Ahojte mamičky, kto tu ma kastrovanu fenku? Zmenilo sa jej správanie po kastrovani? Prestala onanovat? Moja fenka je na nevydržanie počas harania... Niekde som citala že fenka pp kastrácii môže byť agresívna. Čo si o tom myslíte?
naša je kastrovaná hneď ako dospela a nemá žiadny problém. možno závisí od plemena. neodbavovala sa nikdy, tak na to odpovedať neviem.
Nasa fenka je tiez kastrovana odmalicka - je z utulku bolo to v.podmienkach - ale teda bola super predtym aj teraz. Agresivity mala ona vzdy ze 0.00000 nas by mohl aj zlodek vykradnut a ona sa pride pomojkat, po kastracii sa nic nezmenilo
Spravanie sa nezmenilo... Sterilku mala 3 mesiace po prvom harani, cize cca ked mala 1r.
Naša sa vôbec nezmenila.
Keď mala dva roky, tak sme zrazu zistili, že čaká šteniatka.
Sem-tam zvykla utiecť z dvora, keď som ju pustila vonku.
Tak hneď potom sme ju dali kastrovat.
A je úplne taká istá ako predtým.
A aspoň už nemusím po nej stále utierať podlahu (keď sa harala, tak často po nej boli kvapky krvi).
Jedine ľutujem, že sme ju nedali kastrovat ešte pred šteniatkami. Lebo takto už máme zrazu dvoch psov 😁
Moju sme dali, keď mala 5r. Správanie sa nezmenilo, stále je to maznák a flegmatik... ale riadne schlpatela 😀
@danielittar práve preto,ona sa tá povaha skôr znení u psov,feny ,sa mi zdá,že začnú byť niekedy ostrejšie 😏.
cca mesiac po kastrovani sa este natrasala na macovi kym z nej nevysli hormony a uz je klud .. moja bola kastrovana na starobu - dostala rakovinu a nadory na maternici takze ak psa nemas na stenata a hov daj ju vykastrovat - nielen kvoly tomu,ze je hrozna ale aj kvoly moznemu neskorsiemu ochoreniu ...
Agresivita po kastracii je riadna povera.
Zmena povahy tiez. Neexistuje jedna jedina studia ktora by to dokazovala a potvrdzovala. Je to jedna z najcastejsich lzi co koluju a ludia si ich pekne podavaju dalej... Neplati to ani u psov, ani u suk.
Co sa tyka nezelaneho spravania - na to pozor. Ak Ti suka "onanuje", a ak je to starsie zvieratko co je kastrovane neskor, nie je ziadna zaruka, ze s tymto prestane. Pretoze to nie je uz iba hormonalna zalezitost ale aj navyk = zlozvyk. Moze to pomoct v tomto smere, aj nemusi. Ak je na nevydrzanie najma pocas harania, pravdepodobne pomoze, kedze po kastracii uz nebude mavat cyklus.
Kazdopadne kastracia ma vela benefitov zo zdravotneho hladiska.
Zalezi kolko mesiacov mala ked si ju dala kastrovat. Cim bola starsia, tym viac ma tychto prejavov zachovanych. Ja mam kastrovanu ako mladu este a ajtak niekedy skoci na psa sa poobtierat, iked su to skor sekundy a len par krat do roka 🙂
Baby nám vlciacku,bola vždy nerozumná ,hnala sa do všetkého neznámeho 😏, akonáhle prišla k sterilizácii,začala normálne rozmýšľať.ci skočiť,či obísť, predtým sa na mňa dakedy ani nepozrela, očný kontakt,teraz sa má akokeby pýta,či smie. Čiže,keď sa kastrujú,sterilizuju, ovplyvňuje to ich správanie,či hneď,či po mesiaci.
Ja síce kastrovanu nemám, ale sestra mala viac feniek kastrovanych po prvom harani a všetky boli kľudne tak ako predtým.. jedna až na staré kolená sa menila, začala všetko žrať, ale to bolo spôsobené niečim iným, nie kastráciou..
Naša kastrovana nie je, áno keď hara asi takých 4-5dni rada tancuje (tak to volajú deti 😅) ale potom sa ukľudní..
Mala som na výcviku kopec sučiek pred aj po kastrácii, niektorej sa zmenilo správanie, niektorej vôbec, niektorej došlo k skľudneniu, u niektorej vôbec. Je to prevažne o výchove a tiež o temperamente a povahe konkretnej sučky. Kastrácia nie je zázračný liek na problémy správania.
Nasa je po sterilizacii kludna, vela spi a ma sklony k priberaniu. Agresivna nebola ani predtym, ani teraz. Je to velmi mily psik, ktory u nas kazdeho vita, urcite aj zlodejov by privitala krutenim chvosta 🙈 Bola sterilizovana ako mlada po 1. harani, urcite je to ine u starsich feniek…
Fenku som dávala kastrovat minulý rok kvôli faloškám a správanie sa jej nezmenilo vôbec.Aj som trocha dúfala,že sa trocha ukľudní,ale stále je ako neriadená strela 🙈 Také večne šteniatko 😂 Žiadna agresivita, nič,akurát mám pokoj od harania a falosiek,za mňa to najlepšie,čo som mohla urobiť 🙏 akurát že sa jej zvýšil apetít,predtým dosť spekulovala s jedením,teraz mám pocit,že jedlo je zmyslom jej života,tak ju musím trocha krotiť a zatiaľ ani žiadne priberanie sa nekonalo.
Bude mať 3 roky a kastrovat som ju dala po treťom harani
Jaj a čo sa onanovania týka,to nerobila ani predtým,ani teraz a ani žiadny pes,čo som mala pred ňou,takže v tomto neviem poradiť 🙈
Máme kastrovanu mopslíčku, ale na nej sme nevideli žiadnu zmenu - lenivá predtým aj potom 😁 príliš pohodlná na to, aby mala akékoľvek prejavy agresivity. Ale máme aj jazvečíčku a tá bola veru agresívnejšia pred kastráciou. Dávali sme ju však kastrovat až asi ako štvorročnú, tak to upokojenie sa išlo možno aj vekom
Naša bola veľmi milá pred sterilizáciou a ostala taká aj po nej.
My sme dali sterilizovať našu fenu NO.
Po každom harani mávala falošnú graviditu.
Zmenila sa iba v tom,že jej chuti neskutočne jesť😂🐺
Treba kastrovat hlavne kôli zdravotným rizikám a trápeniu ktoré prežíva vždy keď sa hára a áno máme kastrovanu fenku aj veľa našich známych a ešte som nepočula aby bola niektorá po kastracii agresívna alebo sa zhoršila povaha. Naša je ako predtým dávali sme kastrovat keď mala rok
Niekedy sa to potvrdzuje,pes po kastrovaní sa skludní,než to fenky po sterilizovaní začnú byť ostrejšie ,ale je to vždy na výchove a povahe psa,podľa mňa 😏. A
všelijake nálady majú aj hafani,nie len ľudia 😜