Kocúr je tučný

17. máj 2024

Ako schudne môj 6 ročný kocúr? Vidím že nejak priberá, je kastrovany a vonkajší, pred letom vždy schudne no teraz neviem odkiaľ toľko naberá. Nejaké rady od chovateliek ako mu nastaviť diétu/ čo robiť?

anjelicek26
17. máj 2024

Nas tiež vyzerá ako také... prasiatko.. krmime ho my a minimálne tri ďalšie domy v okolí, nedajú si povedať, ved on "chudák hladný mnauci".. iste, s 8 kilami hladom umiera...ma 11 rokov, je len vonku, dnu nechce chodiť.. keď ho prestanem kŕmiť ja,bude chodiť inam, takže dieta nemá zmysel...

marianarem
17. máj 2024

My sme mali obeznu macku, dostavala dietne granule. S vonkajsimi mackami je problem, lebo bud nieco dostanu alebo si ulovia. Ale ta nasa sa od diety celkom drzi nastastie, predtym bola svokrova a ten ju vykrmil tak, ze tahala brucho po zemi chudera. Nastastie uz je normalna.
Skusila by som tie dietne granule a davala mu primerane mnozstvo, aby sa citil najedeny, to je asi jedine, co sa da.

majka36912
17. máj 2024

Moja ma tiez k tomu sklon, je kastrovana a byva v byte. Preto jej vymyslame hry, aby mala aspon 1,5 hodiny denne aktivny pohyb. Istu dobu som tiez rozmyslala nad dietnymi granulkami, ale nakoniec som sla do toho, ze jej prevazne davam surovu stravu, aj to len chude masko alebo chrupavky, pripadne pecienky a srdiecka. Dostane jest rano, vecer a cez den len nejaky maly pamlsok. Odvtedy sa mi dari drzat ju v dobrej forme.

janulik2008
17. máj 2024

Mame kocura mladsieho ako ty a ma prosim pekne 6 kil. Z maciatok bol najmensi a dokonca ked bol maly sme ho zachranili "z papule" psa a trz je najvacsi ale nevyzera ze ma tolko len ked ho dvihneme na ruky.
Ja druhu stranu Muro je stale vnutri a je chudy a zozerie vsetkk co nezje jeho 🤣🤣🤣

ktochytavzite
18. máj 2024

tak ak si ulovi nedavaj mu granule,z tych asi chudnut nebude.Susede tak kocur zmizol pocas ruje na 3'm tiez kastrovany vonkajsi a vzdy sa vratil zivy a vitalny.Takze ak ta to trapi nedavaj mu zrat.A naozaj na tucne macky sa zle pozera,tie stihke este ako tak vyzeraju ale tucne macky su nie moc vabive hlavne take co maju brucho az po zem.To je vizitka majitela aj.

aiv
18. máj 2024

Tiez si myslím, že s tým neurobíš nič, pretože na jedlo chodí aj k susedom určite .. tak priberá. Na to, že je aktívny a je vonku, by mal byt vo forme, nuž panko má rad navstevky 😂
Moj kocúr, je to brit 3r má tiež sklon, ale býva v dome a sem tam cez den ide len na terasu poobzerať vtáky či hmyz inak je vnútorný a nie moc aktívny .. žerie len výlučne sterilised granule žiadne mäso, konzervy, kapsicky a stále si drzi tu väčšiu líniu, no je to podľa mna aj tým, že je to take plemeno, ktoré tak pôsobí.. zavalite telo a krátke nohy, veľká hlava a malé uška..
aj moja mama má kocúra vonkajšieho ale je to mix klasickej a perzskej tak tiež je tučnejší je aj ten váš čisto klasická macka ? Lebo aj to môže byt, že má inú stavbu tela

akvi
18. máj 2024

@ktochytavzite u mačky je visiace brucho normálne, nie je to príznak obezity. Aj štíhle mačky majú ovisnuté bruchá, je to normálne a v poriadku, chráni im to orgány. Tučná mačka je vtedy, keď sa jej nedajú nahmatat rebrá. Alebo keď sa na ňu človek pozrie zvrchu a výrazne jej pretrcaju boky.

ktochytavzite
18. máj 2024

@akvi oki dakujem,nevedela som ze to nie je znak obezity.

martinmmartin
18. máj 2024

Ak je vonksjsi tak si nasiel dalsiu domacnost kde ho krmia

autor
19. máj 2024

@aiv náš je taká tá klasická hnedá európska mačka, ale bude asi s niečím pomiesany keďže má veľmi dlhú srsť.