este napadlo hasičov zavolat. Ved oni aj zvierata zachraňujú zo stromov.

janagem
5. nov 2024

Ozka v okolí. Alebo sloboda zvierat

autor
5. nov 2024

Na linku pomoci zvieratam sme sa nedovolali nedvihaju nam ale susedin manzel našiel staru dosku z regalu, dali sme ju cez balkon ale malý sa boji prejst. Aj by chcel ale má strach.Cakame na jeho odhodlanie,som rada,ze dobri ludia nevymreli. Som ochotna si ho nechat hoc aj suché rozky budem jesť

hyta
5. nov 2024

Chápem, že ti je z toho do plaču. Ten nápad s doskou mi príde ako dobrý nápad, dať tam kúsok mäska, snáď by to chúďatko preliezlo ku susede do balkóna. Alebo ako som ti písala, prípadne tých hasičov.

hyta
5. nov 2024

Si dobrá dušička. Verím, že ak na tú dosku dáte dačo na žrádlo, pomaly sa odváži prejsť. Držím palce a napíš.

refly
5. nov 2024

Dajte mu tam kúsok mäsa, nechajte to tam a eventuálne by sa mal osmeliť a skočiť.
Ste veľmi dobrý človek, že to riešite... Nikde nie je napísané, že Vám musí ostať na krku. Vždy ho môžte inzerovať a darovať nejakým normálnym ľudom. Len ho treba odtiaľ nejako dostať... a možno by nebolo od veci nechať susedom nejaký pekný list, kde sa pohrozí zavolaním polície a spomenie sa že týranie zvierat je trestný čin, za ktorý hrozia 2 roky väzenia. Vieme že polícia sa leda tak od srdca zasmeje, ale oni to nemusia vedieť. Aby sa náhodou nestalo že za chvíľu tam bude ďalšia mačka, alebo iné zviera...

autor
5. nov 2024

@hyta nechali sme na doske otvorenu pastiku a vzdialili sme sa presiel k nam bez problemov je mu dost zima trasie sa ale uz je u mna.Mam dve macicky jedna má 8 rokov a druhá 3,neznasaju to moc dobre,ale nerobia si ani zle iba sycia a obchádzajú sa.Je velmi tazke pre mna ako pre 20r babu co robim ako operatorka stroja vyzit s dvomi macickami ale nejako zvladnem aj s nim aspon kym mu nenajdem domov.Je velmi zlaty a dakujem vám za napady

autor
5. nov 2024

@refly som tak nasratá poviem ako to je,ze ked ich uvidim ako sa vratia tak im tak vynadam ze sa zaseru

hyta
5. nov 2024

Juj, ale si mi zlepšila náladu, ďakujem ti za tvoje dobré ❤ a že ti osud toho drobčeka nebol ľahostajný. Ak potrebuješ pomôcť s krmivom, napíš. Je to veľa mať v malom byte tri mačičky, skúšaj hľadať pre kocúrika nových majiteľov.