Krutosť k zvieratám

nika11103
11. apr 2024

Ahojte baby. Prosím o radu písala som aj teraz do inej diskusie . Moja mala dcérka, v júni rok a pól, začala byt extrémne krutá ku zvieratám . Rozumej na dvore máme mačky , začala im najprv stúpať na chvost a dnes už normálne s rozbehom tie mačky kopala. U babky tyranizuje psov , ti už po nej vrcia a stránia sa jej . Naozaj netuším , odkiaľ to ma , ja som tá najväčšia milovníčka zvierat na svete, ešte aj bzdochy zachranujeme , od malinkého malička ju vediem k láske zvieratám a ona toto.
Nepomôže krik , nepomôže no no no , nič , nepomáha ešte zatiaľ vysvetľovanie že macicku to boli, to zachvíľku začne bit aj nás ? A nie my s mužom sa nebijeme
Ani nikde nemala aké násilie vidieť . Ďakujem za všetky pripadne rady a pekný deň .

len_nig
11. apr 2024

Ja by som asi išla na tvojom mieste detskému psychológovi, toto nikdy nie je dobrý signál keď dieťa v takomto rannom veku ubližuje zvieratám takýmto krutým spôsobom. Ja by som sa fakt bála - ale ja mám napočúvané a napozerané fakt veľa true crime 😁 každopádne, normálne to určite nie je

alexandraas
11. apr 2024

Moj maly mal pokus sypat na macku piesok,raz ho poskrabala do lakte a je svaty pokoj.. tiez neviem odkial mal take spravanie,ale poucil sa..😁

zlatkapaps
11. apr 2024

Nechcem byt zla alebo co, ale niekde to proste musela vidiet. Take male dievcatko toto nemoze mat z vlastnej hlavy.

jaaankaaaa
11. apr 2024

@len_nig tiež mi toto napadlo ako prvé 😂😂
Ale seriózne, určite to nie je normálne

len_nig
11. apr 2024

Toto čo píše @alexandraas mi ešte príde "normálne" že nie je to vyslovene také kruté, ale keby mi robí dieťa to čo autorke mne by blikali všetky kontrolky.

jaaankaaaa
11. apr 2024

@len_nig presne presne sypať piesok to je taká nevinná srandička ale to čo píše autorka je vyslovene také násilne správanie

kulumulu123
11. apr 2024

@nika11103 necjcem ta chlacholit ale mne presne toto robil syn v jej veku. Dokonca nasa macka na cas zmizla ked ho uz z dialky zbadala.. Moja dcera 9r by si pre zachranu mravca dala aj koleno vrtat moj syn posliapal po vsetkom ci videl (jedine co chranil bi vcely lebo davaju med ktory on dokaze aj z flase pit keby mohol aj cely liter) Neboj prejde to. Teraz ma 4r a je to rovnaky milovnik vsetkych zvierat ako moje dcera... Jedine pomohlo vyhybat sa co najviac blizkemu kontaktu s inymi zvieratkami...

doris11
11. apr 2024

keď dieťa zataha za chvost, alebo nejako pacne to zviera.. ale keď do mačky úmyselne kope a snaží sa mu ublížiť tak je to zvláštne..
môj synovec bol taký istý, všetko čo videl tak bil kopal fackal, aj ľudí. Ostatne deti sa snim nechceli hrat, zvierata utekali. Ale teraz má 4 roky a je úplne iný, dobrý zlaty chlapček.

kulumulu123
11. apr 2024

@nika11103 tiez nemal odkial cerpat napady ako nicit vsetko zive aj nezive okolo seba sme uplne normalna rodinka so super vztahom k zvieratam... U nas sa aj pavuky a bzdochy vyhadzuju na dvor a nie do zachoda

mlska19
11. apr 2024

Robil to aj náš syn.Urcite to nikde nevidel.Pripada mi,ze skúšal hranice.Macky mu občas capli,poskriabali ho,potom mrncal.Tiez sme z toho boli zhrozeni,stale sme vysvetlovali a vysvetlovali.Teraz ma 3 roky,prešlo ho to a mačku,ktorá sa nechá a neutečie, pekne hladka,objíma a hovorí jej: Ľúbim Ťa! Tak aj psov,ale na tých si zase nikdy až tak nedovoloval,lebo boli znateľne väčší (20 kg).

nika23t
11. apr 2024

@nika11103 ešte je malá a nechápe, co robí. Môj brat toto robil, keď bol maly a teraz ma doma na dvore všetko, co sa dá a zvieratám venuje viac času a pozornosti ako svojej zene. A k psychológovi s takým malým, to mu akurát tak dáš zarobiť. Ten Ti zatiaľ nepomoze. Bud trpezlivá a stále jej opakuj, ze je to nesprávne. Nezabudni, ze je ešte príliš malá, aby chápala veci tak, ako Ty.

diewcatqoo
11. apr 2024

Ehm, ja som raz syna priblizne vo veku 2 rokov nacapala, ako sa snazi macke napchat do zadku teplomer, ktorym som meravala teplotu jemu. Drzal ju za chvost, ale nastastie sa netrafil do otvoru - na moje pocudovanie ale macka drzala jak hluchy dvere, vobec ziaden odpor.
Inak k teme, asi by som to zatial neriesila. Je to malicke dieta a existuje realna sanca, ze je to len obdobie a prejde ju to. Ak to bude robit aj vo veku 3-4 rokov, to by som uz spozornela a asi by som sa o tom poradila s psychologom.

candii
11. apr 2024

Tak keby toto robilo moje dieťa isto by som na neho nešla no, no, no .. a krikom tiež nič nedocielis. Najlepšie je nech si skúsi na vlastnej koži ako to bolí. Ja som za takú výchovu .. oko za oko. Keď nepomáha dohovaranie tak by som aj ja ublížila samozrejme primeranou silou a primerane veku ale nech "zaciti". A vysvetlila by som že ako to bolelo ju bolí to aj to zviera. Poviem príklad, keď mal môj starší syn asi 3 roky začal brutálne hrýzť mladšieho len tak pre nič za nič .. sedeli pri televízore kukali a zrazu strašný krik mladšieho a take kusance že mal z toho modriny.. a nie raz, opakovane .. nepomáhalo nič. Tak keď to najbližšie spravil proste som mu to vrátila .. prisahám že to viac krát neurobil .. už nikdy.

doris11
11. apr 2024

Osobne si myslím že je ešte mala a skúša čo si môže dovoliť .. vyrastie z toho. Keby toto robila už ako vacsia, 3-4 ročná potom by som zbystrila. Skôr by som ju držala ďalej od zvierat alebo ukazovat jej v tvojej prítomnosti ako sa ku nim správať, aby jej nejaká macka neskriabka do oka napríklad alebo aby ju pes nepohryzol ..

nika23t
11. apr 2024

@candii jej dcérka bude mať v júni rok a pol. Akože vážne by si jej ublížila, aby vedela, ze to boli? A si naozaj myslíš, ze by si to spojila a pochopila? A vážne si uhryzla svoje dieťa???

akje
11. apr 2024

Ahoj @autorka.
Prosim ta, dieta ma 1,5 roka. Ziaden stres 🙂 nas maly to robil tiez v tomto veku. Chytal psov za chvost, chcel ich kopat, dokonca sa na tom aj smial. Vzdy som ho chytila, povedala, ze je to zle a nedovolila som mu ist za ziadnym psom. Opakovala som, ze iba hladkame.

Raz sa ale stalo, (a vtedy s tym aj prestal), ze na neho vyskocil vlciak, ktoremu stupil na chvost a jeho pan nastastie promptne zareagoval a stihol ho k sebe potiahnut.
Maly sa uvedomil a odvtedy psikov hladka, hadze im lopticky, nahana sa s nimi pekne a ked nechtiac stupim na mravca tak po mne krici, ze co som to urobila, ze musim prejst okolo neho, aby som nan nestupila 😊

V 1,5 roku dieta objavuje svet, svoje moznosti, ziskava strach z veci okolo seba, skusa hranice a my mu s tym mame pomahat. Len sa jej dalej venuj a vysvetluj 😊

Drzim palce

candii
11. apr 2024

@nika23t boze koľko otázok, nech si z toho autorka zoberie čo chce a čo uzná za vhodné. A áno vážne .. nebudem sa len tak prizerať ako ročnému synovi, starší ubližuje a poviem len no no no? No nie. Keď nepomáhal rozhovor uchýlila som sa k poslednému riešeniu a to bolo, ukázať mu ako to bolí. A pomohlo

akje
11. apr 2024

@len_nig ahoj. Mozem sa ta opytat, co ten psycholog v 1,5 roku vysetri, ked ju tam posielas?
Ano, tyranie zvierat v rannom veku znamena, ze v buducnosti bude nejaky psychopat alebo nieco z tohto sudka. Ale to sa nebavime o veku 1,5 roka. Ale o 7 rocnych detoch, ktore si uvedomuju, co je ziva bytost a bez emocii zvierata dokalicia, utyraju, usmrtia....

ckocka
11. apr 2024

Ešte nemá vyvinutú empatiu, nespojí si že keď ona niekoho buchne, kopne bolí ho to rovnako ako by to bolelo ju. Vysvetľovať a jednoducho jej v tom fyzicky brániť, kým nepoberie rozum.

len_nig
11. apr 2024

@akje ja som napísala čo by som na jej mieste spravila ja, na to sa predsa pýtala či? 😊 A ver tomu, že sa jedná aj o mladšie deti ako 7 ročné

anjelicek26
11. apr 2024

Nuz minimalne rok budes musiet ako ostriez byt dietatu za zadkom, aby k tym zvieratam same proste pristup nemalo. Ked sa zazenie, chytit ruku a poveda nie, to tu macku-psa boli a to sa nerobi. A aj po milionty krat. 200% dozor, nie psychologa. Ked bude starsia, pochopi, co to vlastne robi... momentalne sa jej "paci", ze zviera nejako na jej cinnost reaguje. Ze je to negativne, ze je to bolest, na to este 1,5 rocne proste nema mozgove kapacity, len je to "zaujimave". Usmernit to musi rodic.

akje
11. apr 2024

@len_nig to je v poriadku a ja sa pytam, ako by ten rozhovor so psychologom podla teba v 1,5 roku vyzeral. Keby tam teda ides.

akje
11. apr 2024

@len_nig takze sa jedna aj o 1,5 rocne deti? Lebo o takom tu je rec.

len_nig
11. apr 2024

@akje neviem, pretože som to zo svojim dieťaťom riešiť nemusela. Ale keby som si nevedela dať rady a nepomáhalo by vysvetľovanie skúsila by som aj túto cestu. Ešte niečo ti zodpoviem či už si v pohode s mojou odpoveďou?

dominikamacakova
11. apr 2024

To, že druhá strana cíti bolesť si dieťa začne uvedomovať až vo veku 5rokov, takže je to kvázi normálne.

akje
11. apr 2024

@len_nig ano, este mam otazku ktoru som polozila neskor 🙂

larinka552
11. apr 2024

@nika11103 Je to uplne normalne v tom veku. Ani nie 1 a pol rocne dieta si neuvedomuje co robi, ze niekomu ublizuje. Skusa a spoznava svet vsetkymi sposobmi. Uvidis, ze ochvilu z toho vyrastie 😊😉
Zatial by som len dohliadala vysvetlovala a keby nepomahalo, papa zvieratko, ideme prec 👋😃

kiki68
11. apr 2024

Niektore deti su strasne hrube v tomto veku, normalne chytit ruku, pohladkat macku a povedat nahlas “ jeeej musis byt jemna “

kendova_anna
11. apr 2024

No musis ju jednoducho k tej laske k zvieratam tahat ty. A stale do nej hustit, nevzdavat sa, inak si to nezapamata. Ale tiez mi to nepride normalne, ja osobne som sa teda este s takymto niecim pri detoch nestretla. A ak aj hej, tak v serialoch a v dospelosti ti ludia ozaj nedopadli dobre. 🙊

nika11103
autor
11. apr 2024

@zlatkapaps jasne úplne ti rozumiem , ja si to tiež
Myslím a s chlapom už pomaly ticha domácnosť že či u jeho rodičov náhodou “neodstrcia” psov nohou . Určite dám ruku do ohňa že ich tam nikto nekope nemlati ale možno ako vravíš videla nejaký prejav iný …