Viem, že sa to dá vygoogliť, ale skôr mi ide o reálnu skúsenosť,lebo vraj aj tym psom bez chlpov padaju zasa "vlasy" 😅
Yorkshire, ale samozrejmé z chovnej stanice, aby si mala zaruku, že ti z neho nevyrastie špic😀
aj Cavalier by mal mať vlasy a nie chlpy, tak ako yourkshire 🙂
@s_o_n_i_k_e cavaliera sme mali a ten plzne nenormalne
Mám maltezáčku, chlpy nemá a viac vlasov vypadne zo mňa než z nej.. 😅
Tie co maju vlasy 🙂
Maltezak ma tiez vlasy a nvm ci nie aj pudel ci?
Nášmu maltezakovi teda nič nepadalo.
@lucia13022023 vobec po nom neostavali chlpy? Ked si ho zobrala na ruky, neostavalo ti na obleceni nic?
bišon vôbec a mala som vipeta ktorý keď bol vyčesaný tiež nie…
Vipet
fakt? Lebo známa ma Cavaliera a ani chlp a ešte hovorím, že by som ho brala ale som alergická na chlpy a ona, že Cavalier ma vlasy a to ho brala z chovnej stanice aj s papiermi, cenu radšej písať nebudem :D tak neviem, či záleži od druhu odkiaľ pochádza no fakt ani jeden chlpek nemá 🙂
Babka má Maltezaka a nepúšťa chĺpy.
Nie vôbec.
@s_o_n_i_k_e cavalier plzne dokonca celorocne.
@colsami známa ma Cavaliera a ani chlp a ešte hovorím, že by som ho brala ale som alergická na chlpy a ona, že Cavalier ma vlasy a to ho brala z chovnej stanice aj s papiermi, cenu radšej písať nebudem :D tak neviem, či záleži od druhu odkiaľ pochádza no fakt čo prídem, čo hladká, chodím v ponožkách, tak ani jeden chlpek nemám na sebe 🙂
Cinsky chocholaty pes
Pudliky neplznu. Ich treba davat pravidelne strihať praveze. Pri pravidelnom cesani nebudu chlpy doma.
Maltezacik ma vlasky a vobec mu nepadaju
mala som toy pudlíka,nepĺzla,ak sa našlo niečo,tak to bol občas chumáčik srsti,ale výnimočne,a potom som mala čínskeho chocholatého,tiež nepĺzol
Bisonik neplzne. Má vlasy. Vlasy má aj York, maltezak, pudlik, shi-cu, maltipoo, …ale vlasy musíš cesat a pravidelne strihať
Pudlik. Alebo Portugalsky vodny pes.
Taliansky vodny pes tiez. A tusim ani tie biele westiky neplznu. Ale mne ziadna neplznuca rasa k srdcu nie je blizka. Ak nie si alergicka, tak roboticky vysavac vyriesi 95% problemov s chlpami.
aj my sme mali kavaliera a fakt pĺzol poriadne.
My máme španielskeho vodného psa a neplzne vôbec, ani nebude. Ani česat sa nesmie. Ďalej neplzne shi tzu, pudel a aj taliansky a posrtugalsky vodny pes by nemali.
Pudlik. Máme jedného doma, neplzne vôbec, má vlasy.
Nevýhodou je, že tie vlasy rastú a tak je potrebné ho nechávať pravidelne strihať. My nasho nedávame strihať "na pudla", len mu nechávame srsť skrátiť na rovnakú dĺžku.
A k neplznutiu dostaneš aj dobrú povahu, pudle sú vo všeobecnosti múdre a poslušne psíky. 🙂
Havanský psík,má vlasy, neplzne.
Maltezak na vlasy a neplzne nemeni srst zima leto. Ale tak vlasy padaju aj nam aj im. Treba cesat a bude to ok. To iste york. Maltezak 3 vlasy popadané a civka to bolo ine delo. To som mohla strikovat svetre.
Malý bradáč. Nepĺzne vôbec, máme už druhého.
@s_o_n_i_k_e cavalier plzne, vlastná skúsenosť mala som
Náš yourkshire neplzol ani chlpy ani vlasy ani nič