Koľko času venujete výcviku psa?

20. máj 2024

Caute. Tie co mate psa. Kolko casu priemerne tyzdenne alebo denne stravite nejakym vycvikom alebo vychovou psa?

colsami
20. máj 2024

Pytas sa na rozdielne veci. Nechces viac konkretizovat, akeho mas psa ci o akeho mas zaujem, ked sa pytas? 🙂

Vychova - jedna sa o stena a vychovavanie? Alebo dospely pes s nejakymi poruchami spravania co treba skorigovat?
Vycvik - aky myslis? Stena ci dospelak? Za ucelom nejakej ambicie, alebo naucit psa novym veciam prip. ho najma unavit?

A tiez je samozrejme rozdiel ze pokojny kavalier vyzaduje ovela mensiu intenzitu casu ako napr akcny malinois, jackrussell ci labrador... Atd atd...

zojazoja
20. máj 2024

Každý deň. Ale robíme to tak, že pes ani nevie, že cvičí v podstate.pri každodenných činnostiach.pri kŕmení, pri hraní, pri aportovani, pri prechádzke, pri kupani. Len tak hocikedy zavolám psa z inej miestnosti do kuchyne povelom: Ku mne! A sup odmena do papule. Pokiaľ žijú, dovtedy sa so psom pracuje ..v rámci ich zdravia, výkonnosti a podobne. Na prvé výcviky sme ale chodili 2 krát do týždňa na cvicak cca 2 mesiace.a plus doma sa ešte v iné dni cvicilo..precvicovalo.

ktochytavzite
20. máj 2024

asi tak 5' inak sa tym nezapodievam.Moj pes ale poslucha lebo ma elektricky obojok a mne staci ak poslucha na prechadzke a to povel ku mne aby neodbiehal k inym psom lebo vela psickarov je na to haklivych ak nahodou ich psa nejaky iny obtazuje tym ze sa chce len hrat.Ako povely lahni, sadni daj labku ,vie a to ho naucili deti.Inak by som ho mala odnaucit skakat ,lebo je ako nepricetny niekedy ale mna to nebavi.Cize zalezi co chces ak chces aby tvoj pes tancoval tak musis nanho minat vela energie ale ak chces aby bol poslusny na prechadzke tak to take zlozite nie je .

slovenka753
21. máj 2024

do roka minimalne polhodinu denne. aktualne (pes ma 4 roky) uz len znem plody toho roku ☺️

zafir01
21. máj 2024

Máme 19 ročnú tibetskú dogu a 10 mesačného psíka cane corso.
S dogou už necvicim ,nechce sa jej . Občas základné povely . S caňákom denne v priemere cca 1 hod , kľudne rozdelenú napr na 2*30 min . Na dvore ,na vycgadzjevprivolavacku a pod

duppka13
21. máj 2024

So stenatom a mladym psom treba intenzivne pracovat, neskor sa ti to vrati. Nas pes ma 4 roky, denne dlhsia prechadzka a povely trenujeme v podstate stale ked som v interakcii so psom, kazdodenne cinnosti to vyzaduju, ci uz k nohe, ku mne alebo sadni, zostan, miesto. To su asi najzakldnejsie. a tak cielene uz len mozno 10 minut denne opakovacka povelov vramci hry, to su take povely ktore nepotrebuje k zivotu (daj packu, poklona, hambi sa, okolo, cuvaj, panacika, cakaj, stekaj).