Ahojte, poprosila by som info z prvej ruky ohladom tejto rasy a jeho srsti - starostlivost - ako casto cesete? Ako casto strihate? Plzne? Mate niekto takeho psa a pritom ste alergicky na psov? Ako to znasate? Kde vencite? Mesto vs. vidiek. Predsa len, chodit po ulici asi velmi tej srsti zabrat neda, narozdiel od prechadzok v lese.
Prosim nepotrebujem teoriu z googlu, uz som si nastudovala. Len osobne prakticke skusenosti.
Dakujem
V našej rodine je jeden Lagotko a taktiež známi majú. Starostlivosť o srsť je kľučová a treba strihať aby sa nevytvarali dredy a aby sa tam nedržal bordel. Čo sa týka plznutia to skoro vobec. S alergiou poradiť neviem. Čo sa týka venčenia, tak ako psík je aktivný veľmi ale otazka je ktorý nie je. Aktualne rodina aj známi maju babatka a to venčenie nie je take ideálne ale všetko pekne psik zvláda a idealne ho vybehať na poli.
je to ešte aktuálna otázka?
ja mám lagotto. strihaný je nakrátko každé 3-4 mesiace, češem a kúpem ho spravidla len pred strihaním. medzi strihaniamu mu len občas obstrihám srsť okolo očí. labky, podvozok, papuľu a zadok umývame 2x denne v sprche po venčení. nepĺzne vôbec, k alergii sa vyjadriť neviem. bývame v meste, venčím v parku a pri rieke, ale chodievame na víkendy na chalupu.
veľmi priateľské plemeno, náš je z tých menej aktívnych. vie byť síce pojašený, ale nepotrebuje niekoľkohodinové prechádzky, aby vybil energiu. celkom ho vyčerpá aj kvalitná polhodinka hry v parku.
@lalaboo Nechytaju a mu do srsti vselijake semienka z burin a potom vznikaju chuchvalce?
keď nemá príliš dlhú srsť, je to v pohode. najhoršie je to začiatkom jesene, vtedy je rôznych pichľavých chlpatých semien najviac, ale strihanie nakrátko situáciu výrazne zlepší.
my síce nebeháme denne po lese, no nemám pocit, že by starostlivosť o jeho srsť bola nejaká náročná.
@lalaboo ahoj mozem aj ja otázku?zvazujem Lagotta zomrel nam 13r bobtail…no stale bojujem či kúpiť či nie.Vidim videá ako hrabu veľké jamy😂bojím sa ako bude vypadať dvor.A tie začiatky neni sme celý den doma až poobede ako zvláda samotu(prácu a školu ma asi každý)no každá rad ma potesi…vás ma pp?
Ja mám dcéru alergičku a je to jediný pes, ktorého doteraz zvládala. Aj to je vonku. Žiaľ, dnu nezvládala ani šteniatko lagotta. Ale my máme záhradu teda. A na noc ide do obytnej garáže. Ale fenke lagotta našej to tak vyhovuje, má rada byť vonku, aj sa veľa venčí, my sme s ňou vonku celá rodina, deti.. Žiaľ, pes pre veľkých alergikov na psa neexistuje. Majú psie sliny. Ale iné plemeno by dcéra nezvládala ani vonku. Keď sa ošuchla oň a náhodou si šla do očí, alebo chlpy zostali na oblečení, bol problém a veľký. Nezvládala ani bradáčika, čo je tiež hypoalergénny pes ..
Blizka kamaratka ich uz roky chova takze ich casto zazivam 🙂
Ano strihat pravidelne. Cesat tiez, vsetok bordel sa v tej srsti bude drzat, to je jedno ci listie a bodliaky z lesa alebo trava a prach zo sidliska, srst vyzaduje starostlivost.
A je to velmi akcne a aktivne plemeno.