Mám sphynx a musím mu čistiť uši s tyčinkami.. vždy používam aj kvapky na rozpustenie ušného mažú a potom cistim s tycinkami.. dnes pri jednom uchu robil hrozne drahoty vôbec si nechcel nechat .. ani neviem ako dlho sme to jedno ucho čistili pritom tam nič nemal nič som nevidela .. a druhé ucho úplne v pohode.. napáda vás čo by to mohlo byt? Zajtra volám veterinarovi..
@colsami to bolo prve ucho.. hrozne vyvadzal a druhé bolo v pohode.. ako vyčistila som mu aj to prvé ale bol to boj.. hrozne veľa mazu tam zase mal
Nemá žiadne problém s ušami bývala majiteľka a veterinár kázali čistiť tycinkami do uši namočené ideálne v prípravku na čistenie . Im sa to hrozne hromadí ten usny maz potom si to aj sám vyberá s labkou a je to všade - ide o sphynx
Ale v tom uchu nič nemal ani krv vôbec nič ani žiadny svrab .. dokonca už tam hore si to nechcel nechat
Rozumiem.
Plati co som povedala - je mozne ze to hromadenie usneho mazu ma nejaky podklad, kedze za normalnych okolnosti to nie je bezne.
Alergie? Strava? Pretrvavajuci zapal?
A ak sa mu tak zanasa ze "hrozne vela mazu tam mal", treba castejsie cistit, nech je samotne cistenie jednoduchsie, kratsie a pre kocura znesitelnejsie.
Drzim palce.
Macke sa nemaju usi cistit tycinkami. Mozes poskodit ucho. Vezmi ho na veterinu na vysetrenie.
@maria1989 kázal nám to sám veterinár .. aj on mu to tak čistil
Ak tam nie je cudzi predmet, moze to byt hocijaky zapal ci podrazdenie. Alebo mu len dosla trpezlivost, ak to bolo uz druhe ucho v poradi. To sa u maciek stava - neznasaju to.
Ma nejaky dlhodoby diagnostikovany problem s usami ked cistite? Zapal? Svrab? Bezne totiz usi cistit mackam netreba.