Dobry den ma niekto skusenost s chovanim psika kokerspaniela vonku...? Resp poradte ine male plemeno do rodiny.ale teda pobyt dnu nie je mozny.
Preco chcete zvieratko a bez lasky ho vyhodite von? To sa robilo pred 40 rokmi. Ak ma clovek aspon trochu citu, tak take veci nerobi. Duplom malemu plemenu. Zvierata by si mali kupovat ludia, ktori ich maju radi.
@stanulienkat no neviem,ale pes by mal byť prirodzene vonku,je to zviera. A keď majú na to dvor, budú tak to je hádam najlepšie pre psa. A kokeršpaniel môže byť kľudne vonku
Ano kokerspaniel s pobytom vonku ako takym nema problem. Samozrejme ak je nanho dostatok casu a priestoru co sa tyka venovania a kontaktu s rodinou. 🙂
My sme mali pôvodne amerického kokršpaniela, čierneho, v byte. Od švagrovcov, tí mali sučku a z toho istého vrhu, ako bol náš, si nechali aj psíka. Keď mal náš 5 rokov, presťahovali sme sa na dedinu a začal tráviť väčšinu času vonku. Zaujímavé, bol nakoniec oveľa zdravší ako jeho panelákový brat. Aj ho o pár rokov prežil, veselý, kamarátsky, miloval sneh.
Rodicia mali v dome anglickeho kokerspaniela, tiez povodne so zamerom nechat ho von. Ale ten psik doslova trpel ked bol sam, stale potreboval cloveka aspon vidiet, takze skoncil ako polointerierovy. Naozaj by som popremyslala nad inym plemenom. A este jedna skusenost, hlavne ak byvate pobliz lesa....maju silne lovecke instinkty a ked zavetria zver su schopne doslova preliez 2m plot a ujst.
@veja2208 svokrovci malo kokerspaniela,bol vonku
@stanulienkat mame psa,mame ho radi,ale je vonku.nezda sa mi ze by metadlom lasky k zvieratu bolo,ze je v interieri.dcera ma alergiu,nemohol byt,takze kompromis.pes je stastny a my tiez.
@stanulienkat naši chovajú od vek vekov vlciakov. Taký pes sa vo vnútri len a len trápi. Chce byt vonku. Naši sa tomuto aktuálnemu venuju a jasne že ho ľúbia. Mama mu rozpráva a narába s ním ako s malým dieťaťom
Keď boli vonku mrazy tak ani vtedy nechcel byt vo vnútri. Má budú, zateplenu, aj tak spi na rohizke pred dverami.
Nie je to žiadne týrané zviera, ani odvrhnute samé na dvor. Jw to ochranár. Inteligentne a múdre stvorenie ktoré chráni svoju rodinu
Zas tento moderny trend že dajme pomaly už aj koňa na gauc je mimo
Treba si položiť otázku, koľko sa tomu psovi budú venovať, ak bude vonku. Pokiaľ mu vedia venovať dostatok času a pozornosti, je to v poriadku. Pokiaľ to chcú odbaviť jedným venčením, tak radšej žiadny pes.
Je vonku, aj ked ho volam dnu nechce ist, ma 13 rokov
@stanulienkat ako som pisala mame dovody, a bez lasky to mi pride zvlastne napisane. Kopec ludi ma psi miesto deti, ich rozhodnutie ale urcitw by mi nenapadlo napisat ze nemaju radi ludi lebo nemaju male deti. Myslim ze mat zvieratko vonku neznamena nemat ho rad.
@smoulingirl super skusenost..dakujem aj toto som pottebovala pocut. Je mile vediet zdielat svoj nazor, nepretlacat,odporucat ...nesudit prosto slusne sa chovat. Este ho nemame zberam info
@smoulingirl To je pravda. Náš síce nepreliezal, ale podhrabával pletivo. Museli sme ho spustiť do ryhy v zemi a ešte v nej zaťažiť dlhou kovovou rúrkou a zasypať ju zemou 😀.
My sme mali kokrspaniela, ale v byte. Keď sme s ním išli na dedinu k starkej vkuse utekal a vyhrabal si dieru popod pletivo. Takže ak ho chceš mať von tak rozhodne dobre zabezpečiť. Nam pravidelne vonku lovil vtáčiky, mačky a jezkov
@stanulienkat to nie je o láske, prvého psa sme mali celý život vnútri, teraz máme 40 kg poľovníka môže byť dnu aj celý deň a nechce. Je mu vnútri teplo je nervózny a chce byť von. Ma prístup do jednej časti domu má dokonca vlastnú izbu a zalezie tam až v noci , ale dvere si otvorí a spi tak aby počul co sa deje von. V lete spi dobrovoľne vonku ma tam aj veľkú budu a volieru , chodí tam sám. Nevydrží s nami ani na chate, lebo tam musí spat vnútri. A nic to nemeni na tom ze je to náš miláčik hrame sa s nim, ma všetkého až moc, proste ma rad svoj život vonku , celý deň pozerať kto chodí okolo plotu hrať sa s deťmi co chodia okolo zo školy. Dnu sa nudí proste
A podla mňa kokeršpaniel v pohode môže byť von
@pribinak tak služobné plemeno NO a spoločenské Americký koker je sakra rozdiel. Takému čuvačovi, alebo kavkazákovi je vonku určite lepšie a sú to aj plemená, ktoré zvládnu dlhodobejší pobyt osamote, čo sa napr. o takom dobermanovi povedať nedá. Nie je pes, ako pes. Čo jednému vyhovuje, pre druhého je týraním.
@veja2208 nejakého chlpatého, ja mám vonku voliéru v tom búdu, najlepšie je zateplená, ale psík má k dispozícii celý dvor, do voliéry ho zatváram, len keď otváram bránu a pod....v lete samozrejme má lehátko, lebo v búde by mu bolo teplo...môj je bohato ochlpebý, až po zem, keď je teplejšie, tak ho už strihám....čiže mu v zime vonku nie je zima...
@veja2208 rodičia majú amer. kokeršpaniela, cely čas je vonku a je úplne v pohode 🙂 má samozrejme svoju búdku.